söndag, augusti 30, 2009

Hemma igen

Vill be om ursäkt för att jag inte skivit på lite mer än en vecka, men vi har varit bortresta. I eftermiddags återkom vi från vår bröllopsresa till den grekiska ön Samos. En vecka med sol, bad och god mat är till ända och bilder kommer att läggas ut på min bildsida inom kort tillsammans med en reseskildring.

Jaja, det var allt för stunden. Sitter och kikar på första avsnittet av "the Tudors". Serien verkar bra, men jag får se hur den utvecklar sig.

Vi hörs.

Bæjó!

fredag, augusti 21, 2009

Happy birthday!

Usain Bolt har precis fått mottaga sin guldmedalj och checken för världsrekordet. Då annonserar speakern (på tyska) att Bolt fyller 23 år i dag. Hela Olympiastadion i Berlin sjunger "happy birthday" för honom och han blir lätt tårögd. Tänk om en hel stadion skulle göra detsamma för mig. Det hade varit trevligt. Men då måste jag först bli elitidrottare, och vinna guld, och slå världsrekord ett par gånger om. Det kommer nog aldrig hända. ;-)
"Men lika glad för det är jag, men gladast är nog räven", som de sju dvärgarna sjunger. Hehe. Trevlig fredagskväll! =)

Fredag med sommartips

Jag hade äntligen med en skrift i tidningen i dag. Mitt ansikte prydde B1:an i dag tillsammans med ett sommartips. Jag blev riktigt nöjd med tipset och hoppas det kan hjälpa andra att hitta ett roligt sällskapsspel inför hösten.

Helgen är kommen och med den kom regnet till friidrotts-VM i Berlin. Det verkar som att nattens regn- och åskväder lämnade Malmö och stack söderut. Inte mig emot, jag föredrar sol på sommaren. Augusti är snart också slut och min födelsedag (och september då samtidigt) närmar sig med stormsteg.

Jag har dessutom fått in en riktigt bra rutin på träningen. Mitt knä och min höft verkar ha repat sig riktigt bra och i morgon ska jag testspringa på löpband, för säkerhets skull med motlut. Sen blir det tvätt och därefter ska jag ta det lugnt.

Har inte mycket mer att skriva just nu. Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, augusti 19, 2009

Fortsättning på tidsdiskussionen

Onsdagen är snart slut och i dag har jag lidit av ett annat tidsfenomen som jag kallar "vad-är-det-för-dag-idag?"-syndromet. Det är ett problem som jag misstänker enbart drabbar journalister och speciellt redigerare. Vissa dagar sitter man och jobbar med tre olika dagars tidningar. I dag satt jag med lördagssidor och fredagssidor förutom morgondagens sidor och det kan göra en smått förvirrad. Men det är onsdag i dag! Kom ihåg det! ;-)

Så vad händer mer? Inte mycket, fick lite tips av Therese Alvén hur jag bäst kan träna med min skada. I morgon blir det styrketräning igen efter jobb i alla fall. Vi får se vad jag kan göra konditionsmässigt.

Och det är nog allt för i dag. Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, augusti 18, 2009

Tisdag..

Ja, i ett par timmar till i alla fall. Dessa två första dagarna i veckan har gått hyffat snabbt. Är det bara jag eller går tiden fortare ju äldre man blir? Kommer dagarna försvinna förbi i warphastighet när jag är 65? Jag minns när man gick i skolan och tyckte att tiden gick så otroligt sakta.
Tiden är relativ, liksom många andra ting i livet. Det blir vad man gör det till, har man mycket att göra så går tiden också fortare. Eller så känns det, för tiden är egentligen jämn. Den ändrar inte hastighet under dagens lopp.
Kanske borde man bli mer medveten om vad man gör, när man gör det? Att vara mer medveten i stunden skapar inte den panik över tiden som man annars kan drabbas av.

Veckan har börjat bra. Ligger bra till i planeringen tack vare att andra människor varit ute i god tid med sina saker. Det är trevligt att hitta material till lördagstidningen redan på tisdagen. Det är sånt som gör mig glad. Sen har jag lite andra idéer som jag ska försöka hinna sjösätta innan veckoslutet. I morgon ska jag dessutom äta lunch med pappa. Mycket trevligt! :)

Vad mer har hänt? Har tränat styrketräning i dag eftersom jag fortfarande är småskadad. Känner att mina armmuskler växer, men jag misstänker att det är 50% verklighet och 50% fantasi. Dock dricker jag min protein direkt efteråt för att få maximal effekt. Jag ser alltid till att pressa mina armmuskler näst intill maximalt. Försöker att gå på löpband, men jag känner att högerbenet behöver mer vila. Det är jobbigt när man älskar att träna men inte kan göra det man gillar mest. Hoppas bara simningen funkar i höst.

Har inte mycket mer att skriva nu. Vi hörs!

Bæjó!

söndag, augusti 16, 2009

Drömrekord!

9,58!!! 9,58!!! Fatta, vad fantastisk den mannen är! Usain Bolt levde upp till förväntningarna och kickade ut sitt gamla världsrekord med 0,11 sekunder. Helt fantastiskt! Andraplatsen till Tyson Gay, som också han sprang superbra. 9,70 sekunder och nationsrekord är inte helt dumt att få en silvermedalj med. Afasa Powell tog bronset på 9,89 (tror jag det var) och det var också hans säsongsbästa. Skönt att nerverna höll för honom. Men vad säger man om Bolt? Vi kunde knappt fatta det när vi såg det här hemma. Sånt händer liksom inte. :)

Det var det jag ville skriva. Nu ska jag snart sova. Vi hörs.

Bæjó!

Drömfinal!

Snart är det dags! Snart är det final på 100 m för män med Usain Bolt och Tyson Gay och Afasa Powell. Det ska bli riktigt spännande att se vem som vinner och om det kan bli ett världsrekord eller inte. Dessutom är jag sjukt avundsjuk på Jessica Samuelssons (sjukamp) magmuskler. Vill ha! Vill ha!

Mer? Har haft en lugn helg annars. Tvätt i går och Willys i dag. Passade på att träna lite grann styrka på förmiddagen och gick hem via alla marknadsstånd. Som vanligt fanns det inget roligt att köpa, samma saker som på alla andra marknader/festivaler: godis, strumpor, tarot, kläder, drömfångare och mycket annat strunt som man egentligen inte behöver. Jag nöjde mig med min proteindrink och gick hem.

I morgon är det jobb igen. Vi hörs!

Bæjó!

lördag, augusti 15, 2009

Förlåt!

Borde givetvis har uppdaterat lite oftare, men inget direkt spännande har hänt sedan vårt bröllop. Våra utländska gäster har flugit hem och igår städade Gummi lägenheten medan tvätten har blivit gjord i dag.

Annars har det varit jobb som ockuperat mina tankar den här veckan tillsammans med en liten "skräck" över att jag skulle bli sjuk när all stress släppte. Har bara lite känning i halsen, men annars är jag oförskämt frisk.

Med träningen har jag haft både framgång och missnöje. Har sprungit en hel del på sistonde som gjort att jag fått ont i höger knä och höger höftböjare så jag är på delvis vila (får promenera och ta det lugnt på en crosstrainer) och styrketräning istället. I kombination med proteindricka så börjar jag se resultat av det istället.

Sitter och tittat på friidrotts-VM, till Gummis fasa. Vi har lite olika åsikter om nöjet av att titta på friidrott. Jag tycker det är det roligaste som finns (förutom skidskytte), medan Gummi blir sjukt uttråkad av detsamma.

Nä, ska ta ett bad nu och sen ta det riktigt lugnt. Njuter av det faktum att det regnar i dag och inte för en vecka sen. Nice. :) Vi hörs!

Bæjó!

söndag, augusti 09, 2009

Då var man gift!

Jaha, var börjar man? Alla månaders planering kom till ett slut i går när jag och Gummi gifte oss. Egentligen började det på riktigt i fredags när vi gjorde iordning i festlokalen. Allt vi hade gjort iordning passade så väl samman i färgerna krämvit, röd, gul, orange och guld. Man har en ungefärlig bild i huvudet som sen blir till en kanonbra verklighet. Vi var riktigt nöjda när vi lämnade lokalen. Susanne hade gjort underbart fina blomsterarrangemang och brudbukett som vi först fick se på lördagen. Ett stort tack för de fina blommorna! :)

I går gick vi upp tidigt och körde till Fuglie. Där gjorde vi oss iordning och körde sen till Månstorps Gavlar för att träffa vår fotograf. Timmen med Ramona Bach gick alltför snabbt, hon var mycket trevlig och jag har inga tvivel om att bilderna kommer att bli superfina! Längtar tills vi får se dem! :)

Efter fotograferingen bar det hemåt igen för att vila en liten stund innan vigseln. Hade ett litet Indiana Jones-ögonblick innan vi slutligen kom iväg, tillbaka till Månstorps Gavlar. Vigseln var jättefin. Emma sjöng kanonfint och Köran hade ordnat med två fina låtar som ingångs- och utgångsmusik. Susanne talade lugnt och tydligt och uttalade också isländskan riktigt bra (vi hade skrivit med uttal i vårt program till henne). All planering där flöt fint samman när det väl var dags. Till vår hjälp hade vi Daníel, som hade ansvaret för ringarna. Efteråt fick vi en hel del ris kastat mot oss och vi fick möjlighet att hälsa på alla våra gäster.

Resan till lokalen gick i en Chevrolet Impala från 1958. En riktigt fin bil som samlade på sin en stor bilkö på vägen ner till Trelleborg. Väl på plats gjorde vi oss iordning och tog oss sen in i lokalen, nästan sist av alla. Lite dricka och lite snacks och lite mingel blev det innan det var dags att sätta oss till bords. Möllers hade verkligen sett till att vi fick rikligt med supergodmat. Det sjöngs och spexades under middagen. Bland annat utförde Ari uppdraget att ställa sig upp på en stol och gala som en tupp. Många hade också siktet inställt på seger i bröllopsbingon, där priset tillslut gick till mitt kusinbarn, Anton. :)
Efter maten blev det efterrätt, en pannacotta som Gunilla gjort dagen innan. Hur god som helst!:) Det blev lite tal och så innan det var dags för dagens andra tävling: tipsrundan! :) Ann-Margreth och Maria hade alla rätt, men eftersom vi hade tre pris så fick vi lotta ut det sista priset bland dem som hade näst flest rätt, och där blev pristagarna Linda och Eirikur (Gummis syster och svåger).

Den obligatoriska bröllopsdansen gick hur bra som helst, trots att vi bara övat i sammanlagt tio minuter. Mamma spelade Taube-vals på pianot, och det gjorde hon superbra. :) Efter en dansrepris blev det dags för bröllopstårtan som Mimma (från Mimmas i Vellinge) hade gjort superfin! :) Den blev över alla våra förväntningar. Smurfarna som vi köpt krönte kakan. :) Vi skar varsin bit, tog vårt kaffe och njöt av tårtan. Sen var vi ordentligt mätta. Det påkallades en tredje bröllopsvals och den gången gick det nästan helt felfritt. Övning gav definitivt färdighet. Mamma utförde sitt uppdrag och sjöng Jonas Gardells "Aldrig ska jag sluta älska dig" för oss jättefint, ackompanjerad av pianospel.

Vi märkte snart att festen började närma sig en avrundning, så vi smög iväg lite diskret vid tjugo i sju. Gummis far körde oss till Hilton i Malmö, där vi bokat ett rum med romantiskt paket (mousserande vin, frukt och choklad). Rummet överträffade våra förväntningar: vi bodde på fjortonde våningen, med utsikt över halva stan (gågatan, stationen, vattnet, Västra hamnen mm.). På sängen låg två rosor, en liten bok om kärlek (som vi fick), badrockar och tofflor. Badrummet var också lite dekorerat. Tog lite bilder innan vi började packa upp.
När jag bytte kläder, så fick jag göra det i duschen. Hade en hel del ris innanför klänningen. :)

Kvällen spenderades i varsin fåtölj, fullständigt avslappnade, med varsitt glas mousserande i handen. Skönt att bara sitta ner, prata och slappna av efter en sån lång dag. Åkte ner en stund till baren också innan det var sängdags. Ordentligt trött var man och sov riktigt gott gjorde man också.
Hotellfrukost ingick i priset och vi åt rejält: Bacon, ägg, bulle med nutella och brieost, juice, kaffe, frukt och stekt svamp. Inte ofta man får chansen att äta sånt, och vi är fortfarande mätta nu, i skrivandets stund.

Så tillslut: En helt underbar dag! :) Vi är oerhört nöjda med hur dagen gick och med allt som vi upplevt. Ett stort tack till alla som hjälpt till att göra dagen till vad den blev. Här hittar ni bilderna som blev tagna med vår kamera!

Vi hörs!

Bæjó!

söndag, augusti 02, 2009

Ny bild!

Hela den här helgen har varit underbar! Lördagen började med städning och tvättning innan jag mötte upp med Nanna, Johanna, Maria och lilla Emla på "Bröderna M" vid Gustav, där jag blev bjuden på trerätters. Tack för trevligt sällskap och mycket god mat! :)

Idag var jag, Nanna och Jenny uppe på tolfte våningen i Turning Torso, på "the Studio", där vi blev stylade och fotograferade i tre olika outfits. Jag hade med mig min bröllopsklänning, min nya h&m-klänning samt en kavaj med leggings och en lös t-shirt. Till det hade jag mina nya klackar. Bilderna blev superbra och jag kom därifrån med fem fina bilder, varav en ni kan se här på bloggen. Jag har lagt upp bilderna på min fotosida.

Tack alla som bidragit till att göra den här helgen helt underbar! :)

Nu ska jag göra saker och ting iordning inför en ny vecka. Vi hörs!

Bæjó!