söndag, november 18, 2007

Söndag...

I morgon eftermiddag åker jag hem. 14.15 lyfter mitt flyg från Keflavík hem till Köben igen. Min vecka här på Ísland har helt underbar, och mycket tack vare Dana, Sverrir och Jóndi, som låtit mig bo hemma hos dem. :) Tack så jättemycket för er gästfrihet, och ett speciellt tack till Jóndi, eftersom jag fått sova i hans rum.
I dag har vi varit på brunch hos ett par gamla Skövdebor, Mummi och Magga, som flyttade hem 2002. Jag ska snart iväg och ha min sista intervju. Sen ska jag överföra alla filer till mitt usb-minne så att jag sen kan börja packa.

I går var det den stora shoppingdagen. Vi började på Nettó, där jag fick köpt laufabrauð, hangikjöt, hangialegg, harðfiskur, godis och lakkrís i mängder, Hunt´s BBQ-sauce, SS-pylsur och så vidare. Efter det körde vi in i stan, till Kolaportið, ett helt makalöst ställe. Det är en slags Second Hand/Loppis/Billighetsbasar-liknande ställe. Jag hade behövt en hel dag för att gå igenom allt. Däremot var jag glad att hitta delar av Margit Sandemo´s "Sagan om Isfolket", "Häxmästaren" och "Legenden om Ljusets Rike" där. :) Där köpte jag isländska julkort inför julen. Lite roligare att skicka isländska än svenska. Mycket finare dessutom än de "vanliga" Jenny Lind-tomtarna.

Nästa inköpsställe blev Elko, där jag köpte filmen "Mýrin", baserad på Arnaldur Indriðasson´s bok med samma namn. På svenska heter boken "Glasbruket".
Slutligen bar det inom Bónus, där jag köpte Jólagarðskaffi. Nu är det bara Draumur kvar, men det ordnar jag på Leifstöð (Kef. flygplats) + brennivín.

Jaja... What else? Vackert vinterväder här. Runt nollan tempreaturmässigt, men solen skiner och det är en helt underbar dag. I går kväll kom Elís och Kristjón på besök och vi pratade alla samman till tvåtiden i natt. Min rödvinsflaska är nästan tömd, men det som är kvar räcker till ett glas rött i kväll tillsammans med lammköttet vi ska äta.

Men, jag ska ta och göra mig iordning strax. På återhörande!

Bæjó!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, visst är man lite trött på alla massproducerade julkort. =) Tänkte handla mina på www.junielle.se iår.. för tid att göra egna har jag nog inte tyvärr. God jul i alla fall. =)

Stína sa...

Jo... Blir lite roligare när man har kort som ingen annan har. Hehe. God Jul! :)