torsdag, juli 24, 2008

Frun väljer hunden, mannen går ut med den..?

... Satt i morse på bussen och funderade på en liten sak. Varje morgon, ungefär vid Willy´s, ser jag alltid en äldre man (65+) som är ute och går med en liten golvmoppsliknande hund, där det enda som saknas är en liten söt rosett i pälsen. Han ser lika bedrövad och pinsamt berörd ut varje morgon. 

Det är inte första gången jag ser detta fenomen. Ibland är det en liten pudel, en så kallad "Fifi" i min värld, eller någon annan, mindre modell typiska för äldre damer. Varför är det alltid maken som får ta morgonpromenaden (eller andra promenader under dagens lopp, för den delen)? Är det så att frun bestämmer hundrasen och sen tvingar ut mannen, medan hon själv ligger kvar i sängen och dåsar?
Finns inte hundarna, modell större, med i urvalet? Det hade varit spännande att fråga en utschasad man om hur det gick till när de blev "med hund". Ville han hellre ha en labrador, en schäfer, eller var det pudeln som var förstavalet? 

Nä, ska fortsätta leta TT-material till mina sidor. Har en hel del redan på plats, men allt har inte kommit än. 

Vi hörs!

onsdag, juli 23, 2008

Lille-lördag

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, mer än att det är onsdag och att vi är halvvägs genom ännu en vecka. Dessutom är det 22 veckor kvar till jul. Deprimerande eller bara trevligt? Vet inte.
Dessutom fick jag H&Ms höstkatalog i går, vilket brukar vara ett stensäkert tecken på att hösten är alldeles för nära. Jag är inte riktigt tänd på idén att sommaren snart är slut, har ju knappt haft en chans att njuta av den. I och för sig var vi i Grekland i början, men sen började jag jobba och vädret har inte heller varit superperfekt strandväder. Det gör faktiskt inget, när jag tänker efter, jag sitter inomhus hela dagen (förutom lunchen).

Nackdelen med att jobba är att katten blir lite rastlös på dagarna. I dag fick jag höra att han öppnats Gummis nattdukslåda, tagit ur hans öronproppar och lekt med dem. Vi hittade båda efter ett tag, Fred brukar inte äta sånt. Han gillar bara flugor.

Sitter och tittar på "Sex and the City" och inser hur mycket jag gillar den showen och hur underbart det hade varit med ett sådant tajt tjejgäng. Jag önskar jag hade en "Samantha" som är sjukt frispråkig, en "Miranda" som är vis, cynisk och lojal, en "Charlotte" som tror på rosa moln och prinsar på vita hingstar, och en "Carrie" som har allt man vill ha, förutom ett trassligt kärleksliv. OCH jag har kvar att se filmen. Ja, pinsamt värre! Jag har inte sett den än. :(

Nä ska nog inte kåsera mer kring saker och ting.

Vi hörs.

Bæjó!

måndag, juli 21, 2008

Ny vecka med nya uppgifter

Helt otroligt vad dagarna går snabbt. Helgen hann knappt anlända förrän den åkte igen. Vi hann med städning, tvättning, att handla och äta middag med halva släkten när farmor bjöd oss på middag på Dalabadets restaurang. :)

Men man ska inte sörja dagar som gått, de lär ju inte komma åter ändå. Jag tuffar på i samma takt som innan och njuter av jobbet. I dag boxade jag a-delen för första gången och det gick riktigt bra, tyckte jag själv. Resten av veckan blir det nöjes- och kulturredigering för hela slanten och jag trivs riktigt bra.

I morgon blir det massage efter jobbet, det ska bli riktigt skönt att bli knådad i nacke, skuldror och rygg. Det behöver jag verkligen.

Innan jag slutar... Dagens felstavning: "Hemmlagade köttbullar"...

Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, juli 17, 2008

Skakad kyckling...

... gick och tänkte på en rolig sak på väg till jobb. Trelleborg är en stad med ett enormt fågelliv i, och utanför, Stadsparken. Den lilla sträcka man tillryggalägger mellan bussen och jobbet garanterar ett möte med minst en fågel. Oftast är det antingen 1) påfåglar med ungar, 2) kalkoner med ungar eller 3) tuppar, höns och kycklingar.
Alltid lika roligt att promenera där på morgonen, staden är fullt av kacklanden, kuckeliku och kvitter att man tror man befinner sig i ett dårhus.

Men, det var inte riktigt det jag skulle skriva om. På väg ner till jobb i dag, sådär ett par meter från bussen, träffade jag familjen tupp: pappa tupp, mamma höna och kyckling. Kycklingen gick där och pep och kvittrade och pickade i jorden. När jag hörde detta pipande ljud så fick jag helt plötsligt en oerhörd längtan efter att plocka upp denna kyckling och skaka den.

Varifrån denna smått perversa skakningslängtan kom ifrån kunde jag inte, för allt smör i Småland, förstå och det tog mig en liten stund innan det slog mig. Framkommen vid Bengtssons Herrmode kom jag på att för ett par år sedan fick jag en söt påskpresent av pappa. En gosedjurskyckling som pep exakt likadant... OM man skakade den!!!

En liten oskyldig leksak gjorde alltså att jag i morse fick en lust att plocka upp en livs levande kyckling och skaka den för att se om den pep (vilket den alltså gjorde redan, utan min skakishjälp). Summan: håll mig borta från pipande kycklingar, annars kommer det att tillkomma ett nytt syndrom: "the shaken chicken syndrome". Hehe.

Jaja, lunchrasten över. 


Vi hörs!

En redigeringsdagbok...

Torsdagen är snart över och här sitter jag helt avslappnad och njuter av att jag gillar mitt jobb. Det är något rogivande över att peta saker på plats och få sidor att se fina ut. Dock blir man lite frustrerad när folk inte kodar saker och ting rätt, men... Man kan ju inte få allt. 


Här är det en hel drös som snart går på semester och en hel drös som även kommer tillbaka. Det blir en slags vaktavlösning så här mitt i sommaren. 

Det bidde ingen busstrejk förresten. Jag är väl sist ut i Bloggsverige med den nyheten, men eftersom jag hade en lösning på problemet med skjuts, så kändes det aldrig riktigt som att jag "drabbades". Så det blir buss för hela slanten i sommar. 

Nä, jag ska nog inte kåsera mer om mitt sommarjobb. Jag återkommer med mer "nytt" vid ett senare tillfälle.

Vi hörs. 

onsdag, juli 16, 2008

Tour de doping

Sitter här och slösurfar i fem minuter (medan jag väntar på en recension och en krönika). På Aftonbladet läser jag att fransk polis fört bort en spansk proffscyklist efter en dopingrazzia under Tour de France. Varför struntar man bara inte alla dopingkontroller och låter dem cykla fritt, dopade som odopade? Eller så struntar man totalt i tävlingen som sådan. Dess rykte som en "vit" tävling är ju sedan länge bortblåst. Att minst en cyklist fälls för doping i samband med tävlingen är nu lika säkert som amen i kyrkan, som regn på midsommar, som mygg vid Myvatn (kan inte göra ´ovanför y:et här på arbetsdatorn)... Men, ni fattar poängen. 


Fortsätter detta senare. Ska redigera igen. 

Vi hörs!

lördag, juli 12, 2008

Jag undrar...

... hur kan man, som kille, somna till ett underbart program som "Top Gear"? (läs: bilprogram med många fina, dyra och snabba bilar).
... hur kan man tycka att ett jippo som "Stiletto Run" är ett stort steg tillbaka i kampen för jämlikhet mellan könen? Har männen tvingat tjejerna bära klackar och springa 60 meter i dem? Lägg er tid på att uppmärksamma ett riktigt problem istället.
... varför blinkers verkar vara "valfritt köptillägg" på bilar. Är det helt omöjligt att faktiskt visa sin omgivning vart man ska så att man slipper ha en bil i sidan/baken/fronten?
... varför man inte börjat fundera på att asfaltera HELA E6:an mellan Vellinge och Malmö? Ibland undrar man om kroppen kommer att vara hel efter resan efter allt skakande och vibrerande.
... varför man inte kan få tidningen på morgonen som alla andra som bor i Malmö.

Aaaahhh, vilken lättnad att få uttrycka sig om allt man retat sig på ett tag nu. :)

Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, juli 10, 2008

Hej igen...

Här är bilderna.

Bæjó!

Långhelg, halleluja!

Men inte fick jag någon sovmorgon, nej. Med Sotis på besök hade vi båda katterna tillsammans i hela lägenheten vilket ledde till "inbrottsförsök" kvart över fem av en viss mr Fred. Hehe. Han återvände snabbt till gamla, störiga mönster, och därför ska vi hämta en extra kattlåda i kväll.

Jag har varit här och där i dag. Började dagen på Löplabbet där jag köpte ett par nya löparskor. Hur sköna och fina som helst, och jag kunde äntligen slänga mina gamla som jag haft i alltför många kilometrar. Hehe.

Efter inköpet gick jag till Stortorget där mitt magasin, Glamour, ska ha Stiletto Run 2008 i helgen. De 100 första som kom till området fick en goodiebag. Jag var typ nummer 10!!! :D Gissa vad jag var glad över den bagen. En massa parfym, en bok, dvdfilm, hudkräm med b-u-s, ett fint halsband och en sjal, bland annat. Passade på att få fotmassage på plats också. Tyvärr var kön för lång till sminket för att jag skulle hinna bli sminkad innan det var dags för tvätten här hemma.

Har hunnit fixa en sak åt Gummi och nu tar jag det väldigt lugnt, som man ska när man vilar. Hehe.

Lägger in lite bilder från dagen. Ska även lägga in bilder från Pelilla och Jims bröllop. Tyvärr så kan jag inte .zip:a dem i nuläget, så ni får dem senare, Pelilla. :)

Jag återkommer när bilderna är ute på min bildsida. Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, juli 08, 2008

En dag kvar innan långhelg!

Sååå nice! Mina två dagar som jag gått bredvid har bara gått bra. Har en dag kvar, sen får jag ledigt i fyra dagar. Hur bra som helst. :)

Jag lovade en bild på bilen. Så varsågoda (Gummi ingick
inte i köpet, han hade jag sedan tidigare. Hehe)

Kom på en rolig sak: satt och gick igenom bildarkivet på jobbet för några dagar sen när jag letade genrebilder från Söderslätt. Sökte på "Hammarlöv" och hittade en massa gamla körbilder som man totalt glömt bort. Hehe. Kul att se hur man förändrats sen 1999. :)

På tal om kören. Lyssnar på "Musicals, musicals" just nu medan det är reklam på tv. Arbetar bättre ibland med musik i öronen.

Men, jag tänkte inte skriva mycket mer nu. Vi hörs!

Bæjó.

söndag, juli 06, 2008

Dag 7 på jobbet - 3 kvar

Japp, är inne i ett underbart tiodagarsrus just nu. Så är det de veckorna man jobbar helg. Men jag ska inte klaga, min helg har varit superrolig. Har fått åka ut på en hel del roliga saker och skrivit en massa. Tyvärr innebär allt detta också att jag missar en tjejkväll i kväll. :(

Ska bara jobba måndag till onsdag och då ska jag gå bredvid en redigerare för att lära mig hennes jobb, vilket jag ska utföra resten av sommaren.

Börjar bli lite trött i skallen nu, tur att man slutar snart. Får ta och ringa inre befäl en gång till. Återkommer snart.

Vi hörs!

tisdag, juli 01, 2008

Långt uppehåll

Det har varit ett tag sen sist. Har egentligen haft så mycket att skriva, så det kan nog bero på det.

I lördags var vi iväg på Pelilla och Jims bröllop. Det var jättefint och festen efteråt var kanon. Ett stort tack till er för det och vi önskar er all lycka i framtiden. :) Fina bilder blev det, och jag ska snart lägga upp dem.

Söndagen var inte lika rolig, även om den var trevlig eftersom den började med en tvättid klockan åtta (!!!). Huh, men det var bara att släpa sig upp ur sängen. Vi såg ut som två zombies och klockan var väl tio på förmiddagen innan vi vaknat till ordentligt och körde iväg och handlade. Hehe. Hämtade upp Gulli och spenderade merstoden av dagen i vardagsrummet (förutom en och en halv timme på Lilla Torg).

Jaja, ny veckan och back to work. Fick inte skrivit så mycket i går, det blev lite mer en hybris av research, redigering och förberedande arbete inför helgen. På kvällen åkte vi och tittade på en bil vi var intresserade av och i morse åkte jag iväg med ägaren för att få bilen kollad på verkstad. Den var precis i det fina skick som han sa och vi är mycket nöjda. På torsdag avslutar vi affären och bilen blir då vår. Jag lägger in en bild och mer info då.

I dag har jag, förutom varit iväg och kollat bilen, träffat turistchefen och en före detta lärare. Gjorde en kort intervju till en artikel som kommer med i morgon tillsammans med en egen bild och arkivbilder. Mycket nöjd, hoppas många nappar på det jag skriver om.
Fick huvudvärk på eftermiddagen så det var med lättnad jag satt på bussen hem. Huvudvärk i kombination med dålig kontorsluft är inte riktigt bra. Tog en tablett när jag kom hem och nu mår jag bara prima igen. Håller på att göra lunch till i morgon och ska titta lite på tv.

Onsdagen blir förhoppningsvis spännande. Ska diskutera helgen med nyhetschefen och sen träna på kvällen. Och så blir det att jobba därimellan. Hehe.

Jaja, ska gå och hälla av potatisvattnet nu.

Vi hörs.

Bæjó!