onsdag, december 31, 2008

Årets sista dag...

Vid midnatt övergår vi till ett nytt år, en ny siffra i kalendern - år 2009. Liksom inför alla år så har jag alltid skyhöga förväntningar på ett nytt år. "Detta år ska jag minsann"... osv. Men, jag tror inte direkt att jag är ensam om att känna så. När människan går in i en ny fas - eller år, som i detta fall - då känner hon/han en stark känsla av förnyelse. Många avlägger också nyårslöften. Jag är inte den som inte utmanar mig då och då med löften, som jag med varierande framgång försöker genomföra. Självklart har jag ett par nyårslöften inför det nya året, och jag tänker (mot mitt eget bästa - att hålla tyst betyder att ingen kan pressa en. Hehe) offentliggöra dem här på bloggen.
Jag tänker försöka detta nästa år:

* Komma igång med träningen (ok, nu har jag varit sjuk i lite mer än en vecka, men så fort min hosta tackar för bekantskapen, så...)
* Gå ner ett par kilo i vikt (inte för många, bara ett par så att jag kommer ner på min originalmålvikt från Viktväktarna, och det är egentligen löjligt nära). För att klara detta behöver jag följande löfte:
* Äta godis högst en dag i veckan - en så kallad godisdag. (Man ska ju inte förbjuda det helt, lika bra att ha det en dag istället för varje dag. Har ju redan klarat av det halva hösten, så att fortsätta med det blir inga problem).
* Gå mer på bio och andra roliga aktiviteter. (Jag är en inomhusmus som trivs bäst framför tv:n med en filt över axlarna).

* Inte köpa för många par skor (Är redan rädd för att det löftet kommer att brytas, hehe).
Beställde hem lite kläder från H&M i måndags (ni ser lite bilder på beställningen här), eftersom sommarkollektionen släpptes då. Redan på kvällen var vissa modeller slut i vissa storlekar. Tur att man var ute i god tid.

Då är det bara kvar att önska er ett riktigt Gott Nytt År! Vi firar med hangikjöt, laufabrauð, och kassler. Till efterrätt blir det stracciatella. Mmm...
Bæjó!

lördag, december 27, 2008

Julen 2008

En mycket trevlig och mysig jul är slut. I dag är det den 27 december och juldagarna officiellt över (om man inte räknar in trettonhelgen och tjugondedag Knut). Snart väntar också ett nytt år med traditionella nyårslöften.

Men om man först skulle ta och summera julen? Vaknade upp lillejulafton med halsont. På julafton var vi först ute hos mormor och Ove och drack kaffe innan vi firade julaftonskvällen hos pappa och Gunilla. Juldagen firades i Fuglie, hos mamma och Ann-Margreth. Annandagen började som en lat historia och slutade med ett kvällsredigeringspass i Ystad. Tack alla för en helt underbar jul med god mat och fina presenter. Tänkte skriva ner några punkter om vad jag fick i äkta tonårsstil (och i bokstavsordning dessutom). Hehe.

* Böcker: Bonniers stora bok om katter, Herman Lindqvists "Madame de Pompadeur" och "Det medeltida Skåne" - en historiebok om just det som titeln beskriver.
* Choklad (tillsammans)

* Erzgebirgefigurer, goebelsfigur
* En Erzgebirgemölla

* Fleecejacka från Ísland, almanacka med islandshästar, kortlek med islandshästar.
* En glastallrik till ljus
* Halsband
* Ostbricka + knivar mm., och brödset (skärbräda de luxe och kniv) (fick vi också tillsammans).
* Pengar
* Presentkort InterSport, Twilfit, Nilson, IKEA
* Pulsklocka

* Sex and the City - shoebox.
* Virkad duk och ljus (fick vi tillsammans)

Nu har jag säkert glömt något mitt i all förvirring, förlåt i så fall, så ett stort tack än en gång till er alla för den här julen! :) "Vi mötas ej förrän nästa advent", som en luciaramsa säger.

Vad mer? Har som sagt varit halvsjuk hela helgen, med en rinnande/blockerad näsa och en hals som inte alls varit samarbetsvillig. Rösten började försvinna redan på julafton, och försvann nästan helt på juldagen. Tyvärr fick jag skippa julottan, men jag hade inte kunnat få ur mig en enda ton. I går var rösten borta till 75% och i dag har den börjat återvända. Har varit på mellandagsrea och hittat lite fint jag vill ha, men det mesta beställer jag från vår- och sommarkatalogen.

Nä ska wrap it up nu. Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, december 24, 2008

God Jul!

En vecka sedan senaste inlägget, tänkte att det var nog dags nu. I söndags var vi i Köpenhamn och gjorde storstan osäker. Tyvärr kom regnet i slutet av vår vistelse, så det blev inomhusaktiviteter såsom besök på två pubar och Magasin som avslutning innan vi begav oss till Kastrup. Där hämtade vi upp Gummis föräldrar och åkte sen över bron, hem till Malmö.

På jobbet är jag långt framme i min planering. Har gjort sidor i parti och minut de senaste dagarna så nu blir det julfirande tills jag ska jobba igen, på annandagen, i Ystad.

Har också lyckats plocka upp en förkylningbacill, så näsan den rinner och ena näsborren är halvt blockerad. Halsen gör ont och jag har lite hosta. Osäkert om jag kan sunga i morgon. Vi får se i kväll hur jag mår.

Men nu är det jul. Har redan fått lite julklappar: "Sex and the city"-dvdboxen av Gummi, bröd- och ostset av Gummis syster, en virkad duk och ljus av syster nummer 2 och en kalender, kortlek och fleecejacka av Gummis föräldrar. Från jobben fick jag en pläd och en biobiljett. Nu har jag bara en paket kvar att packa in, men eftersom det är något som måste förvaras svalt så har jag väntat med vilje.

Ska ta och avsluta här nu.

Vi hörs!

Bæjó.

onsdag, december 17, 2008

En vecka kvar till jul...

... och i går bakade jag pepparkakor. Fick pepparkaksdeg i söndags när jag var och sjöng i Fuglie med kören. Var inom hos mamma och Ann-Margreth och fick supergod äpplekaka också. Jag kände mig verkligen bortskämd. ;-)

Veckan har varit bra, inte för att jag gjort så överdrivet mer än vanligt. Har börjat löpträna igen, har jobbat lite, varit på jobbmöte, haft filmkväll och lite annat gott och blandat. På luciadagsmorgon var jag uppe med tuppen och katten och såg på lucia på SVT2. Stämningsfullt och vackert. Sen kröp jag åter ner i sängen när det var över.

Sen har ni väl inte missat jordbävningen som var häromdagen? Jag och Gummi lyckades sova oss igenom ett par sekunders skalv som mätte 4,5-4,8 på richterskalan. Typiskt. När det händer något spännande som blir allas samtalsämne, då befinner man sig långt borta i drömmarnas land.

Skärmen på vår ena laptop dog i helgen så den har jag nu kopplat samman med plattskärmen som hör ihop med den stationära datorn. Man gör allt för att få surfa. Hehe. Har fått pappas gamla dator som jag ska ha istället, vilket jag är mycket glad för.

Jag fick äntligen min examen hemskickad. I måndags låg det ett stort kuvert på hallmattan - ett brev från Lunds Universitet med min magisterexamen i svart och vitt på ett offentligt dokument! :) Visserligen har jag varit examinerad sedan juni, men nu känns det lite mer "på riktigt".

Vad mer nu? Det finns två personer jag är lite extra stolt över i nuläget. Det är Nanna och Bubbe som båda lyckats gå ner supermycket i vikt. De blir allt mindre för varje gång man ser dem, och de är en stor inspiration till oss alla som har eller fortfarande kämpar mot vikten.

Nä, ska wrap it up nu. Jag har säkert glömt bort något jag skulle blogga om, men det får i så fall komma i ett senare inlägg.

Vi hörs!

Bæjó!

fredag, december 12, 2008

Smått irriterad...

... på Dr Phil. Zappade över precis till ett program där han hade ett par doktorer på besök. En tittarfråga handlade om hur länge en mamma skulle amma sitt barn. Barnläkaren svarade att ju längre, desto bättre (tills det kändes dags att sluta) eftersom barnet blev smartare då. Det lät verkligen på hans röst och sättet han uttryckte sig på som att det var endast modersmjölken som avgjorde barnets intelligens. Vill han att alla mammor som inte kan amma sina barn ska känna skuldkänslor? Jag är uppväxd på mjölkersättning, men har ett IQ som ligger mindre än tio poäng från Mensas intagningsgräns. Så, hans påstående tänker jag ta med en nypa salt.

Jaja, nog om det. Tredje advent snart här och det är åter helg. Gummi är på julfest med jobbet och Fred passar på att låna fåtöljen. I morgon får vi besök och på söndag ska jag ut till Fuglie. Tänkte faktiskt stiga upp tidigt i morgon och se lucia på tv. Klockan sju, i morgon bitti, är det dags. Någon mer som ska upp tidigt i morgon?

Packade också in den näst sista julklappen i kväll. Det ska bli spännande att titta på när mormor öppnar den.

Nä, nu ska jag titta på "På Spåret".

Vi hörs.

Bæjó!

söndag, december 07, 2008

Andra advent

Som vanligt rusar dagarna förbi. Inte trodde jag väl att de skulle sakta ner bara för att det var december, eller? Hehe. Jobbade på TA i torsdags och i fredags var jag på Mobilia. Hade inte alltför mycket kunder, men jag hoppas det blir fler i dag.

I går passade jag på att packa in alla våra julklappar. Det tog mig två och en halv timme att få alla paket inpackade och fina. Jag passade också på att baka lussekatter som nu ligger i frysen. Äter inte mycket kakor själv, inte Gummi heller, utan jag sparar dem till de stunder man känner för det eller vill bjuda någon annan på dem under julen.

I morgon är det åter igen ny vecka. Måste fixa våra julkort och försöka få gjort lite julgodis också. Veckan framför oss är inte lika arbetsintensiv som de andra så jag kommer få en hel del gjort inför julen.

Nä ska avsluta här, snart dags för herrarnas jaktstart i skidskytte. :) Ha det fint, vi hörs!

Bæjó!

onsdag, december 03, 2008

Malmö åter i vitt

För stunden vräker snön ner med stora flingor här i Malmö, men så har det inte varit hela tiden. Dagen inleddes med en blixt och ett åskdån jag aldrig hört maken till förr. Trodde först att någon smällt av något i närheten. Smällen följdes av ett hagelregn och sen vanligt regn efter det. När jag körde till Trelleborg såg jag i backspegeln att himlen över Malmö var svart.

Har som sagt varit i Trelleborg i dag och om två timmar ska jag vara på Mobilia för tre timmars arbete. Här händer det mycket kan man säga. I går var det stämövning på kören och det var hur roligt som helst, tyvärr gick tiden alltför snabbt.

Mina Stollenbröd blev jättefina och mottagarna var supernöjda. Vad kul. :) Tänkte baka lussekatter till helgen och göra dubbla omgångar. Tiden går alltför snabbt den här månaden så det är lika bra att få så mycket som möjligt gjort när jag är ledig.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, så istället: en lista!

Humör: Riktigt bra för dagen.
Gjort: Jobbat, kliat katten, surfar.
Planer: Ska jobba, sen "
Leilas Jul" när jag kommer hem.
Ser på: "Project Runway", hade gärna sett skidskyttepremiären i dag, men den missar jag tyvärr.
Lyssnar på: Inget speciellt förutom teven.
Läser: Vad jag bloggar.
Dricker: Cola Zero och vatten.
Äter: Inget just nu, ska äta middag om en halvtimme/45 minuter.
Bästa: Att jag är halvvägs genom veckan. Snart helg igen!
Sämsta: Kommer inte på något just nu.
Väder: Snö! Weeeee!

Vi hörs!

Bæjó.

måndag, december 01, 2008

En bulle i ugnen...

... eller en deg i alla fall. Har äntligen kommit igång med julbaket och under natten ska min fina Stollen-deg jäsa till sig stor och fin i ugnen. Får se om den har jäst över eller hur det ser ut i morgon, den är ju så fullproppad med frukt och mandlar. Men jag vet åtminstone fyra personer som kommer bli glada över kakan.

Har jobbat på TA i dag och gjort lite sidor. Köpte mat och lite julklappar på vägen hem, i morgon ska vi få skickat iväg ett paket och ett rekommenderat brev till Ísland. Sista dag för paket är den femte, men lika bra att vara ute i god tid.

Just nu sitter jag och eldar på mitt datumljus. Jag har snart lyckats kommer ner till tvåan, men det var en bra bit ner dit.

Ska inte skriva mycket mer nu. Vi hörs.

Bæjó!