söndag, november 29, 2009

Advent, advent...

Tiden går alldeles för snabbt. Det är redan den första advent och om lite mer än tre veckor så är det jul! :D I år blir det dessutom en alldeles speciell jul.

Sedan sista inlägget har det inte hänt alldeles för mycket. Jag har jobbat, sjungit och pyntat lägenheten med våra julsaker. Tog lite bilder som jag lagt ut här.

Advent innebär också en annan sak: Att det är dags att inleda årets julklappsköp. Har ju redan fuskstartat, men det är en hel del kvar. Kanske man hinner en del den här veckan?

Nä, ska titta vidare på Matador, som jag började gå igenom i eftermiddags. Är snart igenom åtta avsnitt. Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, november 26, 2009

Snart sovdags...

Jag ska snart i säng, men först så ska jag bara... Hehe... Är så himla trött nu. Den här dagen har inte varit lugn. Lägenheten har städats från golv till tak. Alla fönster har blivit putsade och saker vi inte brukar städa så ofta, har blivit städade. Alla julsaker är nerplockade från loftet, men inte uppackade. Det får vänta till söndag. Vissa regler har man väl. Hehe.

Det blev även ett simpass ikväll eftersom jag inte har möjlighet att närvara där på söndag, och det märks att man inte har tränat på ett bra tag. Kroppen känns tung i vattnet och man har liksom inte samma flyt som innan. Däremot har frisimsarmtagen blivit mycket bättre - rent tekniskt. Jag får rätt drag under vattnet och rotationen sitter nästan perfekt.

Imorgon har jag lite till att göra på min kalender. Det blir intensivt, men roligt. Jag berättar mer imorgon kväll vad morgondagen har innehållit. Ska nog ta och skriva en to-do-lista så att jag inte glömmer något väsentligt.

Vi hörs.

Bæjó!

onsdag, november 25, 2009

Another one...

Gåsahud...

Santa Claus is coming...

Lugn vecka och snart ska jag jobba igen. Jag passar på att ta det lugnt och vila upp mig så att jag orkar med allt jag ska göra för att snart är det jul! :D Jag inleder det hela med en ordentlig adventsstädning, stollenbakning och uppsättning av julsaker. Mitt andra julbroderi går framåt också. Ska fortsätta med julklappsshoppingen så småningom.

Började öva julsånger med kören igår, två nya där vi ska köra bakom barnen på konserten och resten är en mycket bra blandning av sådana sånger vi kan. Det kommer att bli en bra första advent och julkonsert. Mycket passande att jul- och luciakonserten är på luciadagen. Riktigt bra timing.

Jag har egentligen inget mer att skriva just nu. Vi hörs.

Bæjó!

måndag, november 23, 2009

Skor blir eventuellt billigare till våren...

... om det röstas igenom av EU:s utrikesministrar. Det är tullen på läderskor inom EU som försvinner om förslaget går igenom. Det innebär i praktiken att läderskor blir billigare, att syntetskor inte blir lika vanligt och att sportskor kommer att innehålla mer läder.

Läs mer.

Vi hörs.

Bæjó!

fredag, november 20, 2009

Förberedelser...

Nu börjar vi förbereda inför julen. Min kollega har börjat smycka Radical-delen av butiken och jag har satt upp A4-skyltarna av julmaterialet på Nilson-delen. Vi passade också på att flytta om skorna så att allt varmfodrat och inneskor hamnade längst fram, medan stövlar och stövletter hamnade längre bak. I taket i gången utanför har de hängt ut ljusslingor och om en vecka är det dags för julskyltning.

Till min glädje såg jag att årets julfärger för oss är svart och rött. I en liten låda låg röda julgranskulor och det gladde mig. Blir spännande att se hur de vill att vi ska slå in paketen och om vi får något speciellt att packa in presentkorten i.

Ett presentkort är alltid bra att ge bort och i år har vi fått ett supersmart skovårdskit i ett runt fodral. I det finns en skoborste, en trasa och två skokrämer. Perfekt att gömma ett presentkort i och sen packa in som en smällkaramell! Dessutom får ju den som får presentkort också något att sköta om sina framtida skor med. :)

I morgon blir det jobb igen och efter det blir det en maratonsession i köket när jag ska baka en massa lussekatter inför söndagens julmarknad. Har planerat att göra tre satser deg och det kommer nog att ta en två-tre timmar innan jag är klar.

Nu ska jag se vidare på "Air Crash Investigation". Vi hörs.

Bæjó!

(Foto: www.skoputs.se)

onsdag, november 18, 2009

Höststormar i Skåne

Det blåser något så fruktansvärt där ute. Balkongdörren slår till då och då och jag hoppas att den håller i de här vindarna. Vädret började okej i morse, men under dagen (när man stod inne i butiken) blev det sämre. Tog bussen hem, eftersom jag hade glömt mitt paraply hemma och regndropparna som kom ner var inte direkt små.

I morgon ska jag till doktorn igen för att titta till min höft. Jag hoppas jag slipper träningsförbud, men man vet aldrig. Höften har blivit något bättre sedan jag fick min spruta, men den är ju inte bra än. Simning verkar vara det enda som den accepterar eftersom man i stort sett är tyngdlös och belastar inte den på samma sätt.

På jobb är det dags att börja med inventeringen. Det ska visst vara superlätt, så jag ser fram emot att få inventera för första gången. Inte mycket folk just nu, men vi tror det beror på att folk väntar på att börja julklappsshoppa.

Nu tror jag det blir lite mer "Air Crash Investigation". Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, november 17, 2009

Äntligen tillbaka!

För första gången på länge så har jag energi igen. Jag har stressat mindre och nu börjar det ge resultat. Underbart att kunna arbeta för fullt igen, vilket jag har gjort de sista två dagarna. Stängde butiken igår och idag öppnade jag. Har äntligen fått iväg mitt frågomail till rätt person inom företaget så förhoppningsvis så tycker de om mina planer.

Nu börjar jag längta efter julen, efter att köpa och packa in julklappar, att dekorera och att mysa av julkänslan. Och denna längtan kommer vid rätt tid, en och en halv vecka innan första advent, till skillnad från tidigare år när jullängtan infunnit sig i början av oktober. Nu är det ju snart rätt tid att lägga julmusik på ipoden, kolla på julfilmer och övertyga mina kollegor om att de vill spela julmusik i butiken. Håll tummarna för att jag lyckas. ;-)

Tänkte göra lite reklam nu inför helgen. På söndag har hembygdsföreningen julmarknad på Möllegården, strax utanför Skegrie, klockan 13-16. Det blir lotter, fika, gröt, kakförsäljning och mycket mer. Kom dit och kicka igång julen! :)

Jag ska baka en massa lussekatter som ska säljas och de är gjorda enligt mitt hemliga recept.

Åter till den australiensiska versionen av "Project Runway". Vi hörs.

Bæjó!

måndag, november 16, 2009

Konsert i St Nicolai kyrka

Igår kväll var jag och sjöng med ett par andra körer i Trelleborgs kyrka. För en stund sedan hittade jag artikeln om oss i Trelleborgs Allehanda. Här är länken.

Bilden är lite otydlig, men längst fram och precis till höger om dirigenten (som har ryggen mot kameran) står jag. Synd att man inte ser mycket mer än det. Jag hade velat ha en mer närgången bild på oss. Ska ringa en kollega och kolla om det går att få loss en sådan.


Nu ska jag iväg och handla. Vi hörs.

Bæjó!

söndag, november 15, 2009

No more weekend...

Då har det blivit söndag igen och vi är precis halvvägs genom årets näst sista månad. Efter gårdagens skojakt blev det en middagsbjudning på restaurang Två Lejon i Trelleborg. För er som inte känner till Trelleborg, så ligger Två Lejon vid Gamla Torg och är en restaurang med gamla anor. De som driver det idag har lyckats mycket väl med sin meny och hur de tillagar maten. Portionerna är rikliga, maten utsökt och mycket prisvärd och servicen är utmärkt.

Igår var det farmor som bjöd på trerätters middag eftersom hon fyllde 85 år. Hela familjen var där och dagen till ära stod en födelsedagsflagga hos födelsedagsbarnet. Till förrätt åt jag en toast Skagen, en plankstek till huvudrätt och sen blev det gemensam glasstårta till efterrätt. Supergott och jag blev supermätt.
(Lite bilder här)

Om gårdagen gick i matens tecken så har den här söndagen gått nästan helt i musikens tecken. Jag provtränade höften idag med ett simpass. Tog det lugnt och lyckades genomföra ett helt pass. I eftermiddags körde vi ner till Trelleborg och sjöng med ett flertal andra körer vid en gemensam konsert. Kyrkan var nästan full och konserten var mycket lyckad, trots att man ibland kände sig lite vilse i stämmorna. ;-)

Nu blir det mer "Air Crash Investigations". Vi hörs.

Bæjó!

(Zoolander-paret)

lördag, november 14, 2009

All mine!


Äntligen! Efter en timmes kö på H&Ms hemsida så har jag äntligen klickat hem de skorna jag ville ha. Nu hoppas jag bara att jag fick rätt storlek. Av erfarenhet vet jag att H&Ms skostorlekar är som Vagabonds, långa och något större än normalt, så en 38:a kommer nog att bli bra. Eftersom jag är inte är ett fan av höga klackar så är jag glad över att det fanns två olika ballerinor att välja mellan. De zerbrarandiga var söta, men de svarta kändes mer stilrena om man ska ha dem ett längre tag. Det gäller att tänka efter ett par gånger innan man slår till.

Passade på att kolla igenom kollektionen, när jag ändå hade lyckats komma in på sidan, men det mesta var antingen inte i min stil eller i den prisklass som jag var villig att betala. En stor del av utbudet var ganska dyrt för att vara H&M, så jag är nöjd med mina skor. :)

En timme kvar till lunch och drygt två timmar kvar till jobb. Vi hörs.

Bæjó!

fredag, november 13, 2009

Jimmy Choo for H&M


Ja, ni har väl inte missat att H&Ms nya designersamarbete släpps imorgon? Här i Malmö slår H&M på Hansa upp portarna klockan 10 för Jimmy Choo´s kollektion för budgetkedjan. Det finns mycket fint att välja mellan, jag har redan bestämt mig för vad jag ska klicka hem när kollektionen släpps på hemsidan. Det finns bara ett par skor jag vill ha, så vi får hoppas jag lyckas! :)

Bæjó!

Bild: http://bortysworld.wordpress.com

Fredagsmys!

Nu är det helg igen! :) Mina två EKG-dagar är över och idag var jag och lämnade tillbaka alla sladdar och tillbehör. Känner mig mycket lättare, bokstavligt talat. Direkt när sjuksköterskan drog bort lapparna från kroppen så började det klia där de suttit. Hehe.

Igår fick jag influensasprutan och eftersom jag var ute i ganska god tid så var jag först i kön. Det visade sig vara ett bra beslut, eftersom det vällde in en hel del människor efter att jag fått sprutan. Den enda bieffekten jag fick av vaccinet är en ömmande känsla runt området där de stack in sprutan. Ingen feber, inga influensaliknade symptom, inget gristryne och inte heller går jag baklänges. ;-)

Eftermiddagen har spenderats i städandets tecken. Lägenheten har länge varit i stort behov av en ordentlig städning och idag var en bra dag att göra något åt den. Om två veckor är det första advent och då väntar en rejäl rengöring. Fred försökte också hjälpa till. Jag hade flyttat upp hans korg på matbordet i vardagsrummet och där bestämde han sig för att ligga. Tokiga, lilla katt. :)

Nu är det "Project Runway" som gäller. Imorgon blir det jobb och födelsedagsmiddag och på söndag simning och konsert. :)

Vi hörs...

Bæjó!

onsdag, november 11, 2009

Skotrender 2010

Här kommer lite skotips inför våren/sommaren 2010:

  • Kilklackar, ju högre desto bättre.
  • Höga klackar, även här gäller ju högre desto bättre. Gärna i kombination med platå framtill för att jämna ut klackhöjden.
  • Galna utsmyckningar: stenar, kedjor, fjädrar med mera som hänger från ankelremmar på högklackade sandaler.
  • Höga stövelskaft håller sig kvar.
  • Färger en masse! Rosa, gult, vitt, svart, rött och mycket mer...
Så fort kollektionerna börjar komma in, så kommer det också bilder. Det lovar jag. Men, en liten föraning fick ni. ;-)

Vi hörs.

Bæjó!

Hooked up

Så, då har jag blivit en hopplös sladdhärva. ;-)

Jag var på vårdcentralen idag för check-up och resultat. Mina prover visade på en liten förhöjning av mina sköldkörtelvärden, men det är åtminstonde inget farligt. Har nu på mig ett 48-timmars-EKG på kroppen och jag hoppas att det kommer att registrera lite hjärtklappning. Höften kommer de inte göra något om förrän nästa veckan och imorgon ska jag få grissprutan. :)

Fick en idé för en liten stund sedan. Ska dryfta den med lite människor och så får vi se hur det blir med den saken. :)

Måndagens jobb gick bara bra. I går blev jag hastigt, och lustigt, inringd till Trelleborg och på kvällen åkte vi ut till Södra Åby för att öva inför söndagens stora körkonsert i St Nicolais kyrka. Kom och lyssna till en unik körupplevelse klockan 18, när ett flertal körer sjunger tillsammans. :)

Vi hörs.

Bæjó!

söndag, november 08, 2009

Ett gott skratt förlänger livet...

At the end of the day...

Söndag igen. Hur i hela fridens namn kan veckorna gå så snabbt? Snart är vi halvvägs genom november med julen och allt julstök på väg.

Hela fredagen tog jag det lugnt. I går var vi på dubbla kalas, först i Vellinge och sedan i Höör. Det blev en heldag med mycket god mat och i gott sällskap. I dag har vi tvättat och jag har jobbat. Jag tittade på de nya stövelmodellerna som kommit och suckade över omfördelningar som ställde till det i mina fina lagerstädningar. ;-) Men, det betyder ju att man får göra om arbetet igen. Hehe. Trots all sömn så är jag enormt trött och det blir nog tidigt i säng i kväll.

Hos Viktväktarna gick det också bra. Hade gått ner 0,9 kg på två veckor, vilket ger ett sammanlagt resultat på -3,1 kg! Det betyder att jag fick en guldstjärna på min viktbok och att det bara är 1,2 kg ner till min preliminära målvikt. Heja, heja! :D

Framför mig har jag en helt okej vecka, om man bara ser till aktiviteterna. Det blir fler kalas och så en stor konsert i Trelleborgs kyrka som får avsluta den veckan.

Annars händer det inte så värst mycket. Jag ville bara låta er veta att jag lever. Förhoppningsvis återvänder jag med nya, friska bloggtag nästa vecka. Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, november 05, 2009

Zombie-Knudan

Känner mig som en tankspridd zombie. Är trött och jag hoppas verkligen på att proverna jag tog i går kommer visa vad som är fel. Har fått en liten aning om vad det är jag har, men det ska ju också bekräftas, rent medicinskt.

Ska kolla på "Lyxfällan" nu. Vi hörs senare.


Bæjó!

onsdag, november 04, 2009

Mänsklig nåldyna

I dag har jag varit hos doktorn med anledning av mina hjärtklappningar och min onda höft. Doktorn ställde en massa frågor och tog puls och blodtryck och lyssnade på mitt hjärta. Sen skickade hon iväg en beställning på tester man ska göra med mitt blod. Jag misstänker att min sköldkörtel är överaktiv men någon diagnos har jag inte.

Efter den delen var det dags att klämma på min höft. Det gjorde riktigt ont på ett par ställen, så hon gick och hämtade en kollega som också klämde och kände. De beslutade sig för att behandla inflammationen med kortison. Kollegan ville ha den stora nålen och det var tur att jag inte såg den förrän det var över. Den var, och jag skämtar inte, drygt 10 cm lång! Jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg den på bordet efteråt. Dessutom gav kollegan mig en veckas träningsförbud. Jaja, det är bara att ringa tränaren och säga att man inte kommer på ett par träningar.

Men nåläventyret var inte över riktigt än. Jag gick bort till labbet och fick taget ett blodprov från handen eftersom labbteknikern hade svårt att lokalisera blodkärl i armvecket. "Varför leta ihjäl sig där när man hittar ett direkt på handen?" Menade han. Dessutom gjorde det mindre ont än när man tar blod i armvecket.

Nästa vecka ska jag ta EKG och träffa doktorn igen, och veckan därpå ska jag träffa kollegan, som stack monsternålen i mig, för att se hur min höft mår då. En massa läkarbesök i framtiden. Hoppas att allt blir bra igen. Jag är så trött på att ha hjärtklappningar och att vara trött. Det kvittar hur mycket jag än sover så är jag helt slut. Nu får det vara nog, ja det får det! :)

Nä, nog skrivet om det. Ska slappa resten av dagen. Vi hörs.

Bæjó!

Vintertid

Det snöar i Malmö!!!

Vi hörs senare.

Bæjó!

måndag, november 02, 2009

Jösses...

Ännu en arbetsdag till ända och mycket har man åstadkommit. Butiken blev dammad och speglarna putsade. Tog ner soporna tillsammans med en kollega och sen drog jag stövellagret. Det var först när jag var klar som man såg hur många par stövlar vi faktiskt sålde i torsdags. Wow...

Nu sitter jag och tittar på "Ullared" på femman. Jösses, säger jag bara. Två helgalna göteborgskor, en skånsk familj som får mig att sjunka ner lite extra i min fåtölj. Mannen i familjen häller på en halv flaska tändvätska på kolen när han ska tända grillen och så har han brännvinsflaskan nära till hands. Frun och barnen har planerat att shoppa för 50 000 kr under två veckors tid. Överlag har programmet starka "Plötsligt i Vinslöv"-vibbar och jag fnissar igenkännande åt en del saker. Man har ju varit där ett par gånger. ;-)

Fick boken "Elsas mode" med posten idag. Till min glädje såg jag att det medföljde ett läppglans från Face Stockholm och så hade Sofi själv signerat boken. Vad kul när man hittar sådana överraskningar. :)

Nä, nu börjar "Ullared" igen. Vi hörs.

Bæjó!

söndag, november 01, 2009

November

En månad kvar tills det är dags att öppna den första luckan i våra chokladkalendrar. I dag fyller dessutom min svärfar år, så ett stort grattis till dig, Hilmar! :)

Även om jag gick och lade mig tidigt i går så var det lite jobbigt att gå upp i morse. Tjugo över åtta var jag på plats utanför badet och i vattnet en stund senare. Dagens tema var bröstsimsteknik och jag simmade sammanlagt 1 700 meter, om min tränare räknade rätt.

Efter passet var det snabbt hem, i badet, lunch och sen till jobbet. Fick fixat en hel del på lagret, så nu är vi redo för nästa vecka. Min kollega och jag hjälptes åt att ordningställa butiken och fylla upp. Tog hand om lite leveranser och det enda som finns kvar att göra är att ställa iordning skokartonger.

Tänkte inte skriva mycket mer nu, vi hörs.

Bæjó!