måndag, september 27, 2010

Utan ett par fönster mot omvärlden...

... fick mina månadslinser idag - ett par sådana fina som man också kan ha under natten, vilket passar mig perfekt eftersom jag är hyffsat duktig på att sätta i dem men inte lika bra på att ta ut dem. Hehe. Om jag kan minimera den sysslan till en gång i månaden och samtidigt slippa glasögonen så är det kanon. Inte för att jag har något emot bågarna på något sätt, det är mer det att luggen lägger sig på dem, de blir skitiga och utan dem ser jag suddigt. :-P Nu måste jag bara låta ögonen vänja sig.

Mer? Glömde helt att betygsätta Zumban jag var på i lördags. Det var riktigt roligt men jag märker att mitt knä inte helt håller för en timmes träning. Så, det blir nog så att jag vilar från den klassen på lördag (då jag ändå har plats 21 i kön, hehe...) och provar igen nästa vecka. :)

Den här dagen har annars varit lite småtrött. Fick gjort det jag brukar göra plus lite till men ändå kändes det inte som att energin var där fullt ut. Imorgon bitti blir det morgonträning som vanligt och det brukar ju alltid pigga upp mig rejält.

Dagens motion: En massa städning.

Dagens mat: 1 Naturdiet bar; 1 persika och en kopp kaffe; Fiskbullar med kål- och morotssallad; 1 persika; färsbiffar med lingon och sallad; en kopp te med lite honung.

Vad händer mer? Imorgon är det kör igen! Jag blev utvald till sekreterare på årsmötet förra tisdagen och under veckan som gått har jag fått protokollet skrivet och utmailat (tack Gui för hjälpen!) samt utskrivet för underskrift av justerarna.

Nu ska jag titta lite på "Ullared" och packa träningsväskan. Vi hörs.

Bæjó!


söndag, september 26, 2010

Söndagskväll

Återanvänder en gammal rubrik eftersom den beskriver just vad det är - en söndagkväll. En bra vecka är till ända och imorgon är det måndag igen. :) I fredags blev det en del förberedelse på jobb inför helgen. När jag kom hem så var jag riktigt trött och tog det lugnt resten av dagen.

Gårdagen blev också en lugn dag, började med ett pass Zumba på SATS tillsammans med Nanna. Efter det väntade tvättstugan. Gick och la mig tidigt för att få så mycket sömn som möjligt inför dagens händelser.

Jag var uppe med tuppen imorse och var på jobb klockan åtta. Började genast hacka grönsaker och kött och tog upp bullar ur frysen. Efter en stund kom en kollega och tillsammans förberedde vi inför pastalunchen vi skulle servera på kyrkkaffet. Allt gick riktigt bra och alla var nöjda med maten och underhållningen. Själv lämnade jag jobbet vid ett och handlade på Willys innan jag körde hem igen. Härligt att ha sånt gjort inför den nya veckan.

Dagens mat: 1 naturdiet shake; lite pastasallad; två bullar med pålägg; godis; en naturdiet bar.

Dagens motion: Köksspring. :)

Nä, om man skulle ta tag i lite saker som behöver bäras upp på loftet? :) Vi hörs.

Bæjó!


torsdag, september 23, 2010

Jobb, träning och livet

En vecka sedan mitt förra inlägg och jag vet att jag hela tiden lovar bot och bättring på den vägen, men det vill inte riktigt ta sig. Veckan som gått har innehållit en del jobb, en del träning och en del vardagsliv. En liten livstriangel, kan man ju säga.

Jag har kommit igång ordentligt med mina morgonträningar och den här veckan har jag redan fyllt mitt "2 ggr/vecka"-kort. Hade en liten vilodag i måndags, körde morgonträning i tisdags och igår. Idag har jag haft fullt upp i köket på jobb så det får bli en liten vilodag imorgon också innan helgen och helgens aktiviteter anländer. Jag ska, bland annat, prova Zumba och jobba. Spännande! :)

Det är viktigt med vilodagar, att ibland inse att man kanske bör vila istället för att köra på för fullt. Mina skador har troligtvis uppstått i samband med överträning, och tillbaka till ett nytt träningsförbud vill jag absolut inte, nu när jag äntligen kommit igång med löpningen igen. Jag har också börjat styrketräna mina ben (framsida och baksida lår) för att öka muskulaturen runt mina knän, och det känns som att det hjälper lite grann.

Dagens motion: En massa spring i köket. :)

Dagens mat: 1 naturdiet bar - smak: mörk choklad; en kopp kaffe; en portion falukorv med potatismos och rivna morötter, en liten bit djöflaterta; 1 persika; quornfärsgratäng med en massa grönsaker och ost.

Nä, nu har jag inte tid med bloggen mer, har en lapp att skriva på isländska. Måste ju öva så mycket som möjligt. :) Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, september 16, 2010

Planering...

... ska bara blogga här först och stilla ert läsbehov innan jag planerar för morgondagens träning. Har tänkt fortsätta med min nya morgontrend och sticka till gymmet halv sju imorgon bitti. Till det behöver jag ett träningspass jag kan följa istället för att spontanköra övningar. Behöver lite mer struktur över när, vad och hur jag ska träna.

Idag serverade jag lunch till 52 ätande. Otroligt gott alltsammans och det bästa av allt: all mat räckte med råge och det blev inga rester över! Det är nog den bästa komplimang man kan få. :)

Vad mer? Skulle varit hos optikern idag, men det blev uppskjutet till måndag. Istället har jag beställt en fin pulsklocka som har alla funktioner jag vill ha, plus att man kan montera den på cykeln också. Very nice! Nu ska jag bara ordna med en trainer till cykeln så är jag redo för hösten och vintern.

Dagens motion: En massa spring i köket. :)

Dagens mat: 1 Naturdiet smoothie och en kopp kaffe; ris, köttfärsgryta, en bulle med ost och smör, en bit rulltårta med grädde och en kopp kaffe med mjölk (små portioner/bitar); 1 Naturdiet smoothie och russin; 1 bulle med smör och sylt; 1 liten påse med lösgodis.

Nu ska jag förbereda min morgonträning och packa väskan och lägga fram kläderna till imorgon. Vi hörs.

Bæjó!


onsdag, september 15, 2010

Problem solved!

Jag lyckades lösa mitt i-landsproblem genom att gå upp kl 05.50 i morse och bege mig till gymmet. Samtidigt fick jag ju stämpel nummer två i mitt "2 ggr/vecka"-kort, så egentligen borde jag vara nöjd och ta det lugnt. Nöjd är jag givetvis, men att ta det lugnt? Nix, nope, njet, nei, nein... Det är inte min stil. Hehe. Givetvis har jag ett par extrapass inbokade den här veckan.

Det bästa är att mitt knä börjat funka någorlunda igen. Smärtan i knävecket har flyttat sig ner till muskelfästet under knäet och där blir det automatiskt lättare att hantera och lättare att rehaba. Jag inledde dagens morgonpass med 10 minuter jogging och skillnaden mot igår var att jag ökade tempot. Det kändes riktigt bra. Efter uppvärmningen körde jag de styrketräningsövningarna jag glömde igår + några till. Stretchade och gjorde mina rehabövningar ordentligt efteråt. Bussen kom samtidigt som jag nådde busshållplatsen, snacka om timing! Sånt gillar vi! :)

Dagen på jobb innehöll lite städning och en massa bakning! Bakade fyra rulltårtor (varav en sockerfri), fyra smuldegspajer med hallon/blåbär (två med socker och två utan) samt 65 bullar med solrosfrön. En underbar kak- och bulldoft spred sig i hela huset och sånt skapar ju extra trivsel.

Dagens motion: 10 minuter jogging, styrketräning av ben, rygg, bröst, triceps och mage. Rehab och stretch.

Dagens mat: 1 naturdiet bar med hasselnötssmak; 1/2 banan med vindruvor och kvarg, 1 kopp kaffe; omelett och en persika; 1 kopp kaffe; 1 fiskgratäng; 1 pkt russin (42,5 g) och en stor kopp äpplekakste.

Vad mer? Har precis sett avsnitt två av "Sverige springer" på tv4play.se, har också fått beställt nya träningskläder på Stadium.se (fram till den 20/9 får man 30% rabatt på alla varor om man blir medlem på sidan). Jag beställde ett par vindtäta löpartights, en funktionströja, ett par handskar, ett par löparvantar, ett par nya hälinlägg och en väst. Fick lite mer än 400 kr i rabatt, och man kan hämta ut sitt paket direkt i en Stadiumbutik och betala där. Smidigt! :)

Nä, nu ska jag ringa ett samtal. Vi hörs.

Bæjó!


tisdag, september 14, 2010

Dagens i-landsproblem

Jag var och tränade i morse innan jag stack till jobb. Kul att vandra omkring på Entré halv sju på morgonen när nästan allt är nedsläckt. Det är bara en själv, någon enstaka vakt och städpersonal. I morse körde jag ett kombinationspass. Började med tio minuters lätt jogg och tränade sen både ben och överkropp. Avslutade med stretch och mina rehabövningar.

Efter en snabb dusch så promenerade jag bort till bussen och åkte till jobb. Lagom hög på endorfiner så gick dagen störtlätt. Så nu till dagens i-landsproblem: Jag har bokat "Yoga Advanced" imorgon kväll, men samtidigt blev jag biten av morgonträningen. What to do? :-P

Dagens motion: 10 minuter jogging, styrketräning ben, biceps, axlar och mage. Stretching och rehabövningar. Städning på jobb.

Dagens mat: 1 Naturdiet bar, smak: "mörk choklad"; 1/2 banan, vindruvor och lite kvarg, kaffe med mjölk; tonfiskröra och råkostsallad (middagen från igår); 1/2 banan, vindruvor och kvarg; omelett med svamp, paprika, ost, purjolök och kidneybönor; 1 pkt russin = 42,5 g.

Vad mer? Är tillbaka på ISO-dieten igen och det går riktigt bra. Två dagar avklarade med minimalt socker- och brödsug. Fantastiskt. Har en massa roliga träningspass inplanerade och bokade. Införskaffade ett sånt där "2 ggr/veckan"-kort som de har på SATS. Om elva veckor har jag en gåva i min hand - det lovar jag! :)

Nä, nu ska jag "fönstershoppa" på Stadium.se. Tänkte bland annat investera i en pulsklocka och ett par nya löpartights modell långa. De jag har är lite för stora och sitter lite halvskumt på mig. Hehe. Vi hörs.

Bæjó!

måndag, september 13, 2010

Ny vecka igen!

Måndag igen. Det innebär omstart på veckans alla sysslor. Den här dagen innehöll jobb och ett besök hos veterinären för lille kattens årliga vaccination. Själva sprutan tog drygt en minut från det att jag satte buren på undersökningsbordet tills det att vi var klara och jag fick in honom i buren igen. Han var så duktig! Gick självmant ut ur buren, stod stilla och ville sen inte in i buren igen. Han ville nog hellre hoppa ner och gå en runda och sniffa runt på alla spännande dofter. :) Jag borde ha döpt honom till "Nicke Nyfiken" istället för "Fred Astaire"... ;-)

Helgen som försvann innehöll lite av varje. I lördags tränade jag yoga, gick sen på "Bondens Marknad" på Drottningtorget och fyndade lite frukt, lite grönt och lite kött. Fint och fräscht! Jag tror det blir ett återbesök nu på lördag! :) I söndags blev det spinning, sen tvätt, en tur till Willys och lite Formel 1 som grädden på moset.

Den här kommande veckan innehåller jobb, en massa träning, ett optikerbesök och lite fest. Det ser jag fram emot! :)

Dagens motion: En massa städning.

Dagens mat: 1 Naturdiet shake med chokladsmak (har ingen frukostfantasi och ingen lust för något särskilt heller); 1/2 banan med kvarg; kyckling med bön- och avokadosallad; 1/2 banan med kvarg; tonfiskröra med råkostsallad; 45 g russin; 1 kopp kaffe och 1 kopp te.

Jaja, nu ska jag se på "Biggest Loser" på Tv4. Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, september 09, 2010

Snart frisk

Jag trodde, något naivt, i mitt förra inlägg att jag skulle vara frisk igen igår, men ack vad jag bedrog mig. Vaknade igår morse med feber och den höll i sig nästan hela dagen. I morse var det samma visa, fast i mindre skala och under dagen har febern avtagit och helt försvunnit. Dessutom känner jag mig mycket piggare idag än under de senaste dagarna. Kommer jag vara frisk imorgon? Heja, heja! :)

Så vad har jag då hittat på under dagarna? Jag har funderat en massor på höstens träning: när, vad och hur jag ska träna. Jag har även fått broderat en massa på det fina broderiet jag köpte i början av semestern samt sett en massa avsnitt av "Time Team" och "Air Crash Investigation". Och druckit en massa äpplekakste med honung.

Dagens mat: 2 koppar te med honung; kokta rödbetor med smör; en påse lösgodis; en Findus fiskgratäng med räkor.

Nu har jag inte mycket mer att berätta, så vi hörs.

Bæjó!

tisdag, september 07, 2010

Vid liv och redo för nya tag...

... när min förkylning släpper. Hehe. Veckan som passerat sedan mitt förra inlägg innehöll bland annat min födelsedag (fick en massa sms, telefonsamtal, facebookinlägg samt uppvaktning på jobb), hemmalagad ärtsoppa, och en kompdag fylld med shopping, ny frisyr, städning och bakning.

I lördags hade vi födelsedagskalas för mig och i söndags var jag på Möllegården i Skegrie och hjälpte till på den årliga Mölledagen, arrangerad av Skytts Härads Hembygdsförening. Jag stod i mattältet och serverade kaffe med kakor, korv med bröd och silltallrikar.

Förutom lottförsäljning och loppis så såldes det även frukt och grönt och blommor. Inne i bostadshuset såldes det bröd som bakats i den gamla bakugnen, gården visades upp och ute på fältet (bredvid E6an) visade bönder och andra entusiaster upp sina veterantraktorer. Det räckte inte bara med att visa upp de gamla maskinerna, utan de fick också plöja upp fältet och visa att maskinerna fortfarande var fullt funktionsdugliga.

Framför möllan uppträdde ett folkdanslag och Durfolket underhöll även efter att dansuppvisningen var slut. Det kom fler besökare än förra året (så kändes det som i alla fall) och alla hade det riktigt trevligt. Jag fotograferade under dagen och en del av bilderna har kommit upp på min bildsida.

Under hela helgen hade jag känt mig krasslig och igår gick jag hem från jobbet med feber och har varit hemma idag också, med en feber som gått upp och ner. I nuläget är jag feberfri och ser fram emot jobb imorgon. Vi hörs.

Bæjó!