fredag, november 30, 2007

Cookies and Christmas

Då var det fredag. Efter gårdagens succé med mina studier, så tog jag tidig helg. Hehe... Nej, inte direkt helg. Har fått gjort en del saker här hemmavid och dessutom dragit ner julsakerna från vinden. Det börjar ta sig.

En sak som jag brukar göra vid den här tiden på året, är den tyska julkakan/brödet "Stollen". Eftersom den ska göras vid första advent och stå över natten innan man bakar ut den, så var den tvungen att förberedas i kväll.

Här här ni bildbeviset på att kakan är on the way. Den innehåller, bland annat, rom, suckat, russin, hackade syltade apelsinskal, bitter- och sötmandel med mera, med mera. Det är en mycket kul kaka att baka med tanke på allt som ska i den.
I morgon, när den är bakad, ska den penslas med margarin/smör och pudras med florsocker. När den är färdig, så ska den se ut som en översnöad kaka. Ha ha.


Jaja... What else? Sitter och kollar på "Time Team". Vad ovanligt ;-). Gummi är på julfest och kommer hem någon gång i natt. Fred sover, i en skum ställning, på soffan. That leaves me and the telly.

Vi hörs.
Bæjó!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Kristin! Kunde inte du ha fått följa med Gummi på festen? Hoppas din kväll blev bra ändå.

Stína sa...

He he. Nej, det var bara julfest för de anställda. :) Jag var bara glad att slippa, höll på att somna i soffan vid kl 22. Hehe...