fredag, december 25, 2009

Mättare än mättast

Godförmiddag mina kära julälskare! Här i Njarðvík mår vi bara utmärkt, jag håller på att återhämta mig efter den stora mängd supergod mat, efterrätt och godis jag åt igår. Först nu, en och en halv timme efter jag gick upp, så börjar jag bli hungrig. Hunden Hekla ligger i knäet hos sin "pappa" och katten Venus har funnit favoritfåtöljen som alla kämpar om.

Julafton var supermysig. Klockan 18 började allt med middag och julmässan på tv. Middagen bestod av svinkött, potatis, rödkål och andra tillbehör. Mycket gott och mätt blev man. Till efterrätt blev det en glasstårta med fruktcocktail.

Efter den goda middagen samlades vi framför tvn och delade ut julklappar. Gummi fick två böcker, två plektrum och en tröja. Tillsammans fick vi en låda konfekt och ett fint litet keramikhus. Jag fick pengar, en låda konfekt och en stickad tröja. Mycket trevligt, men jag oroar mig lite för en av böckerna som Gummi fick... Den väger ett halvt ton... Hehe... Jag får nog ta den som mitt handbagage. ;-) Kvällen avslutades, för min del, med minneskonserten för Vilhjálmur Vilhjálmsson, sen gick jag och la mig. Gummi satt uppe ett par timmar mer.

Till folket där hemma: Presenterna blev mycket uppskattade och omtyckta. Samtliga Erzgebirgesaker och julängeln i keramik från mormor står i ett av prydnadsskåpen i vardagsrummet.

Idag är det dags för hangikjöt och laufabrauð! Till kvällen kommer Þórey, Gunnar, María och Linda Rós på besök och då ska vi åter äta tills vi sprängs. Muahahaha.

God fortsättning, vi hörs...

Bæjó!

Ps. Bilder finns här. Ds.

Inga kommentarer: