torsdag, april 26, 2007

Sååå trött!

Har varit i Köpenhamn idag med Nicole och försökt upptäcka gratisupplevelser. Gick genom Vesterbro, ut till Fredriksbergs slott och park. Tillbaka igen via Carlsbergs bryggeri, en tur förbi Rådhuset, nationalmuséet, Christiansborg, Kongens Nytorv, Magasin du Nord och Ströget. Och mycket, mycket mer. Intressant att se hur mycket vi faktiskt kunde hitta.
Men... Nu är man helt död. Jag har ont från tårna upp till bysten. Kommer att ha träningsvärken från helvetet imorgon. Har promenerat aktivt i ungefär fem timmar och mörheten är påtaglig.

Jaja... Vad är mer nytt under solen? Redigerarna gör ett superbra jobb och vi är (nästan) klara för redigering. Reportrarna gör också de bra jobb. Duktigt folk och en bra tid att undersöka dansk media med tanke på alla turerna, bland annat om Danmarks Radio.

Har hunnit med två träningspass, sjungit i kören och inte mycket mer. All ledig tid vigs åt skolarbete. Eftersom jag inte har mer spännande att säga, så avslutar jag här.

Vi hörs.

Bæjó

måndag, april 23, 2007

Superninjan Stína

Vet inte varför det blev just den rubriken, men den passade bra. ;-) Är härligt nybadad och mjuk. Var gött att lägga sig där en stund efter en lång dag i skolan och sen träning på det.

I fredags beslutades det om hur den slutliga dummien ser ut och sen gick vi på helg. Jag jobbade mellan 17 och 23.15. Dagen efter var det upp tidigt, skulle ut till mamma och hjälpa dem lite. Det gick bra, utom för Sotis som var lite sur över det faktum att han inte fick komma ut i det vackra vädret.
Igår körde vi ut till pappa och tvättade, eftersom vi inte har tvättid förrän den sjätte maj... Jösses, folk snor ju de bästa tiderna först. Har blivit bjuden på god mat hela helgen och nu är man mycket mer än bara mätt och nöjd ;-)

Idag var det första "Reflex"-dagen. Kom dit vid nio och stack vid halv tre. Har hunnit kolla upp Nyhedsavisen, mailat intervjufrågor och researchat om gratisupplevelser i vår före detta huvudstad. Hoppas att de som är ute på praktik hade det bra.

Nä, jag ska surfa lite innan jag lägger mig i soffan för klockan åtta-surfandet.

Vi hörs.

Bæjó!

torsdag, april 19, 2007

Mycket på gång

Den här veckan har verkligen gått snabbt och det känns som att man knappt varit hemma mer än för att sova och äta. Tyvärr har nog Fred känt sig lite försummad, men man har försökt att kompensera det när man kommit hem.

Igår började jag och Lina arbeta på vår dummie, som ska ligga till grund för redigeringsmallar. Det har hittills gått bra och förslag är utskickade inför beslut i morgon. Om inte klassen kan enas, kommer vi att leka envåldshärskare och bestämma.

Gästföreläsaren igår var Sydsvenskans Köpenhamnskorre, Karen S...nåt (pinsamt, kommer inte ihåg hennes efternamn). Hon förklarade de danska tidningsförhållandena och vi fick sen ställa frågor om branschen där. Det kommer att hjälpa oss mycket i vår edition.

Idag hade vi besök av en irakisk journalist som flytt Irak eftersom han högst sannolikt inte skulle ha varit vid liv idag om han stannat kvar. Han höll en mycket intressant, rörande och omvälvande föreläsning om journalistiken i Irak och om journalisternas arbete, förr och nu.

Annars är allt bara bra. Förkylningen är på stark reträtt och jag fått tillbaka min oro i kroppen, just den jag känner av när jag har överskottsenergi i kroppen och längtar efter ett träningspass. Men, det är nog bäst att jag låter förkylningen försvinna, och dessutom har jag inte haft tid. Har varit i skolan mellan 9 och 17 två dagar i rad nu. Måndagen och tisdagen var än värre, tidsmässigt.

Imorgon ska vi ha ännu en gästföreläsare i skolan. Tänkte vara där en timme tidigare, dvs. kl 9. Måste bli klar med vår dummie, men jag måste dra senast kl 16. Ska jobba 17 - 23.15 innan jag kommer hem. Alltså: jag kommer inte att vara hemma på 15 1/2 timme. Jösses. Tur att Gummi är hemma en liten stund innan han ska iväg på personalfest, så att han kan ta hand om lille Fred.

På lördag ska jag städa hos mamma och på söndag kör vi ut till pappa. Vilken helg, alltså. Ska passa på och tvätta hos pappa när vi är där. Det finns ingen helgtid här, bara tre veckodagstider som är helt omöjliga.

Jaja, ska surfa en liten stund till. Sen tar jag min VeckoRevyn och läser innan sovdags.

Vi hörs

Bæjó!

tisdag, april 17, 2007

Mr Anderson

Så här cool kan man se ut om man 1) är dödstrött och 2) fått hämta sin sambo på SVT ute vid Jägersro. ;-)

Veckan har börjat ok. Känns som att man bara är i skolan hela tiden, men jag antar att det också är meningen med den här utbildningen ;-)

Igår var i skolan och hade introduktionsmöte inför den sista veckan innan praktik/tidningsproduktion period 1. Vi i redaktion 1 fick en tretimmarshåltimme, så jag och Nicole drog till Burlövs center där vi fördrev tiden fram till kl 16. Studiebesök på Sydsvenskan och sen hem igen.
Idag har vi varit i skolan och haft gästföreläsning. En Benjamin Peetre var där och föreläste och tidningslayout. Efter det hade vi chefsmöte och sen drog vi ner till Malmö igen, den här gången till Sydnytt. Otroligt intressant och kul! :)

Imorgon är det dags för dummiesproduktion och gästföreläsning nummer 2... *puh*

Vi hörs.

Bæjó!

söndag, april 15, 2007

Kvefuð, förkyld, erkältet, suffering a cold

Snörvel och andningssvårigheter har drabbat mig. Jag är blott en spillra av mitt super-jag och det stör mig. Årets första vårförkylning har kommit på besök och f*n ta den om den stannar längre än ett par dagar. Vaknade natten till igår med vissa andningsbekymmer. Har använt upp nästan all min nässpray och försöker uppfinna ett sätt att säkert andas genom näsan utan att göra slut på sprayen.

Fred överlevde veterinärbesöket. Nicole skjutsade mig mellan Lund och Malmö så att Fred kunde besöka Lundabygdens djursjukhus. Där mottogs vi av en glad norska som verkade vara expert på det Fred lider av. Jag hittade en diagnos på internet för en vecka sen som hon bekräftade och berömde mig för mitt fynd. Det heter "feline idiopatisk cystit" och är en kronisk inflammation på urinblåsan. Fick tips om receptfri medicin som lindrar besvären och hon kritiserade både antibiotikan och kortisonet eftersom de inte hade någon bevisad effekt på sjukdomen. Men, jag ska inte trötta ut er, vad jag ville ha sagt är att Fred får leva.

Lämnade in mitt färdigredigerade kommunreportage i fredags eftermiddag. Fick också bra kritik på min arbetsbok. Så, överlag är jag mycket nöjd med veckan.


Den här helgen har vi haft ett underbart sommarväder: 20°c, sol och blå himmel. Underbart. Jobbade 6.30 till 15 igår - kul och givande, erfarenhetsmässigt. Jag ska ta mitt snörvliga jag och sätta mig på balkongen när solen når dit om en liten stund. Formel 1 om ett tag och så tvätt om en timme. Ska knåpa ihop en reflexiv text ikväll.


Lite bilder:



Slutligen så anser jag att min blogger bör bli engelsk igen

Bæjó!

torsdag, april 12, 2007

Skumt, mycket skumt

De typiskt svenska vokalerna (å, ä och ö) har förvandlats till "?" allihop, så hela bloggersidan ser helt freakad ut. Hm, känner inte igen det heller, har det inte varit på engelska innan??? Jo, minsann, de har ändrat det, de busungarna!!! Give me back my English version, now!!!!!!

Men men, har inte ork att uppröra mig över dylikt. Är trött. Sedan sist har en del hänt, men inget som är direkt breaking news. I måndags åt vi middag hos mamma i Fuglie, i tisdags var det en heldag i skolan med första dagen under redigeringsveckan. Sjöng på kvällen och skrev upp mig till körens avslutningsmiddag.
Igår var det också skola. Vi fick lära oss redigera på riktigt. Kul och lärorikt. Gjorde en utrikessida som jag blev nöjd med. Idag har jag redigerat mitt kommunreportage, vilket jag avslutar imorgon. Är nästan klar. Har även hunnit med att träna två gånger sen påsk.

Katten mår sådär. Min egen veterinär kan inte göra mer för honom, så i morgon tar jag honom till Lundabygdens djursjukhus för att se om de har några pigga förslag.

Igår bokade vi flygbiljetter till Ísland!!! Wohoo! Vi reser på morgonen den 4 augusti och tillbaka eftermiddagen den 19 augusti. Två veckors utlandsskoj, ser jättemycket fram emot det. Och för att göra saken ännu bättre: Vi flyger med Icelandair - inte IcelandExpress! Jippie!!! Dessutom får vi besök innan dess: Gummis syster Þórey, och hennes yngsta dotter Linda Rós, kommer hit i slutet av maj. Mycket med Ísland i sommar.

Ska jobba på lördag och sen ta det lugnt resten av helgen. Det har jag förtjänat.

Men, nu ska jag göra lite kaffe, sen blir det tv-dags.

Vi hörs.

Bæjó!

söndag, april 08, 2007

Glad Påsk!

Hoppas ni har/haft en underbar påskhelg so far. Det har jag.

I fredags sjöng kören "Jesus Christ Superstar" i Fuglie kyrka. Det gick jättebra, vilken stämning! :) Mamma var och lyssnade och var även hon nöjd. Tittade till morfars grav när jag kom dit. Den var så fin med alla små påskliljor som blommade. De andras gravplatser var så tråkiga, utom hans som blommar typ året runt. :)

Igår var jag hos mamma vid halv elva. Hjälpte till att färga ägg och gjorde i ordning mat. Mormor och Ove kom strax innan tolv och vi åt all den vanliga påskmaten. Vid ett körde jag hem eftersom Gummi och Gulli skulle hinna ut till Limhamn med de saker Gulli hade här innan de skulle vidare till Skaufabæinn (Skövde).

Vid tre stack jag ner till Coop för att jobba. Det gick superbra. Behövde nästan ingen alls hjälp i kassan trots att det var en hel del nya saker och situationer som uppstod. Klockan åtta stängde vi och tiden hade bara flugit iväg. Köpte med mig sushi, jordgubbar och godis hem.

Fred har blivit lite småsjuk igen. *suck* Han började visa tecken igår morse, och när jag kom hem från mamma så hade det kommit igång lite. Just nu är han i ett mellanläge mellan frisk och sjuk. Han har fått dagens kortisontablett och ligger och sover just nu. Får ta och ringa veterinären på tisdag och fråga hur vi ska göra med medicin osv.

Jaja, ska ta och hitta nån film att se på. Får ju passa på att kolla på typiska "tjejsaker" när Gummi är borta. "When the cat´s away..." Typ ;-)
Ska ut till pappa i eftermiddag, efter att jag har hjälpt till att bära upp saker i Gullis lägenhet.

Imorgon: plugga lite och middag hos mamma.

Vi hörs

Bæjó!

torsdag, april 05, 2007

Påsklov

Så, från och med nu ger jag mig själv påsklov till och med söndag. Då ska jag nämligen försöka författa ihop en reflexiv text om kommunreportaget. Jag är nöjd med hur själva reportaget ser ut och har kollat den idag.

Igår blev jag brunett, resultatet ser ni till höger. Kom dit kl 9 och gick därifrån strax efter 12. Gick till jobbet sen, via Subway och SevenEleven. Var själv i butiken mellan tre och fyra eftersom de andra hade personalmöte, men allt gick bara bra. På väg hem, fixade jag Gummis födelsedagspresent (inte en dag försent, typ. Men, jag hade bara dålig fantasi dessförinnan) - en guitar strap med "South Park"-karaktären "Cartman" på. Köpte också en liten söt behållare till hans plektrum, som man kan fästa på själva gitarren. Jag överdriver inte när jag säger att han var supernöjd. :)

Idag har jag som sagt, gått igenom min text. Jag ska försöka komma iväg och träna så småningom. Andréas fyller 29 år idag. Grattis!

Imorgon ska jag vara i Fuglie halv tolv. Kl 14 öppnas portarna för publiken och kl 15 börjar konserten. Det ska bli riktigt kul att sjunga konsert. När det är klart ska vi iväg på kalas hos Andréas och Johanna. Mycket att göra.

Annars är det inga stora planer för påsken. Lunch hos mamma på lördagen + jobb. Gummi och Gulli kör upp till Skövde då och kommer åter på söndag eftermiddag. Jag ska skriva text på söndag, samt äta middag hos pappa på kvällen.
På måndag blir det middag hos mamma och sen inte mycket mer. Skola igen på tisdag.

Vi hörs

Bæjó!

tisdag, april 03, 2007

Dienstag

Livstecken från eder Knudan. Livet är bra, har mycket att göra men absolut inte för mycket.

I söndags kom Nanna vid halv elva. Då hade jag redan kört igång snittfabriken och hade en sort klar. Gjorde klart den andra sorten på noll tid. Det var skönt att ha henne där som assistent/någon att prata med. Allt var dukat och klart redan så det var bara till att se så att allt blev upplagt, kaffet kokat och gästerna här.

Kalaset gick bra. Gummi fick mycket cash. Han har använt en del av dem och köpt sig en aukustisk gitarr. Den har smalare hals än sin gamla, vilket är en nödvändighet om han över huvud taget ska kunna spela i framtiden med tanke på hans dåliga leder.

Igår, måndag och Gummis 30-årsdag (Grattis älskling), lämnade jag in arbetsboken (artiklarna) i skolan. Sen körde jag och Nicole till Trelleborg för att jag skulle leka reseledare och visa upp staden. Vi åt på Gilli Vanilli (kommer du ihåg det stället, Nanna? hehe) och gick sen runt och kollade på olika platser. På turistbyrån fick vi jättemycket information.
När jag kom hem hade nästan hela dagen gått. Gick och tränade innan middag, och efteråt så körde vi till Willy's och handlade. Ingen överraskning att jag däckade redan vid tio.

Idag har jag sett till att mastodonttvätten blivit tvättad. Om man bara har en tid att välja mellan på en tvåveckorsperiod, så får man inte vara kräsen. Jag har också skrivit grovtexten till mitt kommunreportage. Nu ska jag bara bearbeta texten och skriva en reflexiv text. Har fått en positiv feedback på det, så jag tror att mitt upplägg funkar.
Har hunnit med träning - körde crosstrainer för första gången på ett par månader. Det gick superbra. Det har också varit generalrep inför långfredagen. Hoppas den där dumma förkylningen håller sig borta tills dess.

Imorgon ska jag vara hos frisören kl 9.00. Nu är det ingen återvändo längre. I´ve reached the point of no return. Nu ska jag bli brunett... igen. Efter det ska jag till Coop och jobba mellan ett och fem. Kanonbra, jag behöver alla pass jag kan få nävarna på.

Men, nu ska jag avsluta här och känna mig duktigt nöjd med dagen, både ur studiesynvinkel och Knudansynvinkel... Hehe...

Vi hörs!

Bæjó!