lördag, december 23, 2006

Julen är här

23 december och lille julafton... För mig har alltid julen börjat på den här dagen, och idag är inget undantag. Vi ska vara i Fuglie vid fem-halv sex för att äta god mat och byta julklappar.

Annars har veckan varit helt ok. I tisdags var det avslutning med kören i Tommarp. Kul hade vi, goda smörgåstårtor och daimtårta serverades och många sånger sjöngs.

I onsdags hade jag handledning i skolan mellan nio och halv tio. De var nöjda med hur långt i planeringen och arbetet som jag och Carolina hunnit. Ska skriva under mellandagarna, har jag tänkt.

I torsdags började Gummi pyssla med den stationära datorn. Vi hämtade paket på posten som hans pappa skickat från Ísland, innehållandes ett nytt moderkort samt ett nytt grafikkort. Då min dator inte hade tillräckligt med power supply så fick vi införskaffa ett sådant. Nu fungerar datorn någorlunda, men vi är inte riktigt hundra. Det finns ett hemligt fel någonstans som inte vill bli upptäckt, misstänker vi.

Igår var jag i Köpenhamn med pappa, Gunilla, Andréas, Elin, Fredrik och Bo-Håkan. Fredrik är klar med sin optikerutbildning och tog sin examen igår. Det var två dödstrista timmar i en aula på skolan. Folk höll tal efter tal efter tal efter tal... och så vidare. OMG, stop speaking! Vi fick lite snacks efteråt som inte räckte för att ens fylla en fjärdedel av magen. När vi stannade till för en liten promenad på Ströget så fick det bli en pölse för att stilla den värsta hungern.
Åt på restaurang Le Concert med ovan nämda, samt Elins och Johannas föräldrar, Johanna, Elins syster + pojkvän, Stefan (Fredriks kusin) samt en gammal klasskompis till Fredrik, vars namn jag glömt *pinsamt*. Maten var supergod och Bo-Håkan bjöd alla. Tack än en gång.
Efteråt åkte vi hem till Elin och Fredrik där det bjöds på tårta, godis, frukt och dricka.
Tack till er för en underbar dag.

Idag har vi varit uppe sen åtta. Tvättstugetid och kokning av hangikjötet har varit topprioriteringar idag. Vi är nästan klara med båda. Kvart i fem lämnar vi för Fuglie.

I morgon är det julafton! Jippie! Ska vara hos mormor halv ett, äta middag, fika och byta julklappar. Sen bär det ut till pappa där vi också ska sova över. Julotta, lunch och middag hinns med på juldagen, julfest på annandagen och sen är julen över för i år. Låter stressigt, men det är det inte.

Vi hörs!

Bæjó!

Inga kommentarer: