onsdag, september 26, 2007

Skånetrafiken = Apoteket?

Precis kommen till skolan och det är en sak på vägen hit som slog mig. Mitt skånekort gick ut i söndags och eftersom jag var sjuk så har jag inte kunnat fixa det förrän i dag.

Alla som laddar sina kort vet om att man bör vara på Skånetrafikens kundcenter i god tid, eftersom det brukar vara mycket folk. Alltid. I dag var det inte alltför mycket folk och jag var där 23 minuter innan avgång. Hade 10 nummers väntetid.
I kassan satt två personer som, jag lovar, inte var mycket snabbare än de anställda på Apoteket, trots deras mycket yngre medelålder. Antalet väntande var inte mer än högst femton personer, och det tog TID!!!

En tjej som kom in ett par minuter efter mig, hann inte få sitt kort påfyllt och visade upp sitt kö-kvitto på tåget som bevis. Tågvärdarna sa att "du får vara där i god tid". Jo, det visste hon, och det vet jag. Men, man ska minsann inte behöva vara på plats 45 minuter innan!!! Anställ hellre mer folk och försök få upp servicehastigheten!!!
Tjejen fick helt säkert betala sin resa. Tyvärr. Hon borde ringa och klaga. Detta är inte Apoteket där folk har gott om tid att vänta en halvtimme på att hämta ut sitt recept.

Jaja. Är i skolan nu.

På återhörande!

tisdag, september 25, 2007

Vid liv...

Tja, snart halva veckan gången och jag börjar så smått att återvända till livet. Skämt och drama åsido, jag har varit sjuk.
I lördag förmiddags vaknade jag med en svullen hals. Senare, när vi kom hem efter ett födelsedagskalas, så fick jag feber. Jag hade feber hela söndagen och halva gårdagen. I dag har jag varit näst intill feberfri och det blir skola i morgon. Om inget oförutsägbart händer.

Har inte mycket mer att skriva. "Tack vare" sjukdomen så har jag nästan blivit klar med mitt broderi, som jag fick av Gunilla i början av september. Behöver bara lite påfyllning på tre färger, så är jag helt klar. Jag har också börjat kolla på "Heroes", säsong 1, som vi har. Mycket, mycket spännande serie. Än så länge har jag sett tretton avsnitt av tjugotre.

Men, jag ska bara surfa klart här och så blir det sängen sen.

Vi hörs.
Bæjó!

torsdag, september 20, 2007

Bilder, Myndir, Pictures

Hej!

Tänker inte skriva något speciellt i kväll. Ska nämligen strax i säng. Jag har äntligen fått upp bilderna från Ísland och bilderna från Sassnitz. Klicka på länkarna så kommer ni direkt in i fotomapparna.

Bæjó!

söndag, september 16, 2007

zu Hause

Då var det söndag med riktigt mysväder. Tur att man inte ska mycket utanför dörren i dag.

Veckan som gick har försvunnit snabbt och lätt. Vårt reportage blev bra, med undantag för en klippbild och en tråkig voice-over... Hehe. Men, vår lärare tyckte att det var proffsigt gjort och vi kunde typ ta den ut på marknaden nu, om vi så ville. Merci.

I går var jag och Gummi i Tyskland. En smått planerad spontanresa. Åkte med 8.15-båten till Sassnitz, med sidovind, vilket gjort mig smått åksjuk. Framme i Fährhafen Mukran kom det fram en kort, äldre herre till oss när vi stod och väntade på bussen. Han frågade om vi behövde skjuts till Sassnitz, och det tackade vi ja till. Efter fem minuter stod vi utanför pit-stop 1: Aldi.

Vi handlade lite och promenerade sen ner i stan. Det första stoppet i centrum var ett Apotek, där jag fick köpt mig åksjuketabletter. Sen blev det en bratwurst mit kartoffelnsalat (ziegeuner-schnitzel till Gummi), sen glass och efter det en utflykt ner till den gamla hamnen.

Ner dit kom vi via en av de häftigaste gångbroar jag sett. Den anslöt till den gamla bilbron som tidigare fanns. På vägen ner pekade jag ut för Gummi var man brukade stå och vänta med bilen för att köra ombord. Där fanns till och med den gamla "hastigheter i Tyskland"-skylten kvar.
I hamnen låg den brittiska u-båten "H.M.S Otto", och för 5,50 euro/person fick vi gå ner i den. Det var definitivt värt pengarna. I högtalarsystemet hade man lagt ett ljudspår med typiska u-båtsljud: sonar, röster, maskiner etc.
Efter u-båten gick vi lite i hamnen och återvände sen upp till centrum där vi fick en kopp kaffe på Peter´s. Sen gick till bussen och åkte tillbaka till Fährhafen Mukran.

Båten var en timme försenad därifrån och när vi väl kom tillbaka till Trelleborg var vi ytterligare en halvtimme försenad. Åksjuketabletten fungerade utmärkt. Damen i apoteket hade varnat för att jag skulle bli "ein bisschen müde" av dem... Haha! Hon underdrev. Efter kvällsmaten ombord "FS Sassnitz", lade vi oss ner för att vila. Jag stenstomnade efter ett par minuter och vaknade sen halv elva, tjugo minuter innan vi fick gå av. Duktigt jobbat! :)

Tack vare förseningen så missade vi sista bussen innan natten, så vi ringde pappa och han och Gunilla körde oss in till Malmö. Jättesnällt! Tack! :)

I dag gungar det fortfarande lite inombords. Hehe. Vi satte i gång två maskiner tvätt för snart en timme sen, så de borde snart vara klara.
Ska iväg och handla sen, kvart i fyra ska jag vara på "SATS" för att få en genomgång av styrketräningsmaskinerna. Någonstans mellan allt, ska jag få tid att vila. Lycka till! Hehe.

Tänkte försöka få över bilderna från Ísland och Tyskland till datorn i dag, och eventuellt ut på nätet också.

Vi hörs.

Bæjó!

tisdag, september 11, 2007

Nu är allt igång

I dag började kören igen efter sommaruppehållet. Vi var inte så värst många som dök upp, men kul och riktigt inspirerande var det. Fick en ny sång och när vi hade lärt oss den så började vi repa "Jesus Christ Superstar". Söndagen den 30 september sjunger vi nämligen den i Trelleborgs kyrka.

Veckan som gått sedan jag sist orkade skriva ett inlägg (det beror på att jag i tisdags köpte ett korsstygnsbroderi och har suttit och sytt på den varje ledig stund) har varit intressant och rolig. Har gjort en enkät på stan och så har gruppen börjat filma material till ett fem minuter långt reportage om julmat. Hihi. Vi har riktigt roligt på den här kursen.

Jag har också varit och tränat ett par gånger på "SATS". I morgon ska jag dit på ett introduktionsmöte jag hoppas inte tar allt för lång tid. Kl. 20 är det nämligen premiär för den nya säsongen av det svenska "Top Model".

På lördag ska jag och Gummi till Tyskland. Det blir en endagstur med en kort utflykt till Sassnitz.

Men, jag hade inte tänkt skriva mycket mer i kväll. Vet inte hur länge det dröjer tills nästa inlägg, eftersom jag har fått ett nytt broderi som jag ska göra. Hehe. Jag har blivit helt fast i korsstygnsvärlden. Help me... Eller inte ;-)
Duken jag gjorde förra veckan blev superbra. Riktigt söt med tomtar och en gran och röda hjärtan.

Vi hörs. Ni får ha det så bra!
Bæjó.

tisdag, september 04, 2007

Y'all wanted a blog...

Skolan är igång. Efter två dagar kan jag konstatera att det både är nice och trist att vara tillbaka. Man har ju fått ett sug efter arbetslivet nu, av förståeliga skäl.

Klassen är uppdelad i två delar. Vår grupp har börjat med tv-produktion. Hittills har det varit superskoj. Jag fick beröm för min redigering i dag, vilket jag blev mycket glad över. :)
I morgon ska vi ut och göra enkät på stan, med kamera och alles. Efter det blir det ett kortare reportage kring ämnet "året-runtare". Varför tänker jag automatiskt på Dalabadets camping??? ;-) Hehe.

Skaffade nytt träningskort i dag. På SATS. Är inte riktigt nöjd med det andra stället jag tränar på eftersom jag inte bara vill konditions- eller styrketräna. Gummi ska ta över mitt gamla träningskort i stället. Jag längtar efter att köra pass. Dessutom har SATS fräschare och fungerande maskiner. Var och provtränade StepUp i dag. Superkul. De verkar så himla trevliga där också. Man har gratis konsultation om allt. Jag kommer nog att stormtrivas.

Mer? Har inte mycket mer att säga än att jag lever. Hehe. Men, det kunde ni aldrig gissa. Eller?

Vi hörs.

Bæjó!

söndag, september 02, 2007

Skolstart

I morgon, klockan 9, börjar höstterminen i Lund. Sista året innan examen. Sista året av fem. Jag är lite småspänd av förväntan, men det är man alltid när man ska påbörja något.

Sista kvällen på jobbet gick bara bra. Hade inte så mycket att göra, mer än en intervju med en kille som fick ett stipendium i går. Polisradion var tyst och kvällen flöt på sakta.

I går fyllde jag ett år äldre - 24 år. Blev gratulerad en masse och på eftermiddagen kom en del av la Familia på kaffe och tårta. Mysigt värre. Tack alla för att ni kom och för presenterna.
Nästa helg åker vi ut till pappa och firar mig där med grillmat och tårta.
I går sprang jag också 6,5 km, för andra gången. Kapade två minuter på mitt "PB", som nu ligger på 35 minuter. Duktigt!!!

I dag har vi tagit det lugnt. Vi har hunnit med att tvätta och handla och sen bara slappat loss totalt.

Vad mer? Kommer inte på något speciellt mer att skriva. Jag lär säkert uppdatera i morgon, så... Vi hörs...

Bæjó!