fredag, juni 20, 2008

Glad Midsommar!

Så var den då här: en av de stora supardagarna i Sverige. Juldagen, lucia, nyår och valborg är fyra andra exempel på sådana högtider. Maten har givetvis ett helt eget kapitel, trots att det egentligen är samma mat som man äter till jul och påsk (man har lagt till nypotatisen och jordgubbarna). Allt detta frosseri ska sköljas ned med diverse starka drycker i valfri mängd.

Men, jag ska inte klaga. Vi har själva varit väldigt traditionella och köpt jordgubbar, nypotatis och sill. Tänkte däremot äta marinerade grillspett till middag med hemmagjord tzaziki. Känns som att detta räcker väl och nog för en helt underbar kväll. Håller vädret bara i sig, så kan det bli riktigt skönt. Och supa? Njä, det tänker jag inte. Kanske en liten apfelkorn, eller två. :)

Har varit väldigt trött de senaste dagarna. Jag tror det beror på att man var ute och rörde på sig nästan varje dag på semestern och sov dåligt i betongsängen. Nu kommer räkningen från kroppen. En annan som också är helt död, är Fred. Han har sovit nästan non-stop sedan han kom hem igen. Ögonen tittar trött på en när han väl orkar lyfta huvudet från soffan, fåtöljen eller var han nu ligger någonstans. Är det så jobbigt att vara utekatt? Hehe.

I går var vi ute på stan och gjorde lite ärenden. Trodde först det skulle regna, men molnen drog bort snabbare än snabbast och när vi väl var på väg hem så sken solen. Ska ta det lugnt i helgen och spara krafter inför måndag.

Vi hörs.

Bæjó!

Inga kommentarer: