tisdag, september 30, 2008

Ledamot Knutsson

Ny vecka med nya möjligheter. Började dagen med att bocka av ett par punkter på en to-do-lista jag skrev i går på jobbet. Ett antal telefonsamtal behövde ringas och en del besök bokas. Nu har jag bara ett par kvar... Puh! :)

Har även fått tvättat och handlat, man får passa på när det finns en ledig dag. Till lunch gjorde jag en viktväktarsoppa med svarta bönor och kidneybönor. Mycket gott och sjukt mättande.

I kväll var det äntligen dags för kören, har haft en veckas uppehåll sedan konserten, och det var också årsmöte. Ordförande satt kvar och jag blev invald som styrelseledamot på två år. Kul att kunna engagera sig för något man brinner för. Fick en ny sång också, från musikalen "Dåliga människor". Det är första gången man sjunger på skånska också, ska tilläggas. Intressant och kul.

Så vad mer? I morgon bär det av till YA för en omgång kvällsredigering. På torsdag är jag lite ledig och sen blir det redigering fredag och söndag. Härligt när veckorna fylls på med jobbtillfälle efter jobbtillfälle. Bring it on! :)

Hm, har nog inte mycket mer att förtälja... Återkommer med nytt så snart det blir något.

Vi hörs.

Bæjó!

onsdag, september 24, 2008

Newsflash!

Onsdag... Den dag på veckan man vet att helgen är nära. Hehe. I dag har jag varit i Trelleborg och skrivit lite artiklar. Blev först ivägsänd till gymnasiet för att träffa fyra killar som fått stipendie att åka till Saint-Barthélemey. Sen gick jag ner till Trelleborgen för att närvara på ett pressmöte inför Skördefesten som ska hållas där på lördag. Spännande värre! :)

Och så har jag en rolig nyhet: Gummis föräldrar kommer hit strax innan jul och åker hem igen kring trettonhelgen. Vad kul det ska bli! Det blir som en kombinerad födelsedagspresent och julklapp till dem från alla syskon, respektive och barn. :)

Jo, det kommer mer nyheter. Jag har fått lite mer tider i Trelleborg. Liksom hundar och katter lystrar till ordet "mat", så lystrar jag till orden "vikarie" och "extra tider". Bring it on!

Nej, jag ska ta och avsluta här nu...

Vi hörs...

Bæjó!

tisdag, september 23, 2008

It´s astounding, time is fleeting...

... ja, det var ett bra tag sedan jag skrev något här sist. Kan börja dagens inlägg med att gratulera Gummis mamma som fyller år i dag. (Ég vil byrja með að óska elsku tengdamömmu minni, Önnu, til hamingju með daginn! Vonandi er dagurinn búin að vera frábær).

På uppdateringsfronten intet nytt, jag jobbar på Nilson på Mobilia, i morgon ska jag till Trelleborg och nästa vecka till Ystad. Så länge jag kan pussla ihop mina veckor är jag nöjd, men det hade varit allra bäst med ett vikariat. Kanske man ska bli butikschef och öppna butik Trelleborg? Hehe... Den staden behöver en Nilson skobutik, tycker jag.

Annars går jobbet på Nilson bra, det var förvånadsvärt lätt att komma in i gamla takter igen, och dessutom har jag lärt mig nya rutiner. Vetgirig och nyfiken som jag är så är det bara roligt att lära nytt, och det är allt bra erfarenheter.

Kören har också börjat igen efter sommaruppehållet. I söndags var vi i Sjöbo och sjöng "Jesus Christ Superstar". Kanske inte vår allra bästa konsert, men det var bra körklang och publiken gav oss stående ovationer. Lions, som arrangerade konserten, måste verkligen gilla oss: Det är fjärde, eller femte, gången vi är där och sjunger. Jag har i alla fall varit där fyra gånger med fyra olika konsertprojekt: "Joseph", "Kristina från Duvemåla", "Musicals, Musicals..." och "Jesus Christ Superstar".

Vad mer? Hösten har också kommit igång ordentligt, och nu kan man dra fram klänningar, varma ytterkläder, tjocka strumpbyxor och gosiga tröjor med gott samvete. Mina nya stövlar är ordentligt ingångna och sköna. Jag kunde inte varit mer nöjd. Kom på mig själv häromdagen med att längta efter pepparkakor och glögg... Tja, det får jag vänta lite till med. Hehe.

Nä, ska stänga ner här och plocka upp mitt broderi. Sitter och broderar lite nu på hösten, får en obotlig längtan efter ett fint broderi när kallare årstider nalkas. Vet inte varför det är så.

Dagens godaste: Foccacia med parma och mozzarella
Dagens roligaste: Att skämta med kunderna vad de kan göra med skolådorna (som de ibland inte vill ha) - "spara dem till jul, så kan du packa in presenter med dem".
Dagens tråkigaste: Inget i dag...
Dagens äckligaste: Ett surt äpple som var helt oärbart.
Dagens väntan: En kvart på bussen efter jobb.
Dagens träff: En gammal TA-medarbetare kom in i butiken.

Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, september 11, 2008

Varúð. vatnið er blautt!

Ja, long time no seen. En hel del har hänt sedan jag lade in en liten, diskret egotripp här. Jag jobbar en hel del i en Nilson skobutik och ska snart komma till YA också. Det blir förhoppningsvis en hel del att göra framöver, men i nuläget är det ganska lugnt, vilket jag är glad över. Jag vaknade nämligen i förrgår med ont i halsen och nu är jag riktigt snorförkyld.

Min födelsedag kom och gick. Dagen var helt underbar och när jag kom hem från jobb så blev jag bjuden på sushi, vin och choklad. På lördagen därefter hade jag stort kalas för familj och vänner. Det var mycket lyckat, uppemot 40 personer droppade in efter hand (hade öppet hus). Maten uppskattades, tårtan likaså och alla presenter var mycket uppskattade. Tack allesammans!

Sen vaknade jag som sagt på tisdagsmorgonen med ont i halsen. Feber har jag också haft, till och från, men nu verkar det dra tillbaka. I morgon ska jag öppna i butiken och det ska bli riktigt kul. Jag har saknat butiksjobbet faktiskt. Hoppas min förkylning tycker det är lika kul och håller sig på mattan.

Till helgen har vi inget direkt planerat, kanske en sista sittning på Lilla Torg innan hösten. Ska försöka få shoppat lite också. Weeee!

Oh ja, höll på att glömma... Jag lade in lite bilder här. Varsågoda!

Vi hörs.

Bæjó!