onsdag, september 30, 2009

Trött

Kom hem från jobb för en liten stund sedan. Tiden har gått riktigt snabbt idag, med mycket kunder och bra försäljning. Jag kan inte vara annat än riktigt nöjd. Det var också skönt att vara tillbaka efter febern. Det kändes som att jag fått vila upp mig ordentligt, så nu är jag redo för nya tag.

Lille Fred var duktig hos veterinären i går. Han sa inte ett ljud när han blev vaccinerad och höll sig lugn och avslappnad hela tiden. Jag är så himla stolt över min lilla katt. Efter en lugn dag så blev det körövning på kvällen.

I morgon ska jag äntligen få massage. Har väntat länge på att få mina muskler ordentligt knådade och det har resulterat i knutor lite här och där. Antar att the joke's on me, med tanke på mitt smeknamn "Knudan". Hehe. Sen blir det simning på kvällen, som vanligt. Undrar vad mina muskler kommer att tycka om det, efter en timmes massage tidigare på dagen? Spännande... ;-)

Nä, nu ska jag titta på "Biggest Loser". Vi hörs.

Bæjó!

måndag, september 28, 2009

Nästan frisk igen

Ingen feber och inga ömma muskler eller leder mer. Bara yrsel kvar. Det verkar som att det värsta är över. Läste lite fakta om svininfluensan, eller "den nya influensan" som man nu döpt om den till. Med ömma muskler, leder, feber och hosta så verkar det som att jag haft den lätta versionen av den. Skönt i så fall, om det stämmer, för det betyder ju att jag är immun nu.

Helgen har gått åt att återhämta mig och ta det lugnt. Jag har också kommit till skott med en del jag vill göra. På torsdag ska jag äntligen få massage och på lördag ska jag eventuellt tillbaka till ett gammalt, bekant ställe. Dags att få tummarna ur.

I morgon är det åter kör och dessutom ska Fred till veterinären för att få sin årliga vaccination. Han är lyckligt ovetande om det i nuläget. ;-)

Vi hörs.


Bæjó!

lördag, september 26, 2009

Sjuk...

... nej, det är inte svininfluensan, men jag kunde inte låta bli att ta med den söta bilden på en sjuk gris.

Vaknade i går med feber, hade feber hela dagen och har fortfarande feber. Troligtvis har det gått över till i morgon, men man vet aldrig. Jag gillar inte att vara sjuk, men när det väl händer så är det bara att gilla läget, dricka en massa te och vila.

Som tur är så finns det roliga saker att titta på. Har sett nyaste säsongen av "Time Team" för andra eller tredje gången och så har jag ju mitt broderi att arbeta på.

Hörs igen när vi tillfrisknat (Gummi har också blivit sjuk.)

Bæjó!

torsdag, september 24, 2009

TCAS

"Traffic and Collision Avoidance System" är ett datorsystem ombord på flygplan som ska se till att två flygplan inte kolliderar med varandra. Tänk om man hade ett sånt system hemma som hette "Cat Collision Avoidance System" => CCAS.

Fred får så skumma utbrott av myror i benen ibland som resulterar i att han rusar runt som en galning, och ibland följer han efter en runt lägenheten i full fart. Det gäller att lyssna så att man vet var man har katten och om jag hade haft en CCAS så hade jag sluppit snubbla över honom.

Min lediga dag i går var helt underbar. Gjorde lite ärenden på förmiddagen och sen tog jag det lugnt och broderade under resten av dagen. Så nu är jag halvvägs klar med min första duk. Ska simma i kväll och det ska bli riktigt kul. Har sett fram emot det under veckodagarna.

Har inte så mycket mer att skriva just nu. Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, september 22, 2009

Kristin - the chicken...

I dag upplevde jag en av mina svagheter: höjdrädsla. En skylt föll ner från ett av våra skyltfönster, med fästkuddar und alles. Jag satsade på att sätta upp den, hämtade stora stegen och klättrade upp... Aaaaaaah, det gick inte alls, kan jag lova. Snabbt ner igen, in med stegen och en överlämning av uppgiften till morgondagens personal. ;-)

Det finns få ögonblick som man känner av sin egen dödlighet, och det är när jag klättrar på höjden. Me no likey at all. Gillar inte heller att landa när jag reser med flyg någonstans, men jag antar att det är en del av flygningen som inte går att undvika.

Arbetsdag sex är slut och i morgon är jag ledig innan det åter är dags för jobb. Jag har en "att-göra"-lista som är hyffsat lång, så det blir att prioritera. Givetvis ska jag även ta det lugnt och brodera lite.

Nä, om man skulle ta och närma sig sängen? Jag är ordentligt trött och det ska bli gött att komma i säng innan elva, hade jag tänkt. Vi hörs.

Bæjó!

måndag, september 21, 2009

Club NilsonGroup

I dag körde vi igång med den nya satsningen: Club NilsonGroup.

Istället för våra stämpelkort så kan man nu samla bonus på ett kort.

För varje inköp i någon av koncernens sex butiker får man 2 % av det totala inköpspriset i bonus. Det betyder att ju mer man handlar, desto högre summa får man på sin bonuscheck. Kortet kan användas av alla i ett och samma hushåll och givetvis kan man skaffa extrakort.

Två gånger om året får man sin bonus utbetald i bonuscheckar. Medlemsskapet är gratis och om man registrerar sig före den 1/10 så får man 10% rabatt på ett par skor som välkomstpresent. När man går med i klubben så får man också erbjudanden, information och mycket mer per mail och i sms. Så, skynda! Bli medlemmar nu! :)

Annars är livet fyllt av jobb och lite ledighet. Jag var på styrelsemöte i kväll och planerade körhösten. I morgon blir det kör och på torsdag är det dags för simning. Får se vad jag mer lyckas klämma in.

Vi hörs!

Bæjó!


(Foto: Nilson.com)

lördag, september 19, 2009

Godmorgon!

Morgonstund har guld i mun... Eller något i den stilen i alla fall. Fick akut hoppa in och jobba i går på grund av sjukdom, och dessutom har jag fått arbete hela helgen också.

Jag lovade er bild på min nya frisyr och det ska ni få.
(Kanske inte den bästa bilden i historien, men den funkar så länge). Det blev inte riktigt som bilderna lovade eftersom min frisör inte vill riskera att mitt hår påverkades negativt att en sån förändring. Istället blev det del 1 av 2. Om åtta veckor sker den slutliga övergången till blond. Jag förstår henne, vi hade kunnat bleka allt direkt igår och förstört håret för ett par månader framöver. Jag vet ju hur det blev förra gången jag gjorde den här manövern. Bättre att inte riskera något i onödan.

Men, det är allt jag hinner skriva just nu. Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, september 17, 2009

Nervös och spänd av förväntan...

... hur kommer mitt hår att se ut efter morgondagen? Jag har två foton som jag tänkte printa ut och ha med som guideline. Vilken färg blir bäst? Själv är jag inne på Blake Livelys (till höger) guldblonda svall med ljusblonda slingor.

Får se i morgon vad min frisör har haft för tankar. Vad jag däremot vet är att det kommer att ta lååång tid. Ska försöka komma ihåg kameran så att ni kan se hela den långa processen. Jag funderar på att packa ner en macka eller två i handväskan.

Men innan dess är det dags för simning i kväll, något jag ser fram emot mycket. Ska träna ihjäl mina armar och ben och sen krypa hem.

Veckan har annars visat sig vara bra. Har fått ringt ett par samtal och gjort lite annat som låg på min to-do-lista. Nu är det snart helg. Vi hörs!

Bæjó!

tisdag, september 15, 2009

Sammanfattning...

Snodde den här listan från Fanny. Jag tycker att det är dags att sammanfatta sommaren.

sommaren 2009:s...
...citat: "Backscratcher!"
...dryck: Cola Zero.
...outfit: Kjol, leggings och t-shirt.
...plats: Balkongen.
...handling: Limma ihop sidorna i festprogrammet till bröllopet.
...video: Bounce´s hyllning till Michael Jackson.
...nytillskott: Emla och Sofias första sommar.
...träning: Löpning. Spang tills jag blev skadad och har nu inhandlat ett par nya Asics med fräsch stötdämpning.
...fantasi: All längtan efter semesterresan till Samos.
...stad: Trelleborg och hemstaden Malmö. Har knappt varit någon annanstans i sommar.
...aktivitet: Löpning (igen).
...låt: "Top of the World" med the Carpenters.
...skrivande: Bloggen och lite noveller.
...resa: Samos!
...mat: Grillmat och bakade potatis med keso.
..."det här gör vi för att det är tradition": Alla jordgubbar jag ätit.
...prestation: Sprang milen för första gången.
...trelleborgshöjdpunkt: Håller med Fanny här: Matfestivalen! Gör om!
...goda: Glass och godis!
...grillning: Grillspett från Möllers - både till vardags och till vårt bröllop.
...glädje: Besök från Island.
...skor: Mina remsandaler som jag fick laga innan resan till Samos.
...mest sällsynta: Strandbesök och besök till uteservering.
...firande: Vårt bröllop!

Bæjó!

En vecka till har försvunnit...

Nu börjar saker och ting falla på plats. I går fick vi våra tackkort, de är i sina kuvert och färdiga för brevlådan. De blev riktigt fina och dessutom har jag fått iväg en bild till TA också.

Helgen, och veckan dessförinnan, har varit bra. Har jobbat, simmat, slappat och ätit gott. I fredags åkte vi ut till pappa för att hjälpa honom med ett datorproblem. I lördags tog vi det lugnt och i söndags hade jag ett försenat födelsedagskalas för släkten. Mamma hade ordnat en kvargtårta medan jag hade bakat en rulltårta och ett par äpplekakor. Mycket gott och trevligt.

Den här veckan är också den jobborienterad. Körsång i kväll, simning på torsdag och så tänker jag slänga in lite mer träning någonstans. På fredag ska jag till frisören och förnya frisyren lite.

Jag håller för fullt på med att slänga upp lite bilder från förra helgens mölledag i Skegrie. De hittar ni under "Bilder"-länken under mitt foto. Njut. Nu ska jag titta på lite avsnitt av "Air Crash Investigation".

Vi hörs.

Bæjó!

måndag, september 07, 2009

Hösten är här

Japp, då får man tacka sommaren för den här gången. Löven faller, regnet har kommit och temperaturen har fallit ett par grader. I butiken har höststövlarna och höstskorna börjat sälja riktigt bra. Det är höst.

Veckan som gått har inneburit mycket jobb. Det har varit mycket att göra i butiken och dessutom passade jag på att hjälpa till på hembygdsföreningens mölledag i går. Jag sålde kaffe med kakor, korv med bröd och silltallrikar. Riktigt roligt och bra väder efter ett par regnskurar. Det blev folkmusik, folkdans, lotteri, kakförsäljning, försäljning och veterantraktorer och riktigt mycket folk dök upp. Jättekul! :D

I morgon börjar äntligen kören igen, ska bli kul att få sjunga igen efter drygt tre månaders uppehåll. Jag har också bokat frisörtid till nästa vecka. Hur det blir får ni se då. :)

Nu ska jag titta vidare på tv.

Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, september 01, 2009

Samos, Grekland

Hej! Nu kommer den utlovade reseberättelsen om vår bröllopsresa till den grekiska ön Samos. Tänker ställa upp det dagvis. Sammanlagt kan man säga följande: 31 grader, sol, varmt i havet och svalare i poolen. God mat i stora mängder, glass och efterrätter likaså. En helt underbar och slapp semester med nyladdade batterier.

Söndag 23/8: Fick en timmes sömn innan taxin hämtade oss kl två på natten. Slapp vänta länge på Kastrup och var incheckade tjugo i fyra. För att fördriva tiden spelade vi Skip-Bo och köpte lite dricka i väntan på att få gå ombord flyget. Själva flygresan gick bra men landningen var fruktansvärd. Flög längs en dal och gjorde en skarp högersväng strax innan landningsbanan, tillsammans med kraftiga sidovindar så var jag glad att landa utan problem. Transfern var rolig med en busschaufför som pratade oavbrutet. Hotellet var fint, vi gick ner till stan och åt, sen låg vi vid poolen och solade och badade.

Måndag 24/8: Sängen på hotellrummet var mjuk, till skillnad från förra året i Parga. Vi sov båda supergott. Efter hotellfrukosten gick vi ner till Gangou beach och solade och badade ett par timmar innan det blev en tur till stan. Kul att se stan full av människor. Gick runt i butikerna och tittade vad vi skulle köpa senare i veckan. Efter lunch gick vi hem till hotellet och tog en fika. Tog det lugnt innan middagen och spelade Skip-Bo (igen).

Tisdag 25/8: Den här dagens höjdpunkt var ett besök på Samos arkeologiska museum som låg i två byggnader. En med bara statyer och en med en blandning av keramik, statyetter, prydnadssaker och mycket, mycket mer. Efter museibesöket hittade vi en supermarket precis bakom sen tog vi en tur längs ett par bakgator för att se vad som fanns att hitta där. Inte så mycket, visade det sig. Hade läst ut min bok, så det blev en tur till bokhandeln för att köpa en ny bok. Spenderade eftermiddagen i varsin solstol vid hotelpoolen, sen blev det middag och en lugn kväll.

Onsdag 26/8: Gick tidigt ner till stan, kollade mailen på ett internetcafé, åt lunch och köpte en liten present. Tog oss hemåt ganska tidigt och spenderade resten av dagen vid hotelpoolen. Sen: middag och Skip-Bo.

Torsdag 27/8: Dagen började med ett par timmars slappande på Gangou Beach. Gick sen hem till hotellet igen där vi åt lunch, badade och solade. Läste mycket och tog det lugnt eftersom jag hade ont i mitt knä och i min höft.

Fredag 28/8: Detta var turistdagen med stort T. Vi hade avsatt fredagen för att shoppa presenter och andra saker. Eftersom jag lyckats läsa ut boken jag köpte på tisdagen så fick jag köpa ännu en bok. Åt lunch och tog en färskpressad apelsinjuice till efterrätt. Gick sen hem och tog det lugnt vid hotellpoolen. Spelade spel och vilade innan vi åter gick ner till stan för att äta middag.

Lördag 29/8: Sista besöket på Gangou Beach, och vi passade verkligen på att bada och sola så mycket som möjligt. Efter ett par timmar gick vi hem igen, åt lunch och spenderade ett par timmar till i solen vid hotellpoolen. Läste och skrev en del innan vi gav upp och gick inomhus, duschade och började packa. Sista middagen och så tidigt i säng.

Söndag 30/8: Upp tidigt. Vi blev hämtade av en taxi och åkte tillsammans med ett danskt par till flygplatsen, vilket var tur. Vi var nästan först i incheckningskön och slapp trängas med alla andra som hade fått åka med transferbussar. Nice. Flygresan var trevlig, förutom ett par danska ungar bakom oss som skulle prata hela tiden. Bagaget kom snabbt och sen fick vi stå ut med ett par störiga ungar till på tåget hem.

Bilder hittar ni här.


Tack för att ni orkat läsa ända hit. :) Nu ska jag snart jobba, på min födelsedag! Jag blir 26 år idag! Grattis till mig! :)

Bæjó!