söndag, april 02, 2006

Utflykt med födelsedagsbarnet

Det blev en helt underbar utflykt idag, på allmän begäran/önskan av dagens födelsedagsbarn, något jag absolut inte hade något emot. Jag älskar utflykter och det var så länge sedan vi gjorde något dylikt senast.

Körde hemifrån strax efter tio, tankade på Jet och körde sen mot Askersund. Där vek vi av
mot Jönköping och hamnade först i Motala. Lagom vrålhungriga som vi var uppsökte vi närmsta ÖPPNA restaurang, vilket blev McDonald´s.

Vi tog oss sen till nästa stad, Vadstena, där vi stannade och promenerade omkring lite i klostermiljön, tog lite bilder och beundrade interiören i klosterkyrkan. Underbart vackra altarskåp, träsniderier, vapensköldar och en enormt stor och mäktig orgel som skulle ge vilken organist som helst våta drömmar. ;-)

Sen körde vi vidare och hittade Alvestra klosterruin, strax norr om Ödeshög. En oväntad överraskning som var mycket intressant att beskåda. Tog många bilder innan vi körde vidare mot Gränna. Dit körde vi längs den kulturmärkta vägen, som ligger mellan E4:an och Vätterns vatten. En mycket vacker sträcka som rekommenderas varmt.
Vi stannade i Gränna, köpte några polkagrisar och fikade svindyrt på ett närliggande kafé. Körde sen i ett sträck till Skövde... Eller nästan i alla fall. Vi valde sträckan hem som går via Hjo och "ramlade" nästan på Värsås. Det blev ett litet spontanbesök hemma hos Anna och Jói. Ett mycket trevligt och lyckat spontanbesök blev det innan vi slutligen kom hem, strax efter kl 19.
Har ätit kvällsmat nu och lagt in dagens bilder här, om ni vill se.

Jaja, ska planera nästa vecka nu, innan jag tar och däckar i sängen. Har på känn att det blir en tidig läggning ikväll.

Vi hörs!

Bæjó!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hæ!
Það gengur vel, er búin með fyrstu þrjár, maður dettur náttúrulega alveg inn í þetta um leið og maður byrjar!
Ég fæ kannski að líta við hjá þér fyrir næsta skammt fljótlega ;)
Knús og kram,
Elsa.