söndag, maj 21, 2006

Schlagerbloggen 2006

Hej!
Här kommer en (lång) blogg om gårdagens äventyr; Eurovision Song Contest!

Värdparet (Maria & Sakis): Ett par som verkligen gjorde sitt allra yttersta, men misslyckades. De fick aldrig egentligen med sig publiken. Maria bytte klänningar ett antal gånger och inte där heller klarade hon sig. I en kort-kort, silvrig kreation trodde jag att hennes högra (från tv-soffan sett) bröst skulle hoppa ut. Kunde svära på att jag såg vårtgården...

Det nya poängsystemet: Gillar jag skarpt. Äntligen blir det lite fart i tävlingen, i och med att man bara visar på en tavla, poängerna 1-7. Bra gjort!

Schweiz: Bra låt, kul intiativ med artister från olika länder. Tyvärr var det nog alltför sakta för min smak, men Andreas Lundstedt klarade sig alldeles utmärkt.

Moldavien: Ett av årets skummaste bidrag "Loca". En tjej som byter (tar av sig) kläder oftare än, till och med, Silvía Nótt! Bara det är en prestation. Som Gummi sa: "Tjejen e snygg, men låten suger".

Israel: Låten helt ok, killen som sjunger ledstämman också. Däremot borde han investerat i en annan kör. Den han hade nu sjöng falskt lite här och där. Snygg vit kostym hade han.

Lettland: "The Real Group" meets "Queen", eller nåt. Början katastrofal, sen blev det bättre. Killarna borde även satsat på en annan garderbob; kostymer hade kanske varit bra?

Norge: En låt som inte klarade sig så bra, men jag tyckte mycket om den. Sångerskan sjöng klart och vackert och ett extra plus i kanten för att hon sjöng på norska. Tyvärr kanske den inte platsar i tävlingen som sådan.

Spanien: Nej, nej, nej. Las Ketchup is back, och det låter fortfarande inte bra. Det låter som om de sjunger på en och samma ton hela tiden, pratar och sen avslutar med "Una Bloody Mary, por favor". Tyvärr lär den här låten hamna på någon radiokanals topplista i sommar. Ett plus för deras snygga scenkläder.

Malta: En kille som hade fått en låt skriven av svenskar. Det hördes! Låten påminde om Fame´s "Give me your love", ABBA och Charlotte Pirelli´s "Take me to your heaven" hade parat sig och blivit den här låten. Bra framfört, men killen borde skippat smoking-bältet i midjan.

Tyskland: Inhyrd australiensiska i snygg, rosa puffklänning som sjunger ett countrybidrag. Var i allt detta är det "tyska"? Well,well... Låten var bra och svängig, påminde lite om "grand 'ol opry" i USA och gav en känsla av 50-tal.

Danmark: Äntligen en låt i min smak! 60-tal, handklapp och svängigt. Jag gillade även färgen som de valt på sina kläder, guld. Men, en fråga bara: Varför tog hon in en breakdansare?

Ryssland: Kille i hockeyfrilla, som bytt linne med nummer sedan semifinalen. Låten helt ok, men inte min smak. Är han Rysslands svar på Darin?
Och så den obligatoriska frågan: Varför en kvinna i ett piano och två ballerinor i bakgrunden?

Makedonien: Tjejen igår såg ut som en Jessica Simpson i "The Duke of Hazzards" wannabe, i korta jeansshort och korsettop. Det enda som skiljde var det bruna håret. Låten var bra, men hennes röst lämnade mycket att önska. Stundtals var det falskt.

Rumänien: Snygg kostym, men varför Converse-skor till? Bra danslåt som kommer att stanna kvar på dansgolven hela sommaren. "Tornero, Tornera"... Jag kommer nog att nynna på den ett tag framöver. Gillade den här starkt.

Bosnien&Hercegovina: Snygg, vit kostym. Bra och oerhört vacker ballad som jag faktiskt tyckte om. Synd bara att det var så uppenbart att musikerna fejkspelade i bakgrunden.

Litauen: Kul låt som tyvärr (och osportsligt) fick burop. Skönt att åtminstone ett bidrag som driver med tävlingen gick vidare. De hamnade visst högt upp också. Skrattade var gång de fick höga poäng. Lite retsticka-skvallerbytta-bing-bong över hela låten. Killarna var snygga i sina kostymer, men mitt i allt, får han som ser ut som en hybris mellan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt, ett psykbryt och bara dansar loss... Kul nummer...

Storbritannien: Skoluniform? Nej, nej, och åter nej! Vit kille som försöker, liksom Britney Spears man (Kevin Federline), sig på en raplåt. Det funkar inte. Kul idé... men... nej...

Grekland: Förhandfavorit vars röst lät sliten. Nådde tonerna, men hon var inte i toppform. Borde även skippat smokingdelen på sin topp och kanske satt bältet i midjan, där den ska sitta i år. Låten var bra, speciellt i refrängen där det var bra krut. Fick lite känsla av Bonnie Tyler.

Finland: Kvällens vinnare med de coolaste kostymerna. Många plus för att de haft dem på sig hela tiden i den värmen som finns nere i Aten. Grattis Finland! Rätt låt vann! "Sagan om Ringen" meets "Heavy Metal". Snygg pyroteknisk show och ett litet plus för finlandshatten som sångaren bar och att han lyckades gå omkring på platådojjor.

Ukraina: Bra, dansant bidrag med en sångerska som ser ut och låter som Shakira, klädd i en minimalistisk Marilyn Monroe-klänning. Under semin, och även igår, satt jag och höll tummarna för att hennes högra bröst skulle stanna kvar i klänningen, med tanke på allt hennes hoppande. Bra pipa på damen och låten stannar nog kvar under sommaren.

Frankrike: Typisk, fransk schlagerballad med lite upptempo. "Titanic"-varning på kläderna och håret och stundtals sjöng hon falskt. Kanske berodde det på att hon var nervös. Hade jag också varit. Kanske hennes röst hade mått bra av lite skolning på de höga tonerna?

Kroatien: En låt om sångerskans höga klackar som är urkass, tja, förutom refrängen, som är lite trallvänlig. Sångerskan har, troligtvis, investerat i ett storpack läppennor som inte matchar henne och till utseende påminde hon, igår, om karaktären "Monica Geller" i "Vänner". Snygg ovandel på klänningen. Drar av underdelen i sluten av låten och genast höjs betyget för klänningen. Gruppdansen kändes lite "Grekland 2005".

Irland: Han ser ut som en typisk, brittisk, fotbollsspelare. Snygg kostym, även den rosa skjortan. Hiskelig blondering på killen i kören. Bra ballad med en av följande fyra, typiska, irländska schlagerinnehåll: "barn, fred, kärlek och ljus". Bra sång, även av kören.

Sverige: Allt prat om Carolas pipa i kvällstidningarna, och hon lät faktiskt hes och sliten, trots att rösten höll. Snyggt med guld och påklätt, med tanke på alla mini-strippor som förekommit i årets tävlingar. Stör mig på hennes hakdarr, men det är nog så inövat att det inte går att ta bort. Bra show och ok energi. Däremot var jag mer nöjd med hennes framträdande i semifinalen, där hon verkligen gav allt. Kändes som att det inte riktigt var samma energi igår.

Turkiet: Klänningens färg passar henne inte. Borde valt en med mer färg till hennes ljusa toner. Cool, darrig röst, som höll hela vägen. Låten inte bra, men kan dock hålla sig kvar ett tag till. Härligt med en kvinna med former, och som vågar visa fram dem!:)

Armenien: "Ruslana" meets "Turkiet"? Jo, det kan jag hålla med om! Killen verkar sakna stylist, med blandning mellan tajt tröja och munkväst. Låten är ok men inte hans röst, som får G- av mig. Konstiga snören i dansarnas koregrafi. Jag får en annan blandning av kommentatorn: "Sertab" meets "Magnus Carlsson"... Tja... Hm... Kannski...

Ja ni. Ursäkta den långa bloggen, men I had to. Hoppas ni orkat ända ner hit. Detta är mina åsikter, och om ni inte håller med så är det lugnt. ;-)
Ha en fortsatt trevlig helg! Jag ska snart iväg och rida islandshäst med jobbet. Weeee...

Vi hörs!

Bæjó!

Inga kommentarer: