onsdag, oktober 31, 2007

Ojsan...

Fick i dag en påminnelse här på bloggen om att jag inte bloggat på länge. Det stämmer alltför väl, jag har helt enkelt inte haft inspiration. Men... Veckan som gått har varit helt okej, det har inte hänt alltför mycket.
I helgen var jag hos Lisa i Helsingborg. Har inte träffat henne på två år, trots att vi typ bor 55 minuter från varandra. Det var jättekul! :) Tack för mig!

Skolan har inte varit helt spännande, har knappt varit där. Har också hunnit med ett besök hos mormor, mamma och Vellingeblomman.

Till helgen ska vi ha den sista "Sex and the City"-kvällen. Innan dess ska jag sjunga med kören och träna lite till. Hehe. Har inget spännande liv för ögonblicket: umgås med sambon, tränar och sjunger.

Vi fick köpt en ny soffa förra veckan. En jättefin, brun IKEA-soffa med plats för hundra personer... Eller tre i alla fall ;-) Köpte också ny vardagsservis och slängde det lilla, gamla vi hade innan.

Oj, detta blev ett skumt inlägg med många lösa fragment. Hoppas det räcker för nu. Jag tänkte snart publicera en bild på soffan, men det gör jag i morgon. Nu ska jag snart se "Top Model" - som jag tycker blir sämre och sämre för varje avsnitt. De (programledaren och coachen - nämner inte deras namn) verkar verkligen tro att de är något... Men, de är verkligen inte Tyra och Miss Jay...

Jaja. Vi hörs.
Bæjó!

tisdag, oktober 23, 2007

Goda nyheter...

Fick precis reda på att jag beviljats ett merkostnadslån av CSN. Det betyder i praktiken att jag åker till Ísland i november för att samla in material till mitt c-reportage om isländsk privatekonomi. Wohoo!

Bæjó.

Vardag, vardag, vardag...

Ett tag sen jag skrev sist. Har inte gjort alltför mycket, så därför har jag inte skrivit här heller. En vardag som innehåller skola, träning, kör och att vara hemma är enbart spännande för mig att skriva/läsa.
Träffade en av PT på SATS i dag och fick ett nytt styrketräningsschema. Ska nog boka kostrådgivning också. Kör i kväll, blir nog lite inför allhelgona.

Har inte mycket mer att skriva. Allt är bara bra med oss, katten sover mer nu när vintern nalkas. I dag var den första riktiga vinterdagen, med frost.

Vi hörs.
Bæjó.

onsdag, oktober 17, 2007

Livsfilosofi 2

Jag fixade allt på mitt tajta schema i går, vilket jag är glad för. Kören gick bra, men det var en sak jag blev lite besviken på, vilket är fullt mänskligt.

Vi har börjat på ett nytt tema som jag fullständigt brinner för. Vår ledare vet om detta och vet också att jag gärna vill få en chans att sjunga solo. I går fick vi en sång som jag, med min mezzosopranstämma, hade klarat utan problem (när jag inte låter nasal - som jag gör just nu pga förkylning).
Istället tillfrågades en annan tjej. Inte så att jag blev sur eller så: tjejen i fråga har en av de bästa rösterna i kören, och att inte använda henne till solosång vore nästan ett lagbrott. ;-) Men, jag kunde inte låta bli att bli besviken: jag har snart varit med i nio år och enbart haft ett solostycke, vilket var ett misstag eftersom min sångpartner blev sjuk inför konserten. Annars har jag haft en massa duetter (enstämmiga) och någon trio... Men... Aldrig helt solo... Jag vill få en chans att visa att jag också kan. Därav min besvikelse.

Nå, över till annat: Har försökt att plugga i dag, men har totalt varit i avsaknad av motivation. Som tur är så är boken jag läser relativt lättläst. I morgon ska dock samtliga böcker tillbaka. Jag upptäckte att det är ingen chans att jag kan få böckerna åter innan kursen är över. Så: Någon som vill dela böcker med mig?

Bæjó.

tisdag, oktober 16, 2007

Tuff Tisdag...

I dag vill jag inte göra allt jag ska göra... Det är när mitt schema samlar på sig många aktiviteter som lat-Stína dyker upp och vill återvända till sängen, under duntäcket...

Men... Dagens to-do:

* Skola 14-16 (dum tid, jag vet...)
* Tåg hem 16.15
* Inom Subway och fixa mat
* 17.11 Buss
* Kör 19-20.30...

Puh, blir trött bara av att skriva ner det. Dessutom har jag fyra böcker att läsa till och med torsdag, tack vare att halva klassen bokat de böcker jag lånat. Någon jag kan låna dem av??? Det är så dumt när det inte finns böcker åt alla och man faktiskt inte har ekonomi att köpa dem heller... Aaaaaaaaaargh!
Så, i morgon: träning + plugg + "Top Model"... Inget annat...

Nu: Dags att börja fundera på lunch... What to eat, what to eat...

Bæjó!

måndag, oktober 15, 2007

Filosofi...

I dagens samhälle bedöms vi efter vad vi har för kläder, var vi bor och vad vi gör på fritiden. Vi bedöms också efter hur många kompisar vi har på MySpace, Facebook, Msn etc.

Jag satt och funderade på min msn-kontaktlista i går. Hur mycket kontakt har jag egentligen med de som jag pratat till och från med på msn? Vem är egentligen mina "riktiga" kompisar.
Om msn-listan motsvarat verkligheten så hade jag aldrig varit hemma. Hade suttit på fik dygnet runt, missat mycket i skolan och knappt hunnit med min sambo.

En annan sak jag kom att tänka på var att sambon har fler kompisar här i Malmö, som han umgås med IRL, än vad jag har!!! Visst jag umgås också, men oftast är de kompisar till en kompis. Hur många av mina msn-kompisar är IRL-kompisar? Inte många.

För det mesta sitter jag hemma och umgås med min sambo och katten. Ibland umgås man faktiskt utanför lägenheten... Men, inte alltför ofta. Jag tränar tre-fyra gånger i veckan och då umgås man med främlingar i en timme, för att sedan skiljas åt igen.
Visst, man kanske själv ska ta kontakten, men ibland är det jobbigt att vara den som alltid hör av sig först. Jag känner inte alltid för att vara social, men när jag väl är in the mood, så är det tyst. Har jag verkligen så få IRL-vänner?

Så, jag har beslutat mig för att göra upp med msn-listan: flytta runt kontakter och deleta sådana jag inte pratat med på år. Visst, jag kan ha fel. Det kan vara ni som känner likadant och som väntar på att höra av mig. I så fall är det jag som ska be om ursäkt.

Nå, nog med filosofi. Är ledig i dag, så det handlar om att läsa kurslitteratur, träna och veckohandla. Tar det lugnt med en lat katt i soffan och en laptop på knäet. Livet är underbart ibland.

Vi hörs.

Bæjó!

fredag, oktober 12, 2007

Nobels Fredspris...

Jaha... Då fick Al Gore + FNs klimatavdelning fredspriset för sitt jobb för att göra folk uppmärksamma på klimathotet.

Jag får väl passa på att göra er uppmärksamma på en del fel i Gore´s film: "En obekväm sanning". Den har blivit fälld i en amerikansk domstol (Motsvarighet till Hovrätten, eller liknande. Är inte riktigt säker) på ett par punkter. Klicka här.

Hoppas han blir nöjd med att få sina 15 minuter i rampljuset förlängda. Det behöver han, som bara fick vara vicepresident, och som tar sitt privata jetplan runt jorden för att hålla föredrag om miljön - där han bland annat påpekar hur mycket utsläpp flygplan gör... Dubbelmoral, dubbelmoral.

Jaja... Och jag behöver väl inte påpeka att mottagarna av priset går emot Alfred Nobels kriterium för en fredspristagare?

Miljön är viktig. För oss alla. För kommande generationer. Men, jag tror att vi kommer att avfärda paniken som råder just nu, någon gång i framtiden. Då kommer vi tycka det var lika absurt som när man på 70-talet snackade om en ny istid...

Bæjó.

Little Miss Bad

Känner mig lite småelak i dag, men jag vet inte vad det beror på. Jag tror att innerst inne sitter det en liten Kristin-djävul som hånflinar åt allt. Hon brukar oftast förlora mot den lilla Kristin-ängeln som däremot fått hedersplatsen på axeln... Schizo? Nix... Bara ett försök att förklara mig på ett gulligt sätt. Hehe.

Nå, nog med märkligheter. Fredag i dag. Skolveckan över... Eller kan man verkligen kalla det för skol"vecka"? Vi har ju bara varit där tre gånger... Jag är inte riktigt förtjust i sådana teorikurser, där man är i skolan två gånger i veckan och har en massa att läsa som man ändå inte minns efter att kursen är slut. TV- och Radiokursen var hur rolig som helst, och då var vi i skolan i princip varje vardag och behövde inte läsa något.

Förutom de få skoltillfällena så var jag på körövningen i tisdags. Inte alltför många dök upp och jag förstår vår körledare fullständigt när han säger att det är för dålig uppslutning och att folk inte kommer så ofta som det behövs. Vi fick en Duke Ellington-låt som vi haft tidigare. Den kommer bli görbra.

Jag har också tränat. Förutom löparrundan, som jag så stolt beskrev här i måndags, så styrke- och konditionstränade jag i onsdags. I dag ska jag köra mitt favoritpass: "DansAerobics", och i morgon blir det "StepUp" + "SatsCore". Mycket? Nix, målet är två gånger i veckan, och den här veckan blir det fyra gånger = max antal tillfällen/vecka enligt alla experter.

Mer? Var hos veterinären i dag med Fred för den årliga vaccinationen. Det gick hur bra som helst. Fred gick frivilligt ut ur buren, sa inget när han blev stucken, och gick frivilligt in i buren igen. Bilresan dit och hem gick knappt utan ett pip. Jag är nästan alltför stolt över min katt som kan vara så lugn som han är.
Veterinären var glad över att se honom vid liv och att de receptfria tabletterna hjälpte så bra. Urinblåsan är normal igen, vilket jag är superglad över. Det betyder att han behöver inte mer än en tablett varannan dag. En annan sak som också är bra, är att Freds sjukdom och alla erfarenheter däromkring kan hjälpa andra katter och deras ägare.

Usch, detta blev ju ett alldeles för långt inlägg. Men, så går det när man inte känner för att skriva under veckan. I morgon: kalas. Söndag: slapp.

Vi hörs.
Bæjó!

måndag, oktober 08, 2007

Inspiration...

Jag överlevde skolan i alla fall. Somnade inte en enda gång, trots att det var nära. Redovisningen gick väl helt ok, även om jag hatar att stå framför folk och snacka... Kvittar hur många gånger jag har gjort det förr - jag är fortfarande lika nervös.

Hade tänkt köra ett "Intervall"-pass i dag, men stack ut och joggade istället. Fick frågan om jag inte skulle ut och springa i dag, vilket jag förnekade. Men, sen på hemvägen kände jag allt mer och mer för att knyta på mig löparskorna för att kolla hur jag låg till - konditionsmässigt - så, det gjorde jag. Att vädret var helt kanon för att vara oktober, gjorde ju inte saken sämre heller.

Jag sprang 6,5 km på 36 minuter, vilket jag anser är riktigt bra. De första 5 fick på 26 minuter och resterande på 10 minuter. Inte dåligt för en som inte joggat sen i början av september. Jag har ju bara hållit till inne på klubben. Kul att se att man ligger på samma nivå som i somras. Gött mos!

Mer? I morgon börjar vår nya kurs... Med slappetider. Antagligen är väl det för att man ska ha tid att läsa kurslitteraturen. Jag måste dock påpeka att jag föredrar förmiddagstider framför eftermiddagstider, vilket är vad vi har fått. Suck.

Något annat jag kan klaga på? Förutom att jag är lite småbutter på Flickr och inte vet riktigt vart jag har csn i frågan om merlån, så håller jag för stunden.

Vi hörs.

Bæjó!

Gäsp!

Jag är så himla trött!!! Hoppas jag inte somnar i skolan. Hehe...

Bæjó!

fredag, oktober 05, 2007

Save the cheerleader, save the world...

Jag är fast i ännu en tv-serie... "Heroes". Har nog bloggat om det tidigare, men det tåls att nämnas igen. Den serien är så sjukt bra! Otroligt bra karaktärer! :) Såg klart på säsong 1 i går och vi har första avsnittet av säsnong 2 här hemma. Wohoooooo! :)

Any-who... Har börjat planera mitt c-reportage och förhoppningvis kan jag få ett extralån från CSN för att täcka kostnader. Men, skicka blanketten då, för tusan! Och varför kan man inte ansöka om detta förbaskade lån på nätet??? Jag blir så trött!

Jaha, vad mer? Har lyckats återfå lite av min före detta förkylning. Halsen kändes lite småskum, har lite hosta och febern, som jag hade i går och i förgår, är äntligen borta! :) Så, i dag blir det "DansAerobics". I morgon: "StepUp" och "SatsCore". :)

Så, en timme tills grupparbetet kickar igång. Det kommer nog inte ta alltför lång tid.

Vi hörs.

Bæjó!

måndag, oktober 01, 2007

Ny vecka...

Jag är så trött. Ska bara skriva här lite, och så är det bums i säng!

Radiokursen är över och en webbkurs påbörjad i dag. Jag har hunnit med en hel del träningspass och så sjöng vi "Jesus Christ Superstar" i går i Trelleborgs kyrka. Det var en mycket bra konsert, med så otroligt hög kvalitet. Publiken jublade och gav oss stående ovationer. Nice.

Mer? Inte mycket just nu. Jag och sambon firar 3 år i dag! :) Så, det har avnjutits vin, god mat och efterrätt i kväll.

Vi hörs.

Bæjó!