söndag, augusti 09, 2009

Då var man gift!

Jaha, var börjar man? Alla månaders planering kom till ett slut i går när jag och Gummi gifte oss. Egentligen började det på riktigt i fredags när vi gjorde iordning i festlokalen. Allt vi hade gjort iordning passade så väl samman i färgerna krämvit, röd, gul, orange och guld. Man har en ungefärlig bild i huvudet som sen blir till en kanonbra verklighet. Vi var riktigt nöjda när vi lämnade lokalen. Susanne hade gjort underbart fina blomsterarrangemang och brudbukett som vi först fick se på lördagen. Ett stort tack för de fina blommorna! :)

I går gick vi upp tidigt och körde till Fuglie. Där gjorde vi oss iordning och körde sen till Månstorps Gavlar för att träffa vår fotograf. Timmen med Ramona Bach gick alltför snabbt, hon var mycket trevlig och jag har inga tvivel om att bilderna kommer att bli superfina! Längtar tills vi får se dem! :)

Efter fotograferingen bar det hemåt igen för att vila en liten stund innan vigseln. Hade ett litet Indiana Jones-ögonblick innan vi slutligen kom iväg, tillbaka till Månstorps Gavlar. Vigseln var jättefin. Emma sjöng kanonfint och Köran hade ordnat med två fina låtar som ingångs- och utgångsmusik. Susanne talade lugnt och tydligt och uttalade också isländskan riktigt bra (vi hade skrivit med uttal i vårt program till henne). All planering där flöt fint samman när det väl var dags. Till vår hjälp hade vi Daníel, som hade ansvaret för ringarna. Efteråt fick vi en hel del ris kastat mot oss och vi fick möjlighet att hälsa på alla våra gäster.

Resan till lokalen gick i en Chevrolet Impala från 1958. En riktigt fin bil som samlade på sin en stor bilkö på vägen ner till Trelleborg. Väl på plats gjorde vi oss iordning och tog oss sen in i lokalen, nästan sist av alla. Lite dricka och lite snacks och lite mingel blev det innan det var dags att sätta oss till bords. Möllers hade verkligen sett till att vi fick rikligt med supergodmat. Det sjöngs och spexades under middagen. Bland annat utförde Ari uppdraget att ställa sig upp på en stol och gala som en tupp. Många hade också siktet inställt på seger i bröllopsbingon, där priset tillslut gick till mitt kusinbarn, Anton. :)
Efter maten blev det efterrätt, en pannacotta som Gunilla gjort dagen innan. Hur god som helst!:) Det blev lite tal och så innan det var dags för dagens andra tävling: tipsrundan! :) Ann-Margreth och Maria hade alla rätt, men eftersom vi hade tre pris så fick vi lotta ut det sista priset bland dem som hade näst flest rätt, och där blev pristagarna Linda och Eirikur (Gummis syster och svåger).

Den obligatoriska bröllopsdansen gick hur bra som helst, trots att vi bara övat i sammanlagt tio minuter. Mamma spelade Taube-vals på pianot, och det gjorde hon superbra. :) Efter en dansrepris blev det dags för bröllopstårtan som Mimma (från Mimmas i Vellinge) hade gjort superfin! :) Den blev över alla våra förväntningar. Smurfarna som vi köpt krönte kakan. :) Vi skar varsin bit, tog vårt kaffe och njöt av tårtan. Sen var vi ordentligt mätta. Det påkallades en tredje bröllopsvals och den gången gick det nästan helt felfritt. Övning gav definitivt färdighet. Mamma utförde sitt uppdrag och sjöng Jonas Gardells "Aldrig ska jag sluta älska dig" för oss jättefint, ackompanjerad av pianospel.

Vi märkte snart att festen började närma sig en avrundning, så vi smög iväg lite diskret vid tjugo i sju. Gummis far körde oss till Hilton i Malmö, där vi bokat ett rum med romantiskt paket (mousserande vin, frukt och choklad). Rummet överträffade våra förväntningar: vi bodde på fjortonde våningen, med utsikt över halva stan (gågatan, stationen, vattnet, Västra hamnen mm.). På sängen låg två rosor, en liten bok om kärlek (som vi fick), badrockar och tofflor. Badrummet var också lite dekorerat. Tog lite bilder innan vi började packa upp.
När jag bytte kläder, så fick jag göra det i duschen. Hade en hel del ris innanför klänningen. :)

Kvällen spenderades i varsin fåtölj, fullständigt avslappnade, med varsitt glas mousserande i handen. Skönt att bara sitta ner, prata och slappna av efter en sån lång dag. Åkte ner en stund till baren också innan det var sängdags. Ordentligt trött var man och sov riktigt gott gjorde man också.
Hotellfrukost ingick i priset och vi åt rejält: Bacon, ägg, bulle med nutella och brieost, juice, kaffe, frukt och stekt svamp. Inte ofta man får chansen att äta sånt, och vi är fortfarande mätta nu, i skrivandets stund.

Så tillslut: En helt underbar dag! :) Vi är oerhört nöjda med hur dagen gick och med allt som vi upplevt. Ett stort tack till alla som hjälpt till att göra dagen till vad den blev. Här hittar ni bilderna som blev tagna med vår kamera!

Vi hörs!

Bæjó!

3 kommentarer:

Anna sa...

Grattis Kristin! Verkar ha varit en härlig dag.

Anonym sa...

HAr du tagit Gummis efternamn?

Stína sa...

Anna: Tack!

Anonym: Nej, jag har kvar mitt Knutsson-namn än så länge.