tisdag, augusti 31, 2010

Snart september

En vecka har passerat sedan mitt sista inlägg och de dagar som gått har varit fyllda av jobb och vardagsliv.

På grund av mitt löparknä så har jag träningsförbud (för benen) i ett par dagar. I lördags morse blev det ett yogapass och i söndags ett simpass med teknikträning. Jag jobbade också i söndags, vi hade avtackning för före detta vaktmästaren och jag hade beställt tårtor från Mormors bageri som jag serverade tillsammans med mina hembakta bullar, pålägg, kaffe och te.

Igår började veckan med de vanliga måndagsuppgifterna plus lite extra, för att jag skulle hinna med det jag inte riktigt hann med förra veckan. Tårtan som blev över bjöd vi en av våra grupper på. Efter jobbet stack jag ner till Trelleborg för ett möte innan det åter bar mot Lund för en supertrevlig middag med kollegorna hemma hos chefen.

Den här dagen har mest bestått av städning och förberedelser och imorgon blir det middag på Elysée på kvällen eftersom det är min alldeles egna dag! :)

Dagens motion: Promenad till och från bussen, städning på jobbet.

Dagens mat: Havregryn och cornflakes med mjölk; Vindruvor, banan och kvarg; caesarsallad från ICA; en bit tårta och kaffe; laxpytt med yoghurt/kesellasås.

Mer? Har en frisörtid på fredag för att äntligen göra det jag tidigare skrivit om. Har planerat lite simning, lite bakande och servering, men mer om det får ni senare i veckan. Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, augusti 24, 2010

Dumma knä!

Det vill inte bli bra lika snabbt som jag vill att det ska. :( Efter jobbet idag så skyndade jag hem, åt snabbt, bytte om och fick sen skjuts av Gummi till Pildammsparken för ett nytt löppass med Heleneholms IF. Under uppvärmningen kände jag hur mitt löparknä började värka lätt, men det gick över under löpskolningen för att sen återvända under de långsamma intervallerna vi körde. Jag avslutade, stretchade och promenerade hem efter 75 minuter.

Nu har jag stretchat, legat på tennisbollen och badat. Värken har gått ner men finns kvar. Skumt. Men nu har jag en vilodag (för benen i alla fall) framför mig. Ska smörja in det med lite Ipren-gel innan jag ska sova och placera det på tennisbollen igen. Dessutom har jag mailat min behandlare med en vecko-update. Får se vad han svarar.

Dagens motion: 75 minuter löpträning (med 15 min uppvärming, löpskolning och fem intervaller.)

Dagens mat: Havregrynsgröt med färska blåbär och minimjölk; 1/2 banan, vindruvor och 3 msk kvarg; köttgrytsrest från måndagsmiddagen; 1/2 banan, vindruvor och 3 msk kvarg; 1 nutrilette müslibar (det enda "fräscha" och lätta jag hittade som kunde ätas snabbt) och blandade, naturella nötter.

Mer? Njäe, ska titta lite på "Time Team" och sen sova. Vi hörs.

Bæjó!

måndag, augusti 23, 2010

Nu är jag tillbaka!

Japp! Både här på bloggen och på jobbet. Semestern är officiellt över och så är väl också sommaren 2010. Vi får se om det kommer en mindre värmebölja eller inte.

De dagar som försvunnit sedan sista inlägget har varit lugna. Vi fick shoppat lite mer och så körde vi ut till Fuglie och hade en spelkväll. I lördags var jag på födelsedagskalas och igår tvättade vi och jag förberedde inför den här veckan. Gummi hjälpte Daníel att packa och på något märkligt sätt så fick vi plats med allt som inhandlats i hans lilla resväska. Tetris in action! ;-)

Idag var det tillbaka till vardagen och alla underbara rutiner. Jag cyklade till jobbet när jag såg att vädret skulle tillåta det. Fick gjort det jag brukar göra på måndagar och det känns bra att vara tillbaka. När jag cyklade hem så började det regna och jag hade tur som kom innanför dörren innan hällregnet började. Fick med mig Gummi till Willys där vi handlade för veckans mat. Dags att återgå till vardagen med allt vad det innebär, speciellt när det kommer till mat och träning.

Dagens motion: 42 km cykling (21 x 2) på (ca) tiden: 110 minuter.

Dagens mat: Havregrynsgröt med lite hemmagjord sylt (med reducerad sockermängd) och minimjölk; 1/2 banan och 6 vindruvor med 0,75 dl kvarg + 1 kopp kaffe med minimjölk; caesarsallad från ICA (inte direkt någon stor portion); 1/2 banan med 0,75 dl kvarg; köttgryta med råris och broccoli; ost och nötter och en kopp kaffe.

Annars ser veckan ut som en normal arbetsvecka. Jag ska försöka sammanföra semesterträningen med mitt vardagsliv. Det finns inget som heter "jag hinner inte", det gäller bara att planera så att det funkar. :) Imorgon blir det förhoppningsvis löpträning om busstidtabellen och vädret tillåter. Vi hörs.

Bæjó!


tisdag, augusti 17, 2010

En liten kvällsrapport

Det är sent på den här tisdagkvällen och jag är helt slut i kroppen. Den här regniga dagen inleddes med städning och tvätt och avslutades med en timmes löpträning i Pildammsparken tillsammans med andra hugade löpare från Heleneholms IF. Jag hittade rätt i parken relativt snabbt och kunde hänga med på både uppvärmningen och de följande kilometerintervallerna. Sen ville inte mitt vänsterknä mer, så då tackade jag för mig och gick hem.

Dagens motion: Städning av lägenheten; 50 minuter löpning (15 min uppvärmning, 4 x 1 km intervaller på tiderna 5:14, 5:34, och de två sista på cirka 6:00 vardera).

Dagens mat: 2 ägg och 50 g ost; yoghurt med müsli, banan och ananas; 2 mackor; godis; lasagne.

Imorgon blir det behandling av mina ben och så kanske en tur på stan. Vi hörs.

Bæjó!

måndag, augusti 16, 2010

Nu är det ny vecka igen

... och det är faktiskt min sista semestervecka (vart har veckorna tagit vägen?). Det känns som att jag fått bra uppladdning inför höstens arbete och jag känner mig peppad. Har ju så mycket jag ska påbörja. Höststarten är ju som ett "mini-nyår", en slags nystart inför en ny säsong.

Den här helgen har varit lugn, när det kommer till träningen. Jag valde att ta det lugnt efter fredagens joggingprestation. I lördags tog vi en runda på Entré och shoppade lite. Kvällen bestod av en superstor tacomiddag och en massa "Ticket to Ride"-spelande efteråt.

I söndags åkte jag till jobbet och var med på både gudstjänsten och kyrkkaffet innan jag körde ut till Fuglie och hämtade hem Fred efter en månads kattkollo. Han var lite kluven över att komma hem: å ena sidan är det ju hur bra som helst att kunna gå ut och in precis som man vill ute på landet. Å andra sidan är det ju gosigt att bli kliad och klappad av matte. Hehe.

Idag åkte vi till Skånes djurpark och tittade på alla roliga djur som fanns där. Jag tog en massa bilder som ni hittar här. Favoriterna var ju de ultrasöta älgkalvarna som jag fick klappa på mulen. Så söta! :) På väg hem så hoppade jag av vid Entré och körde lite CyclingPulse (spinning) på SATS. Megapeppande att köra med pulsband, och jag tror att jag snart hittat min maxpuls.

Dagens motion: Promenad runt Skånes djurpark; 55 min CyclingPulse med 84% av maxpuls (borde nog varit 87%, men jag har inte hittat rätt maxpuls än).

Dagens mat: 2 ägg och 50 g hårdost; 1 banan; 1 chorizo-korv med grovt korvbröd, senap och ketchup; 1 energibar; ananas, 1 banan, 1 ägg, 50 g hårdost, 42,5 g russin (portionsförpackning); 1 33 cl rekorderlig äpplecider.

Vad mer? Jag har en busig tanke när det gäller mitt hår. Som ni vet så klippte jag ju av mig halva mitt hår i våras och bara det var, enligt min frisör, väldigt modigt. Jag har ju haft kortare hår, så det var ju inte direkt supermodigt, men de planer jag har nu är verkligen supermodiga! Jag vill ha superkort i sidorna och i nacken och sen halvlångt uppe till med en halvlång lugg. En praktisk frisyr när man tränar så mycket som jag gör, men samtidigt supercoolt! :) Vad tror ni?

Nej, nu ska jag titta vidare på "the Rachel Zoe Project", vi hörs!

Bæjó!

fredag, augusti 13, 2010

Karuseller och tågbyggen

Helg igen och den här veckan har verkligen varit fullpackad med en massa nöjen. I onsdags började jag dagen med att baka en "Djöflaterta" från en av mina Hagkaupsböcker som vi, på eftermiddagen, hade med oss ut till Fuglie. Mamma fyllde år och firade dagen med tårtkalas och kvällsmat lite senare. Förutom vår tårta hade de bakat en kvargtårta och köpt en prinsesstårta samt vetelängder med äpple/kanelsmak. Kvällsmaten bestod av kycklingsallad med bullar och pålägg. Gott, gott, gott! :)

Igår var vi uppe före tuppen och ombord på ett x2000-tåg strax efter klockan 6 på morgonen. Tåget tog oss upp till Göteborg där vi spenderade dagen på Liseberg. Vi köpte varsitt åkband och åkte tills vi inte orkade mer (läs: tills vi vuxna inte orkade mer... hehe). Efter lite mer än fem timmar i nöjesparken gick vi tillbaka till Nordstan och åt på Pizza Hut. Tåget hem gick tjugo i åtta och ju längre söderut vi kom, desto mer regnade och åskade det.

Idag har vi bara tagit det lugnt... Eller lugnt och lugnt. Pojkarna har sovit och slappat, men jag var tvungen att prova mina ben efter två dagars träningsfritt. Joggade 50 minuter på löpband, till min förvåning, och körde sen lite styrketräning på överkroppen. Resten av dagen har gått i lugnhetens tecken. Vi har spelat en hel del "Ticket to Ride", ett kul brädspel där man ska bygga järnvägslinjer mellan olika stationer. Vi har USA-versionen med amerikanska och kanadensiska städer. Superkul! :)

Dagens motion: 50 min jogging, 6,89 km. 20 minuter styrketräning överkropp.

Dagens mat: 2 tunnbrödsrullar med skinka, smör och ost; 2 tunnbrödsrullar med ost och smör; två nektariner; 40g ananas"chips" (nyttiga "chips" man köper på Hemköp); köttbullar med potatis, lingon och sallad; popcorn och godis.

Vad händer mer? Min skadebehandling verkar funka och jag har bokat tid för en behandling till. Imorgon blir det spinning och troligtvis en tur till stan. Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, augusti 10, 2010

Besök och tidig födelsedagspresent

Daníel och Gummi kom hem inte långt efter att jag skrev gårdagens inlägg. Resan hade gått bra och nu är vår gäst inkvarterad i gästrummet.

Den här tisdagen har varit en lugn sådan. Förutom en bokad tvättstuga så har vi varit på stan och handlat lite. Bland annat fick jag en för tidig födelsedagspresent - ett par Asics Gel DS Trainer (se bilden bredvid) - ett par underbara löparskor som jag fick provat i Pildammsparken ikväll.
De är lätta och stabila och ger mina fötter riktigt bra stöd. Tack, Gummi för skorna! :)

Träffade Thomas från Heleneholms IF ikväll och det blev en liten titt på mina skador innan vi satte igång löppasset. Tyvärr hittade vi inga andra från klubben att springa med så det blev att vi två sprang tillsammans istället. Efter en tur runt parken tittade han åter på mina muskler och drog lite i dem. Aaaaaj, säger jag bara. Men, det kan bara bli bättre hädanefter. :)

Jag sprang sen hem efteråt och hade ett helt annat löpsteg än tidigare på kvällen. Allt som allt är jag supernöjd och ska prova något pass till innan jag bestämmer mig till 100% att bli medlem (vilket det redan lutar mot, men lika bra att prova på medan man kan).

Dagens motion: Löpträning i Pildammsparken - ingen koll på tider eller kilometerlängd.

Dagens mat: 2 ägg + 50 g ost; pannbiffar med råris, rårörda lingon och sallad; 1 portionspaket russin och en skål lättyoghurt med 1 msk müsli och en skivad banan; thaikycklinggryta med råris.

Allt som allt har det varit en riktigt bra dag. Imorgon ska jag, bland annat, baka en liten chokladkaka. Vi hörs.

Bæjó!

måndag, augusti 09, 2010

Besöksdags

Då sitter jag här, med datorn i knäet, och väntar på att Gummi ska komma hem från Kastrup med Daníel. Flyget landade 18.24, enligt Kastrups hemsida, så de borde ju vara på ett öresundståg vid det här laget. :)

Den här dagen har varit produktiv men inte stressig. Inledde med ett styrketräningspass på Entré där jag koncentrerade mig på överkroppen. Efteråt blev det en snabb lunch innan jag körde till Willys och veckohandlade. Nu är hela kylen full med godsaker och ingredienser för kommande middagar.

Efter dagens middag så stack jag åter till Entré för att köra ett spinningpass. Det var ett CyclingPulse, dvs. vi körde med pulsband på kroppen och en stor skärm där vi kunde se vår puls och pulsprocent. Jag tog i för kung och fosterland men kom som högst upp i 83% av min maxpuls så jag måste ha satt den för högt. Eller nåt.

Dagens motion: 45 minuter styrketräning överkropp, 55 minuter spinning (blå klass med mycket berg - svettigt värre).

Dagens mat: Yoghurt med müsli; omelett med majs, svamp, lök och ost; yoghurt med lite müsli och en banan; pannbiffar med rårörda lingon och sallad.

Vad händer mer? Imorgon blir det en lugn dag hemma. Vi ska tvätta och jag ska ordna med lite saker och eventuellt baka en kaka. På kvällen ska jag köra mitt första löppass med Heleneholms IF i Pildammsparken. Wish me luck! Jag är lite nervös inför detta och hoppas att jag ska trivas riktigt bra. Vi hörs.

Bæjó!


söndag, augusti 08, 2010

Underbar Uppsalahelg

Då var vi hemma igen efter en härlig helg på nordligare breddgrader. Körde från Malmö halv åtta i fredags morse och hade en solig bilfärd upp till Uppsala. Anlände drygt åtta timmar senare med en grym träsmak i häcken och stela knän. Hehe. Till middag hade vi grillspetten jag fixade i Trelleborg och sen blev det en massa isländskt godis (bananasprengjur - mina favoriter) innan sängdags.

I lördags steg jag upp och provade en löparrunda jag hittat på iform.se. Den visade sig vara en fantastisk fullträff på 5,48 km som mestadels gick på grusstigar. Det fanns många upp- och nedförsbackar som jag kunde träna teknik i och jag kom slutligen i mål på dryga tiden 33;34;xx minuter. Dessutom fick jag provat mina nya kompressionsstrumpor och de fungerade över förväntan. Inga krampkänningar i vadmusklerna och inga problem med hälsenefästet. Amazing! Rekommenderas! :)

Gummi och Gulli åkte till Stockholm vid lunch (strax efter min runda) för att gå på Sonisphere. Det var två (nästan) genomblöta rockfantaster (i nyköpta Iron Maiden-tröjor) som återvände strax efter ett på natten, efter tolv timmars rockfestival. Det betyder att medan de rockade utomhus i ösregn så låg jag på soffan, inomhus, med min laptop i knäet och åt snacks. Nice! :)


Idag blev det lite sovmorgon innan vi körde hem. Tog en annan väg hem än den vi tog upp. Det var trevligt med miljöombyte, speciellt för mig som körde större delen av sträckan. Hade ett par stopp på vägen och ju längre söderut vi kom, desto regnigare blev det.


Den här helgen har varit kanonbra, och det har blivit lite för mycket av det goda när det kommer till mat och snacks. Det blir att återgå till vanliga rutiner, så gott det går nu när vi ska få fint besök i två veckor. Imorgon anländer nämligen Daníel Viðar och vi har planerat en massa roliga saker. :)

Annars? Har ettårig bröllopsdag idag! Tänk att det redan har gått ett år sen vi gifte oss, men då hade vi i alla fall bättre väder (om man jämför med idag). Älskar dig, Gummi! :)

Här är lite nya bilder från kattbesöket och från Uppsala. Imorgon är det ny vecka och ny träning. Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, augusti 05, 2010

Energiknippe!

Den här dagen har försvunnit allt för snabbt. Började dagen med att fånga in två katter och köra ut dem till Fuglie. Vi har haft Fred och Sotis här hemma ett par dagar medan mamma och Ann-Margreth var nere i Tyskland och det har funkat superbra. De är så himla snälla och skötsamma. :)

Efter ett kort stopp på landet så blev det en tur till Trelleborg för att hämta lite grillspett som jag hade beställt. Passade på att hälsa på pappa på jobb innan jag körde hem igen. I eftermiddags städade vi lägenheten och tvättade, så nu är allt färdigt för en underbart slapp helg! :)

Jag hade planerat att simma ikväll och någon gång i eftermiddags fick jag den "briljanta" idén att först träna ett "Shape"-pass på SATS (BodyPump-light) och sen simma. Det första passet var inte så tufft som jag trodde så jag hade hyffsat med energi kvar till pass nummer två. Simningen gick riktigt bra och nu känner jag mig sjukt nöjd med dagen. Har till och med energi över. Hehe.

Dagens motion: 60 min Shape, 75 min simning.

Dagens mat: 2 ägg + 50 g ost; caesarsallad; m&m och sega nallar; bulle med 10%-brieost.

Nä, om man skulle ta ett bad? Vi hörs.

Bæjó!

onsdag, augusti 04, 2010

Insikt

Jag fyller år om fyra veckor. Den insikten slog mig tidigare idag. Innan har det känts lite avlägset, liksom "först ska sommaren komma, sen fyller jag år..." och så vidare. Men nu är vi faktiskt i början av augusti, vilket är den sista sommarmånaden. Oj! Var har tiden tagit vägen? Det gäller att verkligen ta vara på dagarna som är kvar och njuta innan hösten inleds med min födelsedag. Jag hoppas på en varm höst så att vi slipper kylan så länge som möjligt.

Idag har jag varit på SATS Entré och kört slut på mina ben. Jag vaknade med träningsvärk i biceps och bröstmuskler och tänkte att det var ett ypperligt tillfälle att träna resten av kroppen så att jag knappt kommer ur sängen imorgon bitti. Hehe. Tränade fram- och baksida lår, höfter, vadmuskler, rumpan och magen. Värmde upp på en ny version av crosstrainern och avslutade med 1 000 meter rodd. Efter träningen tog jag en kopp kaffe på Mormors café med min simtränare. Kul att prata träning och träningsplaner med någon som är lika biten av branschen som en själv och som kan komma med tankar och idéer.

Dagens motion: 10 min crosstrainer; 50 min styrketräning ben; 1000 m rodd på 4,45 minuter.

Dagens mat: 2 ägg + 50 g ost; en kopp kaffe och en nektarin; moussaka; fruktsallad med nötter; nudelsoppa med frikadeller; 70 g ost.

Imorgon ska jag på utflykt till Trelleborg, via Fuglie, för att hämta upp lite kött som jag beställt. Sen blir det nog städning av lägenheten, en tur till tvättstugan och slutligen ett simpass på Sege på kvällen. Det ser ut att bli en riktigt rolig torsdag. Vi hörs.

Bæjó!




tisdag, augusti 03, 2010

Nya framtidsplaner!

Japp! Idag har jag äntligen fått svar på en del funderingar jag haft och tagit en del beslut inför min träningsframtid. Jag ska äntligen ta steget och satsa på triathlon! :) Mitt eget, privata mål, är att stå på startlinjen vid minst två triathlon-sprintar nästa år (750 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning) och för att nå dit har jag lagt upp en plan.

I förmiddags gick jag till SATS och uppgraderade mitt medlemskap så att jag kan träna på övriga SATS-center i Malmö + Helsingborg. Det gjorde jag för att kunna träna med en kompis ibland. Alltid lättare att ha någon som peppar och som man själv kan peppa. Måste ju sprida mitt endorfinberoende till fler personer. :)

Efter ett 45 min styrkepass så gick jag hem och såg att jag hade fått svar på ett mail som jag skickat till Heleneholms IF igår (närmsta triathlonklubb). I mailet stod det att det var fritt fram att dyka upp och bli medlem. Så, mitt första pass med dem blir ett löppass om en vecka. Dessutom har jag ringt min simklubb och sagt upp min anmälan till höstterminen eftersom jag får simning hos triathlonklubben (om jag trivs och väljer att bli medlem) och inte kan klona mig själv. Hehe. Det hela är spännande värre. Heja mig! :)

Dagens motion: 3,9 km powerwalk, 45 min styrketräning rygg/mage/armar.

Dagens mat: 1 ägg och 50 g ost; kyckling- och mangosallad; liten fruktsallad och en liten bit ost; moussaka; lite godis.

Vad har jag mer gjort idag? Idag påbörjade jag "operation: städa garderoben/byrån" och jag har redan hunnit kasta en kasse gamla och slitna kläder. Fick även ihop en liten hög som jag ska lämna bort till hugade spekulanter. Imorgon är det styrketräning för benen som gäller. Vi hörs.

Bæjó!

måndag, augusti 02, 2010

Shopping på stan

Då var veckans första dag nästan förbi och den har varit riktigt produktiv och bra. Jag började dagen med en cykelrunda och fortsatte sen med en shoppingtur på stan med Gummi. Han fick köpt sig ett par nya sneakers och ett par nya t-shirtar. Jag köpte mig ett nytt broderi, ett par kompressionsstrumpor och ett par träningsgummiband.

Förutom allt detta har jag gjort och förberett en del förändringar i min höstplanering, när det gäller träningen. Det gäller lite medlemskap och förändringar av sådana. Mer information kommer fortlöpande, allt eftersom pusselbitarna (förhoppningsvis) faller på plats.

Dagens motion: 38,5 km cykling, tid: 1;38;41, snitt: ca 2;30 min/km.

Dagens mat: 2 ägg och 50 g ost; 0,5 dl proteinpulver + vatten; tonfisksallad; 1 banan och en näve blåbär; kyckling- och mangosallad; en skål med blandade nötter och en kopp kaffe.

Den här veckan ser ut att bli en lugn sådan. Under cykelturen kände jag av min höft och vänsterknäet behöver lite vila. Förhoppningsvis kommer de nya kompressionsstrumporna göra att mina vadmuskler och hälsenefästen får bättre stöd under mina joggingturer. Tänkte prova dem till helgen när jag haft en chans till att vila upp mig så att de verkligen kan visa vad de går för. Vi hörs.

Bæjó!

söndag, augusti 01, 2010

Söndagskväll

Helgen snart förbi och därmed också min första semestervecka. Och vilken vecka jag haft! En hel del träning, lite äventyr, mycket läsande och en massa slapp. Imorgon blir det en ny vecka med nya tag. :)

I morse mötte jag upp två simmarkompisar på Ribban för lite simning, men på grund av det kalla vattnet så avstod två av oss från det. Det räckte med ett snabbt dopp och så var det upp igen. Den tredje simkompisen hade både våtdräkt och badmössa så hon kunde vara i utan att frysa. Ska nog försöka få tag i en egen våtdräkt.

Dagens motion: Powerwalk till och från Ribban på drygt 1 timme och 40 minuter.

Dagens mat: 2 ägg, 50 g ost; oxytterfilé med majs, tomater och tsaziki; godis; tonfisksallad; vattenmelonbitar; lite nötter.

Så vad är då planerat för nästa vecka? Skulle egentligen vara klar med en träningsplanering, men den är inte riktigt klar än. Vi ska in till stan minst en gång, jag ska kolla lite med mitt gymmedlemskap och så har vi lite annat också på gång. Vi hörs.

Bæjó!