torsdag, december 28, 2006

Dear Diary

I present to you... vår nya byrå! :)

Varsågod, Nanna. På begäran: en bild.

Byrån tillhör IKEA-serien Malm och är i färgen "ekfanér", den matchar alltså vår 160-sängstomme. Står vid väggen mot badrummet.
Den har sex lådor: fyra stora och två små. Kostar 1195 kr, men vi fick den för 845 kr eftersom vi hade presentkort. Tack Mamma och Ann-Margreth för presentkortet. Här ser ni resultatet :)

Gjorde ju i ordning i garderoberna igår, så nu har vi äntligen ordning och reda.

Idag har jag pluggat... Jo, faktiskt. Har analyserat tidningsartiklar och skickat iväg till min partner in studycrimes, Lina.
Ska snart ner till stan, posta kvitto till mormor (som jag glömde igår) och hämta ett brev på Hemköp. Tänkte titta inom Myrorna och H&M när man ändå är i krokarna. Ska köpa lite snygga underkläder och spana second hand-fynd.

Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, december 27, 2006

Julen över, nyår nästa...

Wow, vad jag känner mig som mannen här på bilden bredvid... Fast i en kvinnas kropp, det vill säga. Julhelgen är över och boy, I've been eating a lot... Hehe...

Men, det är bara att ta nya tag efter nyår.

Julen var kul: Stämningen var på topp och riktigt mysigt hade vi det.

lille julafton var vi hos mamma och åt middag med dem samt Tobbe och Maria. Avslutade kvällen med en omgång "Carcassonne" innan vi körde hem. Öppnade presenterna från Ísland strax efter midnatt. Gummi fick en supersnygg övertröja samt en t-shirt ("go native - íslenskt brennivín") och jag fick ett svart linne och en stickad, svart/silvrig tunika. Supersnyggt och vi blev jättenöjda. Tack så mycket! :)

julafton var jag tidigt uppe och förberedde degen till de tyska kroppkakorna "klösse". Var ute i Fuglie kl 12 och lämnade av Fred hos Sotis innan vi körde ner till mormor. Där serverades det saltlånga med tillbehör. Oh, vad gott! :)
Vi fick presentkort på IKEA av mamma och Ann-Margreth och en toarullehållare som ser ut som en katt. Gummi fick en flaska whiskey av mormor och Ove, samt två skjortor av mamma och Ann-Margreth. Jag fick pengar, två Erzgebirgefigurer, en bok (Herman Lindqvist's "Sveriges Drottningar"), presentkort på H&M och choklad.
Efter eftermiddagsfikat körde vi ut till pappa och Gunilla. Fredrik hade redan kommit, och Andréas dök upp lite senare. Klössen blev superbra och vi fick en jättegod tupp till mat. Vi åt oss rejält mätta, såg på "Svensson, Svensson" innan det blev dags för julklappar.
Gummi fick presentkort på bio + pengar. Jag fick pengar, en bok (Marian Keys), en Erzgebirge orkesterängel, en badrock samt en "Hälge"-bok.

juldagen var det tänkt att jag skulle sjunga på julottan, men eftersom jag inte sovit så bra de senaste nätterna så passade jag på att sova ut ordentligt. Vi körde ut till mormor vid tolvtiden och åt gås. Bertil Högman (god och gammal vän till familjen) var inbjuden och gjorde sällskapet runt bordet komplett.
Jag och Gummi tackade för oss vid tretiden och körde åter ut till pappa där vi åt med farmor,
Andréas och Johanna. God mat och trevlig kväll återigen. Körde hem vid åttatiden och hämtade Fred på vägen.

Igår hade vi sovmorgon. Tog en tur på stan och kollade in julrean. Blev besviken och beslöt mig för att spendera julklappspengarna på vårnytt istället. Körde och handlade och gjorde sen iordning inför kvällen. Nanna, Bubbe och Anna kom vid fyra och middagen var klar då. Vi åt en riktig isländsk julmiddag med hangikjöt, laufabrauð, stek, rödkål, grönsaker, sås och potatisklyftor. Oh, så gott. Nanna hade med sig en supergod efterrätt: kladdekaka... Mumma. Åt julgodis, spelade musik och snackade kvällen i genom. Sjöng julsånger med tjejerna medan killarna drack whiskey och spelade gitarr... Hehe...
Jag och Gummi fick varsin jättefin handduk av Anna med våra respektive smeknamn broderat. Jag fick choklad av Nanna, Gummi fick kaffe och så fick jag ett presentkort på BodyShop. Tack snälla ni, hoppas ni var lika nöjda med era presenter som vi var! :)

Idag hade vi sovmorgon... igen... Men, det får man när det är jul ;-) Körde till IKEA och införskaffade en byrå - äntligen. Den blev monterad ikväll och nu är det ordning överallt. Åt rester till middag och en Nanna-muffins till efterrätt. Supergod, gumman! :)
Har beställt vårkläder på H&M ikväll.

I morgon ska jag försöka få pluggat och Gummi ska jobba.

Vi hörs!

Bæjó!

söndag, december 24, 2006

GOD JUL

Ha en underbar jul allesammans, så hörs vi i mellandagarna!

lördag, december 23, 2006

Julen är här

23 december och lille julafton... För mig har alltid julen börjat på den här dagen, och idag är inget undantag. Vi ska vara i Fuglie vid fem-halv sex för att äta god mat och byta julklappar.

Annars har veckan varit helt ok. I tisdags var det avslutning med kören i Tommarp. Kul hade vi, goda smörgåstårtor och daimtårta serverades och många sånger sjöngs.

I onsdags hade jag handledning i skolan mellan nio och halv tio. De var nöjda med hur långt i planeringen och arbetet som jag och Carolina hunnit. Ska skriva under mellandagarna, har jag tänkt.

I torsdags började Gummi pyssla med den stationära datorn. Vi hämtade paket på posten som hans pappa skickat från Ísland, innehållandes ett nytt moderkort samt ett nytt grafikkort. Då min dator inte hade tillräckligt med power supply så fick vi införskaffa ett sådant. Nu fungerar datorn någorlunda, men vi är inte riktigt hundra. Det finns ett hemligt fel någonstans som inte vill bli upptäckt, misstänker vi.

Igår var jag i Köpenhamn med pappa, Gunilla, Andréas, Elin, Fredrik och Bo-Håkan. Fredrik är klar med sin optikerutbildning och tog sin examen igår. Det var två dödstrista timmar i en aula på skolan. Folk höll tal efter tal efter tal efter tal... och så vidare. OMG, stop speaking! Vi fick lite snacks efteråt som inte räckte för att ens fylla en fjärdedel av magen. När vi stannade till för en liten promenad på Ströget så fick det bli en pölse för att stilla den värsta hungern.
Åt på restaurang Le Concert med ovan nämda, samt Elins och Johannas föräldrar, Johanna, Elins syster + pojkvän, Stefan (Fredriks kusin) samt en gammal klasskompis till Fredrik, vars namn jag glömt *pinsamt*. Maten var supergod och Bo-Håkan bjöd alla. Tack än en gång.
Efteråt åkte vi hem till Elin och Fredrik där det bjöds på tårta, godis, frukt och dricka.
Tack till er för en underbar dag.

Idag har vi varit uppe sen åtta. Tvättstugetid och kokning av hangikjötet har varit topprioriteringar idag. Vi är nästan klara med båda. Kvart i fem lämnar vi för Fuglie.

I morgon är det julafton! Jippie! Ska vara hos mormor halv ett, äta middag, fika och byta julklappar. Sen bär det ut till pappa där vi också ska sova över. Julotta, lunch och middag hinns med på juldagen, julfest på annandagen och sen är julen över för i år. Låter stressigt, men det är det inte.

Vi hörs!

Bæjó!

måndag, december 18, 2006

O, Tannenbaum...

Så där ja. Julstämningen på topp och bara en dag kvar i skolan. :)

Julkonserten gick bra. Barnen var så duktiga så, men de bör lära sig lite texter bättre. Vi var också duktiga, men prästen borde ha taggat ner lite. Ett alldeles för långt eftersnack när kören hade sjungit i en timme.

I dag var jag i skolan mellan 10 och 13. Fixade en present som mamma ska ge bort samt en sak till Sotis från Fred.

Satte upp granen i kväll och städade lite också. Fred var, som vanligt, nyfiken. Han tuggade lite prövande på granen, men upptäckte att det inte var så spännande i alla fall. Hade han varit en fullt "normal" katt så hade han suttit i toppen sen länge sen, hehe...
I alla fall... Granen blev supersnygg med glittret, träfigurerna och glaskulorna. Tyvärr så fick jag använda reservbelysningen (som har en lampa mindre än den ordinarie), men det får funka i alla fall. Ska hänga upp ett par träfigurer till, sen är jag nöjd.

Kollade precis på "Tom & Jerry - The Night before Christmas", den är ju sååå söt! :)

I morgon är det julavslutning med kören. Ska försöka plugga ihop lite saker som ska iväg vid middagstid i morgon till handledarna. Handledning på onsdag morgon (9-9.30) och sen har jag jullov! :)

That's all for now, folks...

Vi hörs!

Bæjó!

fredag, december 15, 2006

Good news, everyone! Really good news!


Gummi, älsklingen på bilden ovan, har fått fast jobb! Han slipper att söka fler! Wohoo! :) Grattis darling, du är bäst! :-*

Han har fått jobb som konsult på Ericsson i Lund, och blir anställd hos konsultföretaget Skill-it. Fast månadslön får han också, han slipper att fundera över hur antalet jobbade timmar påverkar lönen. Och så kan han pendla med månadskort.

Åh, vi är helt i extas här hemma. Har ringt runt till Akureyri, Fuglie och Trelleborg och berättat den goda nyheten.

Vi hörs!

Bæjó!

Lussebullsbaket från förra helgen blev mycket lyckat. Ska baka en omgång den här helgen också.
Har pluggat för fullt idag, och det verkar som att jag är klar för dagen. Ska sitta i morgon också och börja skriva på min debattartikel, alt. skriva bakgrundsinformation om vårt essä-ämne.

Lite kuriosa: När jag sitter vid datorn på morgonen och läser nyheter så sysselsätter sig Fred lite varierande. Jag har vid ett par tillfällen hittat honom bakom gardinen, sovandes.

Nå, detta blir bara ett fluminlägg i en obefintlig debatt, så jag slutar nu. Skidskytte om en halvtimme. Weeeeee...

Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, december 14, 2006

Baka, baka kaka

Så, då är snart ännu en vecka över. Vad har jag åstadkommit på denna ivägrusade tid? Hm... I tisdags var det körövning in Fuglie - det gick bra. Var helt förvånad över att barnen höll sig tysta och lugna.

I går var jag i skolan hela dagen. Wow, vad segt det var. Roligast var att se allas bilder. Uppgiften var nämligen sådan att vi skulle gestalta tre valfria medieteorier med bilder. Jag satt ett par timmar i förrgår med att klippa och klistra i Photoshop. Det roligaste vi har gjort på den här kursen. I går kväll var jag och tränade utan tejpad fot. Fick lite värk, men det gjorde inte ont.

I dag har jag varit i skolan mellan 10 och 12. Gick en runda i stan och kollade lite innan jag begav mig hemåt. Fick se Björn Ferry skjuta felfritt och komma på en tredjeplats i herrarnas sprintlopp i skidskytte. Duktigt! :)
Har också bakat pepparkakor idag utav degen jag fick av mormor. Hon gör nog den godaste degen ever. Pepparkakorna blev helt perfekta.

Vad mer? I morgon ingen skola, men plugg likväl.

Vi hörs!

Bæjó!

måndag, december 11, 2006

Tipp-tapp-tipp-tapp-tippe-tippe-tipp-tapp...

Julen närmar sig med stormsteg och i dag var det första dagen som det faktiskt kändes som vinter ute... Lite...

Lovade Stebbi att jag skulle blogga om honom och John Lennon, så: I fredags fyllde Stebbi 26 år - grattis än en gång! Och i fredags var det också 26 år sedan John Lennon tragiskt mördades utanför sitt hem, Dakota Building i New York. På skämt kan man säga att Stebbi är John Lennon återfödd, men det ska man nog ta med en nypa salt... ;-) Hehe...

Fick även paketet skickat till Ísland i fredags, som också var sista dagen för paketsändning inom Europa innan jul. Paketet vägde 6,1 kg. Senare på kvällen hämtade vi ut paketet som Gummis föräldrar skickat till oss. Vi fick jóla-Djúpur (lakrits med chokladhölje - så gott), hangikjöt, griskött, kexchoklad, kónfekt och julklappar skickade till oss. Lade köttet i frysen och paketen ligger bland de andra.

Helgen var lugn. I lördags var det tvätt och Willy's som gällde. Tog det lugnt resten av dagen, läste lite och kollade tv.
I går var det lugnt och på eftermiddagen körde vi ut till pappa och blev bjudna på både middag och fika. Hjälpte dem att klä julgranen och lämnade paketen som ska ut dit.

I dag har jag varit i skolan och så har jag börjat plugga inför onsdagen. I morgon ska jag ut och ta fotografier inför en uppgift - också den till onsdag. Måste börja fundera över ett debattämne och börja researcha inför essän.

Jaja, körövning i morgon. Nu - tv.

Vi hörs!

Bæjó!

fredag, december 08, 2006

Så mycket av inget

Dagarna passerar förbi, en efter en. 8 december kommen och snart är det jul. Siemens hade varnat för att Gummi inte skulle få så mycket jobb den här månaden, men det har snarare varit tvärtom. Nästa vecka och veckan därpå är näst intill fullbokade. Skönt, så slipper han gå hemma och försöka få dagarna att gå.

What's new then? I tisdags var det skola och kör. I onsdags läste jag hela dagen, tränade "High/Low-intensive-aerobics", samt packade in julklapparna som vi ska skicka till Ísland. I går var jag i skolan hela dagen och på kvällen hängde jag upp julkransen på ytterdörren + packade i ordning lådan till Ísland.
Fick också packat in alla julklappar igår + skrivit alla julkorten. Känner mig superduktig och som det är nu så kan jag slappna av än mer. Har tänkt baka lussekatter idag. Det var ett år sen sist och det receptet jag har är så bra. :)

Ska snart i väg till Trelleborg med bussen. Ska bli tejpad... igen... Men det går framåt. Har inte alls haft ont efter träningen, så snart kan man väl slippa det. Jippie!

Jaja, vi hörs när jag har mer att berätta.

Bæjó!

måndag, december 04, 2006

December månad

Fjärde december och tiden den bara flyger i väg. Snart är det julafton och sen nyår och sen sommar igen. ;-)

I lördags städade vi som galningar. Nanna kom och hjälpte lite. En propp small så det bar i väg till Statoil för att köpa nya. Är överlag mycket, mycket nöjd med hur julfin vår lägenhet blev. Rött och fint! :) Här kan ni se lite bilder.

I söndags fick jag skjuts av Köran till Bodarps kyrka. Kören skulle sjunga in första advent och Gummi var inte precis sugen på att stiga upp tidigt för att sitta i kyrkan... Hehe... Konfirmanderna läste supersnabbt och effektivt ;-) och vi sjöng helt fantastiskt bra. En tjej somnade under predikan, och hon satt till och med längst fram... Starkt jobbat... ;-)

Gummi hämtade mig efteråt och det bar hem till mamma där vi åt gås tillsammans med mormor, Ove, Tobbe och Maria. Oh, vad gott det var! Oh, vad mätt vi alla var! :)

I dag har jag pluggat, lämnat in Gummis arbetspapper för november samt tränat "BodyCombat". Höll på att svimma under träningen, men blodtrycket rätade upp sig ganska snabbt igen, så det var ingen fara. Foten höll superfint.

I morgon - skola 10 till 12. Är det lönt att ens ta sig dit? Så få timmar och så mycket att läsa. När jag bloggat klart här så ska jag läsa klart allt inför föreläsningen.

Vi hörs!

Bæjó!

fredag, december 01, 2006

1 December och allt är väl

Så. Då har äntligen dagen kommit då man få leka jul på allvar. Har varit i ett drömtillstånd hela dagen. Fick första chokladbiten med morgonkaffet och allt är redo inför stora julstädningen i morgon.

Hade första lektionen i dag och det kan endast sammanfattas med ett ord: "flummigt". Jösses, hoppas verkligen inte att resten av kursen blir likadan. Då kommer jag att krevera av tristess.
Var också tvungen att ladda mitt Skånekort för hela månaden i stället för att köra på rabattkort. Kommer att åka för strax över 700 kr och ett Skånekort kostar 580 kr/månad = Vi kommer inte vara i skolan så ofta den här månaden.

Kände mig fin idag när jag hade min mammas gamla, grönrutiga babydollklänning med svarta strumpbyxor och mina kragstövlar till. Fick komplimanger och kände mig jättesöt.

Såg det roligaste jag sett på TV sedan... Tja, jag minns inte. I alla fall: Vi kollade på "Itzhak Skenströms julevangelium" på SVT 1. Det vill säga: "Hipp! Hipp!s" julserie. Alltså: de Lundagrabbarna är för tokiga. Vi skrattade så att vi grät när han skämtade om säckpipor och ekorrar... *asg*

Jaja, ska inte uppehålla er tid här mycket längre. I morgon lördag.

Vi hörs!

Bæjó!