onsdag, maj 28, 2008

Uppsats inlämnad

Ja, i måndags lämnade jag äntligen in min uppsats som jag suttit så länge med. Men, det var inte helt utan drama. Kom till skolan strax innan tio och upptäckte att mina textfiler inte funkade. Fick låna Nicoles bil och körde hem, mailade uppsatsen till Gummi, som skrev ut ett exemplar. Jag körde tillbaka till Lund, hämtade uppsatsen på Gummis jobb och tillbaka till skolan där jag skrev ut ytterligare sju exemplar. Uppsatsen inlämnad halv tolv, en halvtimme före deadline. Puh! Tack än en gång, Nicole, för lånet av bilen. Utan den hade jag inte kunnat lämna in i tid.

Efter allt drama så var det hem till Malmö igen. Växlade lite svenska kronor till euro och fick skjuts ut till Fuglie av Ann-Margreth. Sov över där och åkte sen tidigt i går morse till Sassnitz och Bergen (Rügen, Tyskland) med mormor och Ove. Överresorna gick bra, Östersjön var lugn, och solen sken. Shoppade lite saker: sprit, godis, billiga hygienartiklar och en del viktväktarprodukter som inte finns att köpa i Sverige. Dessutom hittade vi färsk sparris som vi köpte hem. Kom tillbaka till Fuglie strax efter tio i går kväll, sov över och fick skjuts hem igen i morse av Ann-Margreth. Tack för all hjälp att komma hit och dit.

Vad mer? I dag har jag bara tagit det lugnt, förutom ett litet tvättäventyr i tvättstugan. Sprang också mina 5 kilometer runt Pildammsparken. Försökte att anamma vad Abel och Dan lärde oss i lördags. Det gick väl helt ok, kände att jag använde mina lårmuskler på ett helt annat sätt.

Jaja... I morgon ska jag plugga. Fick läst de andras uppsatser på Tysklandsresan, men i morgon börjar arbetet med att komma på bra och konstruktiva kommentarer. Ska också hämta hem min ring och försöka få tag i en ny bläckpatron till vår skrivare. Den tog ju slut när jag skulle skriva ut uppsatsen.

Sen var det en borglig vigsel i fredags. Andréas och Johanna knöt hymnens band på en och en halv minut. Själva ceremonin blir nere i Grekland. Jag tog lite bilder som ni kan se här.

Vi hörs.

Bæjó!

lördag, maj 24, 2008

Helt död...

Ja tjena. Det var upp tidigt i morse. Halv nio infann jag (och typ trettio andra deltagare) vid T-bryggan för att köra Boot CampSats speciella PT-dag. Mycket kul, men oj vad trött jag blev. Efteråt tog jag bussen tillbaka till Sats där vi hade löpträning med två av tränaren. Vi fick lära oss löpteknik och jag vet mer än en muskel som hotar med träningvärk. Hehe.

Ja, vad mer? Sitter med allra sista slutpillet på uppsatsen. Gummi läste den i dag och han tyckte det var bra flyt. I morgon blir det en sista genomgång och så ska vi försöka klämma in en tur till Willy´s. Dessutom är det Mors Dag i morgon, så redan nu passar jag på att säga "GRATTIS" till alla mödrar ute i världen och cyberrymden. Hehe.

Sitter just nu och kollar på Eurovision Song Contest, men i år tänker jag inte blogga om eventet, inte så mycket i alla fall. Hehe.

Vi hörs!

Bæjó.

torsdag, maj 22, 2008

Visst ja...

... Glömde nästan att jag lovade er lite bilder. Klicka här!

Bæjó!

I morgon är det fredag igen

Och det innebär också att de sista vardagarna är över, bara en helg står mellan mig och uppsatsinlämningen då. Spännande, spännande.

Som sagt, var och jobbade i början av veckan, vilket gick hur smidigt som helst, förutom att jag höll på att somna ombord på tåget tillbaka vid båda tillfällena. Hehe.

Annars har jag inte gjort så mycket mer än att småputsa på min uppsats. Var i stan i dag och hämtade min ring som blivit lagad, men jag var tvungen att lämna den åter eftersom guldsmeden knackat ut den en halv storlek för stor. Som tur är så bjöd butiken på det sista. Hann också med en löptur runt Pildammsparken. Luften var lite för kvav för att vara bra löparluft, men jag överlevde.

Mer? Jag har faktiskt inte så mycket att skriva eftersom det inte händer så jättemycket. :) Livet tuffar på i samma, goda, snabba takt. Snart semester!

Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, maj 20, 2008

Hej alla glada

Här sitter jag och väntar på att klockan ska ticka sig fram till kvart i ett. Då ska jag nämligen iväg till stationen för att ta tåget till Ystad. Det är dag två av två som redigeringsvikarie på YA, och snacka om att jag är ringrostig. Men, det tar sig, jag känner mig redan mycket, mycket säkrare.

I går höll vi på så länge att jag fick springa till tåget och det var precis jag hann med det. När jag satte mig ner så sa konduktören "tåg mot Malmö, tag plats. Dörrarna stängs". Puh! Annars hade jag fått tagit in på hotell eller nåt, det var nämligen sista tåget hem innan natten. Hehe. Måste nog säga till om lite mer tid i kväll, orkar inte springa. Det har jag nämligen redan gjort i dag. Stack ut runt Pildammsparken i förmiddags. Mina ben kändes som gelé på grund av den ofrivilliga och galna löpturen genom Ystads centrum i går. Hehe.

Annars? Var på Andréas och Johannas lysningskalas i söndags. Mycket trevligt var det och vi fick goda smörgåstårtor och tårta att äta. Träffade många som jag inte träffat på länge. Nice.

Jaja... Ska inte skriva mycket mer nu. Lägger upp lite bilder så småningom, just nu hinner jag inte.

Vi hörs.

Bæjó!

lördag, maj 17, 2008

The name is Bond, Gummi Bond...

Var på stan och förbättrade Gummis garderob, nu speciellt inför sommarens alla äventyr och fester. Vi var ute i tre timmar och fixat allt. Sätter in lite bilder här på den snygga kostymen, skjortan och skorna som var en bråkdel av all shopping.

Jaja... Har inte mycket mer att skriva.

Vi hörs.

Bæjó!

fredag, maj 16, 2008

Cash...

Tittade in på Bloggvärde och såg att min blogg var värd lite mer cash än vad jag trodde. Undrar om det verkligen är så.

Nu är det fredag igen...

... och oj, vad den här veckan har gått snabbt. Jag gjorde klart med den sista kompletteringen, får man hoppas. Lär väl inte få någon feedback förrän måndag, misstänker jag. Men, däremot har jag lyckats hålla mig inom min gräns. Vi får ha 70 000 +/- 10% åt båda hållen. Jag har 76 900... Hehe...

Vad mer? Var iväg och tränade "DansAerobics" i dag, och det var lika roligt som alltid. Träffade Nanna på vägen hem så vi handlade på Coop och snackade samtidigt.

I morgon ska jag eventuellt jogga och sen ska jag och Gummi göra stan osäker. Hehe. Ska köpa lite saker åt honom inför resan och sommaren. Det finns en del viktiga saker han saknar i sin garderob. Mer? Ska på lysningsmottagning på söndag och slappna av någonstans mellan allt.

Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, maj 15, 2008

Getting there...

... Fick feedback från min handledare i kväll, och ambitiös som jag är så satte jag igång direkt med att fixa och trixa. Det betyder att jag bara kollade på "Lyxfällan" med ett halvt öga, men samtidigt fick jag sakerna fixade och en ny version ivägmailad till min handledare. Hellre göra det nu istället för i morgon.

Måste också få iväg en jobbansökan i morgon. Heja, heja, att jag kommer ihåg det. Hehe. Skulle gjort det i kväll, men ovanstående kom i vägen.

Har pluggat och tagit det lugnt i omlott. Fred är fortfarande vårskum, men just nu ligger han och vilar på dörrmattan. Ska inte skriva mer, orkar helt enkelt inte.

Vi hörs.

Bæjó!

Så där, ja...

Här är lite bilder från tisdagens nöje.

Bæjó!

onsdag, maj 14, 2008

Varning för galningen!

Ja, jag måste ju varna, annars springer jag in i er. Hehe. Nä, har börjat höja tempot och längden på mina löpsteg och är i nuläget i samma kondition som i augusti förra året, då jag sprang Trelleborgsloppets 5 kmslopp (egentligen 4,8 km). Provsprang samma sträcka, som loppet är, på ungefär samma tid som vid tävlingen, 27 minuter. Nice, very nice. Känner mig riktigt duktig.

Har inte rört min uppsats i dag, men däremot går jag runt mycket och funderar på nästa steg, nästa förbättring. Vill ju vara någorlunda nöjd med min slutprodukt. Och så väntar jag givetvis på feedback från min handledare.

Var på en otroligt trevlig avslutning med kören i går, det var god mat och mycket sång och musik. Jag tog lite bilder som jag tänkte lägga upp så småningom.

Men nu ska jag göra något annat. Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, maj 13, 2008

Nu börjar det likna något...

... Blev nästan precis preliminärt klar med min uppsats. Det innebär att jag gjort mitt grundarbete klart och att det nu är dags för att putsa, feja, lägga till och dra ifrån innan den är helt klart. Hade satt en egen deadline för detta till på fredag, men att vara klar i dag innebär att jag har tre dagar mer till att göra slutjobbet på än vad jag planerade för. Inte mig emot.

Fred har lidit av enorm överskottsenergi de senaste dagarna, men som tur är så har han varit relativt lugn i dag. Annars går det ju inte plugga hemma. Hehe.

I kväll ska jag ner till Trelleborg, där vi ska ha avslutning med kören. Det blir god mat, trevligt sällskap och underhållning i ett par timmar. Ska bli riktigt kul.

I morgon hade jag tänkt plugga och träna. Mer tror jag faktiskt inte att jag hinner. Det är mycket som ska göras klart, så att man kan ta det lite lugnare framöver. Ska även försöka putsa till mitt cv och mitt personliga brev så att jag kan få iväg lite ansökningar.

Nä, ska inte skriva mycket mer nu. Tänkte ta med kameran i kväll och se om jag kan få tagit lite bilder.

Vi hörs.

Bæjó!

måndag, maj 12, 2008

Happy days are here to stay...

Veckan kunde inte ha startat bättre. Har precis kommit hem från min handledare. Han var nöjd med vad jag gjort hittills och kom med förslag till hur jag ska göra det ännu bättre och hur jag ska avrunda det hela. Gött mos, säger jag bara. Två veckor kvar till deadline och jag kunde inte vara mer stressfri. För säkerhets skull säger jag "ta i trä", för man vet ju aldrig. Hehe.

Vad har mer hänt sedan sist? I lördags var jag iväg och hjälpte ett par vänner med en konfirmations-
mottagning. Mycket trevligt och årets hittills varmaste dag på en och samma gång. Maten var också supergod, varmrökt lax med nypotatis och romsås. Nam nam. Gummi var i sin tur på svensexa. De började dagen med att väcka Andréas 6.30 med nylonstrumpor på huvudet och teven på högsta volym. Sen blev det frukost på Hilton, go-kart, fotboll, samlingar i Pildammsparken, chokladprovning och mycket mer. Gummimannen var helt död och somnade kl 23, före mig!!! (Det har aldrig hänt, kan jag tillägga).

I går var vi i Fuglie, där jag sjöng med kören på den årliga vår- och sommarkonserten. Allt gick bara bra, jag sjöng mitt solo bra och barfota. Hehe. Det var så varmt att mina fötter hotade att svullna i skorna, så det blev till att ställa skorna innan konserten. Körerna var jätteduktiga och nu i morgon blir det avslutning med kören. Vi ska dock sjunga en gång till innan sommaren, på invigningen av en utomhusgudtjänstplats där Maglarps nya kyrka stod innan.

Jaja, vad mer? De sa att det skulle bli kallare, visst blåser det lite småkallt men solen är så varm att det egentligen inte är någon större skillnad mellan i dag och i fredag. Mycket bra, jag tycker inte om att ena dagen gå i shorts och andra dagen gömma mig i ett par långbyxor. Min skumma solbränna på ryggen börjar sätta sig, men den ser fortfarande lika märklig ut. Funderar nästan på att lägga mig och sola ryggen en dag för att jämna ut allt.

Nej, ska inte skriva mer nu. Dags för lunch! :) Vi hörs.

Bæjó!

fredag, maj 09, 2008

Värmebölja väntas...

... säger väderfolket. Härligt värre, säger jag. Det har varit riktigt bra väder i dag också. Kollade igenom mina tidigare bloggar från den här veckan, och insåg att jag nämner vädret ganska ofta, men det beror på att det i fjol inte alls var så pass bra som i år.

Så, vad händer här i Malmö? Har skrivit ett par tusen tecken i dag, och skickade iväg min nya version till min handledare, trots att han redan fått den gamla. Men men, det är inte mycket som har hänt utseendemässigt. Har bara lagt till lite text + en tabell. Hoppas, hoppas, hoppas att han tycker om det jag gjort!

Var också uppe i stan och fick lämnat in min ring. Den blev lite oval i förra veckan när jag jobbade i mormors trädgård. Efter det gick jag runt och tittade lite i affären. Köpte en reservbikini, ett par t-shirts och ett par byxor på H&M, inför sommaren. Ska handla lite med Gummi nästa helg, han måste bland annat ha en sommarkostym. I nuläget har han bara sin supervarma Íslandskostym.

I eftermiddags var jag iväg och tränade "DansAerobics" på Sats. Det gick jättebra, inte så mycket folk, vilket betyder mer plats/person. Är hyffsat trött nu, ska ta det lugnt resten av kvällen.

Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, maj 08, 2008

Lite bilder...

... Tog lite foton i går...


Sommar och sol...

... Men inget bad i en pool... Än i alla fall. Hehe. Men, om fem veckor däremot blir det förhoppningsvis mycket bad och sol och äventyr. I dag har vi haft temperaturer kring 20°c, vilket har varit grymt hett när man är van vid 10-15°c.

I dag har jag tagit det lugnare, hade ingen direkt lust att skriva så det blev inget skrivet heller. Har fått lite annat gjort istället.

Var på bio i går med Gummi och Gulli. Vi var på Royal och såg "Iron Man", och den var faktiskt bra. Jag brukar inte hjälpa superhjältefilmer, men det var bra skådisar och bra manus. Man kan säga att jag var positivt överraskad.

Men, jag tänkte inte skriva mycket mer, dagen har ju inte innehållit så värst mycket spännande ändå. Vi hörs.

Bæjó!

onsdag, maj 07, 2008

Bränd Stína...

... blev bränd på ryggen, som jag skrev i ett tidigare inlägg, men jag han titta efter ordentligt för en stund sedan. Jösses, vilket märkligt mönster jag fått. Med tanke på att jag var insmord på ryggen och bar enbart bikini så ter det sig ännu märkligare. Jaja, det är bara att smörja in med "after-sun" och klistra på ett stort leende. Något mer kan man inte göra.

Skrev ett par ord till på min uppsats innan jag mailade iväg den till min handledare. Men, det förbjuder ju inte att jag skriver i morgon och på fredag också?
Det blev en hel del telefonsamtal i dag, Gummi fick beviljat svenskt medborgarskap i går (via brev) så i dag har vi ringt och mailat runt för att kolla 1) om han automatiskt får dubbelt medborgarskap, vilket han har rätt till enligt en isländsk lag från 2003. Det hela sker per automatik och vi behöver inte göra ett dugg.
2) Sen var det frågan huruvida han fortfarande kunde resa med sitt isländska pass. Efter ett samtal till isländska ambassaden, samt ett mail till det isländska justitiedepartementet i Reykjavík så kom svaret att ja, Gummi kan fortsätta använda sitt isländska pass, men han kan inte ha två (ett svenskt och ett isländskt) samtidigt. Han kan sen, när det ska förnyas, välja om han vill ha svenskt eller isländskt pass. Praktiskt värre.

Sen håller jag på att jaga bankfolk som lyckas ringa mig när jag inte är inomhus och som inte svarar när jag väl är hemma. Haha. Jaja, har lämnat ett meddelande till en av dem nu, så får vi se när hon svara
r.

I kväll blir det kanske bio, men nu måste jag ta och stretcha. Har varit ute och sprungit 5 km för andra gången den här veckan. I måndags sprang jag på 30 minuter och i dag på 29 minuter. Jippie! Med tanke på att jag knappt varit ute i år så är jag nöjd.

Skapade också en egen Simpsonskaraktär på simpsonizeme.com. Här är jag!

Vi hörs!

Bæjó.

Mittwoch...

... är lite småtrött, men samtidigt kunde jag inte somna om efter att Gummi gick upp strax efter sju. Vid halv åtta öppnade jag till katten och bar in honom till sängen. Låg och läste en stund varvat med att klia kissen bakom öronen innan jag slutligen kom upp. Frukosten är äten (A-fil med müsli, krossade linfrön och solrosfrön), men jag är fortfarande hungrig. Får bli en macka innan jag går igång med mina studier. Tänkte skicka mina papper till min handledare i eftermiddag.

Var i Fuglie i går. Först rensade jag en rabatt hos mamma och Ann-Margreth, sen hjälpte jag mormor på kvällen med att servera kaffe och te när syföreningen som hon är med i, kom på besök. Är lite halvbränd på ryggen, eftersom min gamla solkräm inte fungerade riktigt som den skulle. Tur att jag har köpt ny inför sommaren.

Äsch, har inte mycket mer att skriva nu. Det verkar bli åter en dag med grymt fint väder här i Malmö.

Vi hörs.

Bæjó!

måndag, maj 05, 2008

Trött...

... men, jag har varit superduktig i dag. Skrev veckans teckenranson, men det blir nog lite till på onsdag. Mina tecken rusar iväg och jag vill ha fler. Hehe. Nej, skämt åsido. Hoppas handledaren gillar det, ska ha nästa möte om en vecka.

I eftermiddags var jag ute och sprang min 5-kilometersrunda. Kom på att det är Vårruset här i stan i kväll. Tur att jag var ute någon timme innan det. Fick köpt lite solskydd på Apoteket på vägen hem som vi ska ha med oss på resan. Våra gamla produkter är just det... Gamla. Så, idag tjuvstartade jag reseshoppingen. Hehe.

Såg en rolig sak på vägen hem. Vid korsningen Drottninggatan/Amiralsgatan började en lång bilkö som ringlade sig till brandstationen, in på gatan bakom den och så runt Länsrätten och runt igen. När jag gick över gatan så undrade jag varför, men den frågan besvarades snabbt av att jag såg en tillfällig skylt på andra sidan infarten: "Deklarationsinlämning"... Aha... Det är den 5 maj i dag = sista dag för inlämning av din inkomstdeklaration. Vi lämnade in våra i mars. Förstår inte att en del människor är ute i sista sekunden.

Nej, ska väl inte skriva mer nu. Tänkte äta upp resterna av min rabarberkräm. Mums.

Vi hörs.

Bæjó!

Godmorgon och god, ny vecka

Måndag igen och jag önskar att jag kunde säga "jippie" med känsla. Men, jag har en uppsats som ropar mitt namn. Önskar också att min handledare kunde höra av sig med en handledartid, men det blir väl jag som slänger iväg ett mail till honom.

Känner mig lite som Fred. Skulle också vilja ligga på en soffa hela dagarna och ibland, lite nonchalant, titta upp och konstatera att det inte händer så värst mycket. Det roliga är att han väljer exakt samma ställe att ligga på varje gång, så mitt på soffan är det en mörk, hårig fläck. När jag städade soffan i förra veckan så tog det en dag innan platsen var acceptabel som sovplats igen. Suck. Dessa djur.

Det ser ut att bli en solig dag här i Malmö. Jag har hört det ryktas om temperaturer runt 15-20°. Hur härligt är inte det? Önskar nästan att det var helg, så att man kunde lata sig med gott samvete. Hehe.

Nej, ska inte skriva mycket mer nu. Fick precis lite motivation till uppsatsen.

Vi hörs.

Bæjó!

söndag, maj 04, 2008

Good morning, good day...

... Ny, solig dag i Malmö. Det enda som saknas är det obligatoriska fågelkvittret, men jag antar att diverse bil- och motorcykelljud får duga. Hehe. Gummi sussar fortfarande sött och Fred är ute på balkongen och undersöker vad som finns där. Om några timmar kommer solen dit, och då kommer det vara helt underbart.

Födelsedagskalaset var helt underbart i går. Lade in lite bilder här. Det var god mat, mycket dricka och trevligt folk. Tack Nanna!

Hade sovmorgon i dag och strök mig från mitt yogapass. Man behöver sova ut ordentligt ibland, utan väckarklocka.

Nä, ska väl avsluta här. Vi hörs.

Bæjó!

lördag, maj 03, 2008

Mums-fili-babba

Har precis kokat rabarberkräm av rabarbern jag fick av mormor i tisdags. Något sur, men det är inget som mitt fusksocker inte kan rädda.

Var på Sats tidigare och tränade något som heter "rhythm by dance", ett gästpass där man blandade en massa olika dansstilar och yoga. Hur kul som helst, men inget som kommer att konkurrerar ut den vanliga yogan.

Återigen är det vackert väder ute. Var ute för en stund sen på Coop och gick utan jacka. Märkligt, men helt underbart.

Nä, hinner inte skriva mer nu. Har lite annat att göra.

Vi hörs.

Bæjó!

Inget nytt under solen

Detta är väl inget nytt?
Det är inte fem år sedan jag jobbade inom koncernen och då samlade vi ihop alla soppåsar bakom och pressade dem i en och samma container i soprummet. Vad då, sopsortering? Nix. Alla matrester och muggar och happy meallådor i en och samma container och så kartonger i en annan.

När jag för någon månad sen var inne och åt på gamla jobbet så såg jag att de inte hade ändrat något sen sist, så man kan ju inte påstå att det ändrats heller.

Nu blir det någon slags dansyoga. Vi hörs.

Bæjó!

fredag, maj 02, 2008

Kvällsvikarie...

... Sitter här på min vikarieplats och väntar ivrigt på nyheter att skriva om. Polisradion är på, middagen uppäten och allt förberett. Än så länge har jag varit på en pressvisning på en konsthall här i närheten och skrivit en kortare artikel om det.

Utanför är det sommarvärme. Nästan i alla fall. Som min fotograf sa: "fatta, det är 17 grader ute, rena sommaren nästan. Men, om det hade varit sommar så hade man väl sagt: va kallt det är! När kommer värmen, egentligen?" Sant, så sant. Vi blir aldrig nöjda. Det finns däremot en sak jag är nöjd över, som har med våren att göra. Rapsblommorna har börjat blomma ut i en underbar gul färg. Nu har äntligen våren kommit till Skåne - ordentligt!

Annars har jag inte gjort så mycket mer i dag. Gick upp klockan nio och spenderade förmiddagen med en kelig katt i knäet. Han har saknat mig mycket, tror jag.

I morgon blir det någon yogainspirerad dans. Skulle boka mig på "StepUp", men såg att det var något annat om låg där istället. Spännande värre. Passade också på att boka mig till "Yoga75" på söndag. Fatta vad snygga armar man får av det. Hehe.

Ska inte skriva mycket mer nu.

Vi hörs!

torsdag, maj 01, 2008

Glad maj!

Sköna maj, välkommen till vår bygd igen! Fast, det har varit vår i en vecka redan, vilket är helt underbart. En hel vecka med varma vårvindar väntar, enligt dmi.dk (Danska metrologiska institutet). Weeee.

I går var vi i kören och sjöng på Trelleborgen i Trelleborg. Vi var väl en femton stycken och det gick jättebra. Bra klang och bra slutackord. Vi fick ett mycket bra bemötande och jag är så glad över att ha fått uppleva ett så pass mysigt valborgsfirande... Trots den kalla vinden. Hehe.

Fred har varit på kollo hos mamma och Ann-Margreth. I två dagar har han luftat tassarna tillsammans med deras katt, Sotis. Han kom hem igen vid tolvtiden i dag och har i stort sett sovit hela dagen. Hehe. Jag och Gummi var båda lediga i dag och har tagit det lugnt. Fick feedback från min handledare i går där jag märkte att jag inte hade varit helt lost med det jag skrivit, vilket är skönt att höra. Det betyder att jag inte behöver radera något, bara fylla ut och binda samman. Grymt!

I morgon ska jag jobba som kvällsvikarie på TA. Det ska bli grymt kul att komma ner dit igen. Sen är det helg, och den här helgen blir det bland annat ett födelsedagskalas! Hm, kanske man borde boka in en lunch på söndag? Why not? Hehe.

Har väl inte något mer att skriva för stunden. Hoppas ni andra fått en mysig valborg och lite mysig ledighet.

Vi hörs!

Bæjó.