torsdag, augusti 23, 2007

Snyfthistorien som inte borde publiceras som sådan

Läser i dagens Aftonbladet.se att några deltagare från TV3:s "Lyxfällan" känner sig lurade, bland annat tjejen från Norrland som gav så inkompetent intryck att man blev rädd.
Två andra foton är publicerade i samband med artikeln, varav den ena föreställer den där killen från Göteborg som var tvungen att köpa två ex av varje teknikpryl.

För det första gick programmet ut på att hjälpa folk med sina ekonomiska problem, vilket det också lyckades med. Däremot måste man tydligen ha misslyckats med att göra en livssituation som skuldfri till det bästa alternativet. Man har också misslyckats med att lära ut att tänka ekonomiskt.

I artikeln skyller man alla sina problem på TV3 och Strix TV, men det som ligger bakom är nog att de gått tillbaka till sina gamla liv - med shopping och för dyrt levende. Och de vill inte stå för att de misslyckats igen.
Det är dags att införa privatekonomi i gymnasiet. Gärna redan i högstadiet. I dagens värld när det är för enkelt att ta dyra snabblån och köpa allt på avbetalning (något som också blir mycket dyrare i längden), så verkar många ha glömt bort att har man inga pengar, så kan man inte köpa. Spara hellre än att hamna i en skuldfälla.

Och för deltagarna som klagar i snyfttidningen Aftonbladet - väx upp och ta ansvar!

Ps. Glömde en sak som är oerhört viktig i sammanhanget och som visar att artikeln inte är riktigt seriös: man har inte bett om en motkommentar från vare sig Strix eller någon annan som hand om programmet. Varför inte? Ds.

Inga kommentarer: