söndag, maj 31, 2009

Where is my mind?

Aj, aj, aj... Ibland undrar jag var jag gömmer min hjärna, för den verkar ju inte direkt sitta i huvudet, som den borde. Jag vet inte hur många gånger jag läst fel på mina scheman från Nilson, och i dag verkar det vara ännu ett sådant tillfälle. Jag har, i en månads tid, varit bombsäker på att jag skulle jobba hela första veckan i juni, så jag tog en sista, övertygande blick på schemat för en stund sedan, och såg att jag hade fullkomligt fel för mig! Tur det, i och för sig, men vem är jag och vad har jag gjort av min hjärna? Hehe. Får skylla på värmen. ;-)

Helgen har annars varit riktigt fin. Gick en runda på gågatan i går, och sen ren lathet framför tvn. I dag har jag varit vid Maglarps nya kyrkoplats och sjungit med kören vid årets första utomhusgudstjänst. Gick riktigt bra, men det var varmt att sitta i gassande solsken från klarblå himmel. Ska ta det lugnt resten av dagen och planera om den kommande veckan. ;-)

Vi hörs!

Bæjó

fredag, maj 29, 2009

Vad var det jag sa?

Träningsvärk i mina vader! Och inte lite heller! :)

Fick sovmorgon i dag och eftersom det även var en ledig dag så passade jag på att göra lite saker. Var, bland annat, på stan och hämtade paket och lämnade tillbaka en klänning jag hade hemma på öppet köp.

Mormor fyller 80 år i dag, så vi var på Vellinge gästis och firade henne med mycket och god mat. Bland annat fick vi anka... Anka... Hm, den fågeln verkar bli årets temamat för mig. Ente... ;-)

Helgen kommer bli bra, tror jag. Kanske sätter man sig på Lilla Torg med något kallt och drickbart och spanar på folk. De har ju lovat sol...

Nä, det känns som att detta inlägg blir väldigt osammanhängande, men det har att göra med att min hjärna känns osammanhängande också. Är på väg mot sängen. Vi höres...

Bæjó!

torsdag, maj 28, 2009

Kan inte förlora...

... på att slå vad om saker och ting med mig själv. :) Så, härmed slår jag vad om att jag kommer ha träningsvärk i morgon! Wow, vad jag har använt samtliga muskler på simträningen i dag. Men, det var också sista träningen innan sommaren, så jag tog verkligen ut mig.

Kommer inte på mer just nu. Istället låter jag följande klipp tala för sig själv (man kanske borde plocka fram trummorna igen?)

Bæjó!

onsdag, maj 27, 2009

Varför jag retar mig på min hjärna ibland

Jag gillar musik, eller nej, jag älskar musik. Min ipod följer mig runt nästan överallt och gör mina promenader roligare. Men på sistonde har jag inte behövt den eftersom jag verkar ha fått en inbyggd ipod i skallen. De senaste åtta dagarna har jag haft the Carpenters "Top of the world" i skallen, konstant på repeat. Och nej, jag är inte trött på den än. Jag fick dessutom hem min nya Carpentersskiva i dag och har lyssnat på låten ett par gånger. Hur länge ska detta pågå?

Det enda tillfället jag inte hade den i skallen var de två första timmarna efter vår konsert i Behrenshoff, Tyskland, då jag hade altstämman till den där sången som har orden "ljuvligt att vara Gud i din boning", eller något sånt. Men senare på kvällen ersattes den sången med "Top of the world" igen.

Har ännu en dags arbete framför mig, vilket bara är superkul. Gjorde min första barnsida i det nya systemet i dag, och fick lära om att scanna in och spara barnteckningar.

Ska dessutom simträna i morgon kväll. Trodde att jag missat de två sista träningarna när jag var i Tyskland, men jag fick meddelande på facebook häromdagen att det var två gånger kvar. Nice. :)

Nä, tillbaka till the Carpenters. Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, maj 26, 2009

Me, myself and I

Fick några minuter över på jobbet i dag som jag spenderade med att söka i våra bildarkiv. Hittade ett par bilder av mig, varav en som överraskade mig rejält. Det var en bild från 1997 eller 1998 när jag var på skrivarläger - en bild som Sydsvenskan tog. Dessutom, som den samlare av konsertbilder som jag är, hittade jag ett par bilder av kören som jag inte hade innan. En av dem var så skum att jag säkerligen kan använda den i rent utpressningssyfte. ;-)

Fick en dags jobb till, vilket är hur underbart som helst. Skönt att kunna hålla igång redigeringen innan sommaren så att man inte förlorar tid på att lära sig saker och ting och rutiner igen.

Mer? Nä inte just nu. :)

Bæjó!

måndag, maj 25, 2009

Sovmorgon?

Hade stora planer på att sova ordentligt i morse, men tio i nio fick jag ett samtal som förändrade allt. Min kollega hade blivit sjuk så det blev att bege sig till TA för två dagars redigering. Första sekunderna av det telefonsamtalet var skumma, det tar ett tag för hjärnan att gå från sovläge till vaket och klart tänkande läge.

Jobbet gick i alla fall bra och nu är jag sjukt sugen på att spela lite gitarr, så jag tänker inte skriva mer just nu. Vi hörs!

Bæjó!

Ps. Någon som har ett bra tips på hur man kan undvika att katten fäller miljoner hårstrån varje dag, hela året om? Hinner knappt dammsuga/borsta katten förrän man hittar nya hårnystan i hörnen... Suck... Ds.

söndag, maj 24, 2009

Deutschland, Deutschland über alles...

... har jag precis lämnat bakom mig efter fyra dagars körresa ner till Greifswald. En riktigt rolig resa är till ända som inneburit extremt många skratt. Man säger att ett gott skratt förlänger livet och jag planerar att efter detta bli 120 år. ;-) Ett tips till alla blivande resenärer: kom alltid ihåg var ni ställt era bilar och var alltid hövlig till serveringspersonalen på restauranger. :D

I torsdags lämnade vi Trelleborg med morgonfärjan till Mukran där vi snabbt körde ner till Greifswald efter ett kort, men ack så väsentligt, stopp på bordershopen. Väldigt fint jugendherberge bodde vi på, men det kunde gärna ha varit färre trappor. Efter att ha packat upp så övade vi och åt sen ute. Åt en halv halv anka (Ente heter det, har jag lärt mig) med klösse, rödkål och sås. Redigt gott!

I fredags var det upp med tuppen (liksom alla andra mornar), frukost och så iväg ner till Demmin där vi åkte flodbåt ut till sjön Peene och tillbaka igen. Tillbaka på hotellet blev det sång och sen middag.

I går var det stora konsertdagen, men det började med utflykt till Usedom, där vi stannade till i en kurort och gick runt. Helt ok, men det hade nog varit bättre om det varit bättre väder, men man får hålla till godo med att det i alla fall var uppehållsväder. När vi kom hem så var det dags för ombyte och sen iväg till kyrkan i Behrenshoff. Vi blev väldigt överraskade när vi såg interiören i kyrkan: mögel, väggmålningar, fukt och kallt som attan. Själva konserten gick jättebra förutom en mindre allergichock mitt i Körans gitarrsolo. Det började kittla i halsen och sen började jag hosta. Mindre trevligt, men när det händer så händer det. Sen började ögonen klia.

Dagen i dag började med städning och packande. Körde tidigt till Rostock, där vi satt en lång stund på ett café vid torget. Såg en liten katt som försökte fånga småfåglar. Innan vi körde ombord M/S Skåne så fyllde vi bilen till bristningsgränsen med ännu mer bordershopalkohol. Varenda kvadratmillimeter utnyttjades till fullo. Och... Nu är jag hemma igen.

Jag har fört över bilder. Här är de!

Bæjó!

tisdag, maj 19, 2009

Inte alltid lätt

Allt bara bra här. Har bara inte haft tid att uppdatera bloggen med nytt och roligt material, men ett inlägg då och då tycker jag att ni förtjänar.

Kakan jag bakade till köravslutningen blev helt underbar, och det var många som bad om recepetet. Jag har också tränat en del, i dag drog jag till med 20 km på cykel och därefter 5 km löpning på tiden 1 timme och 19 minuter. Inte dåligt med tanke på att jag redan i det inledande skedet av löpningen var beredd att ge upp och köra hem. Men det var bara att tänka "ju snabbare jag springer, desto snabbare är jag klar". :)

I kväll körövning och på torsdag åker vi med kören till Tyskland. Ska bli riktigt roligt, det blir säkert ännu ett körläger to remember. :-P

Well, ska ta mig något att äta nu. Vi hörs.

Bæjó!

måndag, maj 11, 2009

Jag är beroende...

... av cornflakes! Jag är sugen på cornflakes med mjölk och havregryn dygnet runt, jag hade kunnat leva på det under veckans alla dagar, men jag misstänker att det inte riktigt är vad man menar med en allsidig kost. Hehe.

Har två lediga dagar nu innan det är dags för jobb igen. Skönt att ha lite ledigt eftersom det blev en typisk Kristin-vecka förra veckan med sex arbetsdagar. Träningsveckan har också börjat bra, med spinning och core på Sats. Mina ömma magmuskler (från gårdagens simning) fick sig en omgång i dag också, måste ta och vila dem i morgon. Kommer ha drömtvättbrädan innan juli om det fortsätter så här. ;-)

Ska också passa på att be om ursäkt, inte bara för en dålig uppdatering, utan också för att jag glömt sätta in bilder från roadtripen till Uppsala. Här är de!

I morgon: städning, kakbak och köravslutning. Vi hörs.

Bæjó!

söndag, maj 03, 2009

Uppsala och Stockholm

Kom hem för en timme sedan efter en supertrevlig långhelg i Uppsala med Gummi och Gulli. Vi bodde hos Dana och Sverrir och Jóndi, och blev riktigt bortskämda. Körde upp i torsdags när vi klara med våra respektive jobb och var framme strax innan elva på kvällen.

I fredags var vi inne i Uppsala och undersökte stan mitt bland alla studenter och demonstranter och i går, lördag, åkte vi in till Stockholm med pendeltåget. Där gick vi förbi Sergels Torg, runt Kungsträdgården, över bron och förbi slottet, upp till storkyrkan och så in till Stortorget där vi satte oss ner och köpte oss något att dricka. Sen fortsatte vi ner över Stallbron (genom riksdagshuset), vidare på Drottninggatan och så tillbaka till centralen igen. En lagom runda som tog ett par timmar. I dag var det upp i lagom tid och så hemåt vid halv tre. Stort tack till våra värdar för en underbar långhelg. Bilder tog jag en masse och de kommer också upp så småningom. :)

Har precis också beställt biljetter till Eddie Izzard på Malmö Arena den 18 december. Hade en förbokningslänk som vi använde oss av.

Vi hörs.

Bæjó!