onsdag, januari 31, 2007

Lista

Ska låta en lista, som jag "snodde" av Sigrid, få avsluta denna halvhemska otursdag.

Favoritväska: Min bruna som jag har typ alltid.
Skostorlek: 38 eller 39, beror på skomodell (hade 40 innan, men gick ner en storlek tillsammans med vikten)
Hårfärg: Ljusblond (egentligen mellan- eller mörkblond)
Ögonfärg: Blå-grå
Favoritfilm: "Legally Blonde", Star Wars ep. V ("Empire Strikes Back"), BBC's "Emma" och "P&P" och många fler.
Favoritskor: Mina vita Nike-sneakers
Drömjobb: Journalist, så klart! Varför pluggar jag annars till det? ;-)
Favoritkaffe: Latte
Sofi eller Ebba: Ebba.
Favoritstövlar: Mina svarta kragstövlar i mocka från Nilson... Yeah, baby!
Hur mycket pengar lägger du i månaden på kläder: Varierar mellan 100 och 500.
Hur många skor har du: ca 20 par...
Louis Vuitton eller Gucci: Lite hugget som stucket där. Nä, det lutar nog mot Vuitton...
Kilklack eller stilett: Kilklack, kan inte gå i vanliga klackar.
TV-program: Grey's Anatomy och så många Skidskytte-tävlingar som möjligt.
Drömutseende: Hm... Kate Moss? Nej, skojar bara. Är mycket nöjd med vad jag har.
Fulaste plagg i din garderob: Min urtvättade och enormt mycket använda, blåa Adidas-hoodie. Har använts till allt!
Snyggaste plagg i din garderob: Min gröna babydollklänning som mormor sydde till mamma ca 1973. (Har ett par till)
Favorittidning: VeckoRevyn, Cosmopolitan...
Länder du varit i: Norge, Danmark, Island, England, Frankrike, Holland, Belgien, Tyskland, Spanien, Ungern, Tjeckien... Säkert fler, men lider av plötslig brainfreeze ;-)
Länder du vill till: USA (NY och SF), Italien, Irland, Skottland, Australien m.fl.
Favorithändelse i hela ditt liv: Oh, har haft många: ex. Kom in på utbildningarna, flyttade ihop med Gummi, flyttade till Malmö, fått diverse extraknäck, etc. etc.
Drömbil: Porsche Carrera 911 (Påverkad av Gummi) eller en Volvo S80 (budget)

Så, det var den listan. Jag gillar listor och gör dagligen en to-do-lista för nästkommande dag som kontinuerligt fylls på så att jag inte glömmer bort något.

Vi hörs!

Bæjó!

måndag, januari 29, 2007

#We are going on a Skövde-holiday#

På fredag kväll bär det av mot välkända "Norrlands"-trakter, dvs. Skövde. Gulli ska, som bekant, bo hos oss så vi ska hjälpa honom ner med ett par saker och samtidigt passa på att hälsa på en massa vänner och bekanta. Anna och Jói är så snälla och låter oss bo hos dem. Tack! :)
Har tänkt mig hälsa på arbetskompisar (på jobbet) och åka på re-sightseeing. Vad kul det ska bli!

So, what else is new? Helgen har varit bra. "Sex and the City"-kvällen var mycket lyckad. Vi var åtta (!!!) personer närvarande och vi avslutade säsong fyra.
Igår mådde jag inte bra, om det berodde på alkoholen eller om det var en reaktion mot standardgrädde låter jag vara osagt. Annars har jag pluggat hela helgen. Har hur mycket som helst att läsa som vi sen ska ha tenta på den nionde. Bleh!

Var i skolan idag och hade första föreläsningen med Mikael, om EU och mellanstatliga organisationer. Den svenska politiken är mycket enklare och roligare. Braverade dock med mina kunskaper om Henry VIII och hans sex fruar, riktigt skoj! :)
Ringde också runt och mailade för fullt. Försäkringskassan vill ha inkomstuppgifter för mitt sommarjobb på Ísland, så det var bara att ringa dit och be om det. Det gick hur bra som helst att be om det på isländska. Sen har jag varit i kontakt med Hotell- och Restaurangfacket angående om jag kan tillgodoräkna mig vad jag betalt in. Nej, blev svaret, så nu väntar jag bara på svar från Folksam om jag kan få en billig hemförsäkran av dem. Med tanke på att min nya avgift till HRF är 410 kr/mån, så ser jag det inte som en omöjlighet. Mycket att göra.

I morgon ska jag handla, plugga och träna. Kör på kvällen. Jag ska minsann hinna klart med så mycket läsning som möjligt innan helgen, så att jag slipper tänka alltför mycket på det hela när vi är i Skövde.

Jaja, back to my books!

Vi hörs!

Bæjó!

fredag, januari 26, 2007

Helg

Oj oj oj, vart tog den här veckan vägen då? Men, I don't mind weekends.

Först och främst vill jag berätta att PO Olle Stenholm gått bort i cancer. Han blev 64 år gammal. För er som undrar vem denne man var, så kan jag berätta att han, sedan år 2000, innehade titeln "Pressens Ombudsman", alltså den som tillsammans med "Pressens Opinionsnämnd" kontrollerar så att media efterföljer "spelregler för press, radio och tv", dvs. medias etik- och yrkesregler. Biträdande PO tar över så länge.

Över till något roligare. Har precis kollat klart på "Så ska det låta". Ja, ännu ett
pensionärsprogram.
;-) I ena laget deltog Lill Lindfors och Anne-Li Rydé, men det var killarna i det andra laget som drog till sig min uppmärksamhet, redan från deras första nummer: "Disco Inferno". Shit, vad tajta de var och vilka röster!!! Henrik och Magnus Rongedal heter de. Jag föreslog för Köran att vi skulle försöka få dem med i kören, men jag gissar på att de nog är mer upptagna med "Electric Banana Band" och att köra bakom kända svenska artister. Men, wow. De var helt fantastiska.

  • Plugga
  • Träffa Nanna två gånger (frukost + "SatC"-kväll)
Slutligen: I morse kom jag på att jag och min katt påminner om "Dr Blofeld" och hans katt, från Bond-filmerna när han ligger i mitt knä vid datorn.Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, januari 25, 2007

En snabbis...

... så här innan "Antikrundan". Nej, jag är ingen pensionär, jag tycker bara att public service är som bäst när de visar program som ovan nämnda, "Så ska det låta" och "På Spåret", för att ta ett par exempel.

Fick äntligen mina böcker i går och de uthämtades efter en intervallträning på gymmet. Körde 15 min löpträning och 15 min powerwalking. Provkörde med tejp, imorgon ska jag prova utan tejp. Spännande, spännande. Har varit på gymmet i kväll och fått genomgång på styrketräningsmaskinerna av klubbens PT. Det ska nog också bli bra, det där.

Nå, åter till böckerna. Har läst morgondagens kapitel + börjat på det vi skulle ha läst till i måndags. Känns som att om jag bara skärper mig i helgen så kommer jag lugnt att vara klar och kanske påbörjat nästa litteratur. Heja heja! :)

Gulli kommer hit i morgon. Han har fått jobb på samma företag som Gummi, "Skill-it", och ska jobba med typ samma saker. Vad kul! :) Grattis! Han börjar där den femte februari och ska i början bo hos oss tills han hittar något eget.

I morgon är det skola igen. Sista delen om den svenska politiken. Vi ska lära oss om kommuner och landsting. Hur de styrs och vad de gör etc. Tänkte dra till gymmet på eftermiddagen och köra lite crosstrainer/löpband/styrka. Sen blir det helgvila för mig. Det kanske låter som att jag tränar mycket, men tre gånger i veckan är ok, särskilt med en dags vila emellan, så att musklerna får vila upp sig.

Till helgen blir det frukost med Nanna på lördag förmiddag, plugga och sen "Sex and the City"-kväll... Hos Nanna. Kommer att träffa henne mycket den här helgen. På söndag är det väl tänkt att bli kombinerad plugg/städdag. Vi får se vad som prioriteras. Misstänker studierna starkt.

Så... Måste verkligen sluta. "Antikrundan" börjar om typ tre minuter.

Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, januari 24, 2007

Datum

2-9 feb - New York Fashion Week sammanfaller självklart med både skidskytte-VM och min tentapluggsvecka ... Det blir så mycket bevakning som jag hinner med.

25 feb - Oscarsgalan - Jag håller som vanligt koll på klänningar och priser.

24 mars - Journalistpriset "Guldspaden" delas ut i åtta kategorier i Örebro.

Nå, nu hinner jag inte mer. Ska äta frukost och sen iväg till Lund.

Bæjó!

tisdag, januari 23, 2007

150 cäsh...

... spenderade jag idag hos frisören. Fick mitt hår ljusfärgat och är supernöjd med det. Fick det också stylat med plattång efteråt och luggen uppskuren (klipper med frisörkniv). 150 kr allt som allt och det är så fint! :)
Fick också beröm för mitt hår. Hon sa att det märktes att jag tog väl hand om mitt hår eftersom det absolut inte behövde trimmas ett dugg i topparna. Tack... :)

(Jag klipper mig hos "School of Hair" som ligger nästan mitt emot tingsrätten i Malmö. Billiga priser pga det är frisörstudenter som klipper. )

Men men... Snart dags att laga mat. Ska sjunga om dryga två och en halv timme.

Bæjó!

Ps. Mina böcker har inte kommit än. Tippar på att det ligger en lapp innanför dörren när jag kommer hem efter skolan i morgon. Ds.

måndag, januari 22, 2007

Snön som kom...

... kom inte i helgen, nej. Jag trodde detta stenhårt och blev besviken i lördags när det istället ösregnade. Men, idag fick jag min önskan uppfylld! Jag och Lina var som barn på julafton när vi tittade ut genom fönstret i skolan och såg snöstormen utanför.
(Varför är det alltid kallare i Lund? Och dessutom så regnar det nästan alltid där också. Bara ett par funderingar. ) Fick en massa Skövdevibbar av vädret och mindes med nostalgiskt skimmer de vita vintrarna där. Så exotiskt! ;-)

Ja, var som sagt i skolan idag. Ny kurs: "politik, medier och samhälle". Låter och verkar intressant. Hade ett par flashbacks till gymnasiet där jag läste "samhäll: internationell". Spooky att man minns att riksdagen består av 349 ledamöter, men man minns inte hur ett riksdagsbeslut går till. Selektivt minne?

Till en ny kurs behöver man böcker. Jag funderade idag på att efterlysa mina beställda och betalda böcker från Adlibris, men när jag öppnade mailen så hade jag fått ett mail där det stod att de hade skickats idag. Så, det lär väl dyka upp en hämtlapp imorgon eller övermorgon. Jippie, jag är bara ett par dagar bakom studierna då. Vet precis vad jag ska göra i helgen... *suck*

Eftermiddagen spenderade jag på Willy's. Självklart hamnade jag i värsta snökaoset när jag skulle hem. Efter en snabb fika begav jag mig ner till "Fitness24Seven" och blev äntligen medlem. Firade detta nya steg tillbaka till gamla träningstakter med ett 30-minuters medelhårt Crosstrainer-pass. Svetten rann av mig och nu känner jag mig duktigt trött överallt.

Whatelse, nu innan jag slutar? Jo: 1) Ska vara hos frisören kl 9 i morgon bitti. Äntligen. 2) Jag har bytt namn på bloggen. Vad tycks?

Nog babblat för idag!

Bæjó!

söndag, januari 21, 2007

Chokladmonstret Knudan-glufs-glufs


There is a certain time of the month when every woman go crazy over whatever they fancy the most... Vissa lider av pms, andra av cravings efter kakor... Jag har choklad. En gång i månaden förvandlas jag till "stora chokladjätten glufs-glufs". Jag vet inte hur mycket choklad som åkt ner i magen den här helgen, och förresten vågar jag nog inte tänka efter. Tur att det bara är en gång i månaden. ;-)

Hade besök igår av mamma, Ann-Margreth och deras katt, Sotis. Fikade vid soffbordet medan katterna lekte/busade/bråkade med varandra. Jag hade fixat mackor med allehanda tillbehör och bakat bullar som vi sen förvandlade till semlor/fastlagsbullar med grädde och mandelmassa (mosad banan till mig, som inte gillar mandelmassa). Mumma! Sotis hade det nog roligare den här gången än den förra.

Annars har vi bara tagit det lugnt. Blev överlyckliga igår när vi var på Videomix: hittade de två Eddie Izzard-showerna vi saknade på dvd!!! "Glorious" och "Unrepeatable". :)

Har också surfat runt på bisarra sidor, en bland annat som ni ser bildbevis på här nedan. Den är från en sida som heter: "UglyDress.com" och är en sida med allehanda urfula brudtärneklänningar. Jag lovar: om någon ber mig vara tärna och sen ger mig en klänning som ska vara så lite smickrande som möjligt för mig - då hoppar jag av! ;-) Man ska få lov att se fin ut på ett bröllop, även om man inte är bruden. Man är ju där för brudparets skull och ska koncentrera sig på dem, inte på att klänningen sitter uruselt och att man har en fet rosett fastsydd på rumpan för att förstora denne. Urk! Men, sidan är rolig i alla fall... Hehe...

Skola imorgon. Ny kurs. Återkommer med besked om det är intressant eller ej.

Vi hörs!

Bæjó!

fredag, januari 19, 2007

Lite tid över?

För er som har lite tid över och tycker det är kul med kuriosakunskap, klicka er in på airlinemeals.net. Där kan ni gå igenom vad som serveras/serverats ombord på alla möjliga airlines, vad folk tyckte och med fina bilder.
Det finns även en nostalgiavdelning med bilder från 50-talet och framåt, samt bilder av vad besättningen får att äta.
Mycket nöje!

Bæjó!

Snö på väg

Så säger de i alla fall på vädret. Till helgen ska det dra in snö och det ska bli minusgrader. Tja, återstå att se om det verkligen blir så.

Veckan har gått snabbt. I måndags tog jag det lugnt eftersom arbetet var inlämnat och jag behövde inte börja läsa något förrän dagen därpå. Natten till i tisdags så kunde jag inte somna för fem öre. Var klarvaken till fem på morgonen då jag slutligen lyckades somna och sov till halv tolv.
Kören började igen i tisdags. Kul att återse alla igen efter jul och nyår. Två nya tjejer hade vi också i mellanstämman: Johanna och Lisette.
I onsdags gick jag i genom de arbeten som det skulle opponeras på i eftermiddagsgruppen. I går opponerade jag och Lina på en uppsats om Zlatan. Vår uppsats blev klart godkänd och även våra debattartiklar.

Så är då min första termin på journalistutbildningen officiellt över. Härligt, bara tre kvar. ;-)

Idag har jag varit i Trelleborg och blivit tejpad för, förhoppningsvis sista gången. Ska gå ner till "Fitness24Seven" efter skidskyttet och anmäla mig som medlem. Är trött på Enighet och dessutom ligger detta så nära man bara kan önska sig.

I morgon är det lördag igen. Mamma, Ann-Margreth och Sotis kommer på besök och vi ska se hur Sotis beter sig andra gången han är här.

Nå, på återskrivande.

Bæjó!

söndag, januari 14, 2007

God söndagskväll

Arbetet är inlämnat. Lina mailade in det strax innan elva idag och jag mailade in min debattartiklen strax efter. Skönt att det äntligen är klart, även om jag satt en stor del av gårdagen med the final touches.

Det har varit en lugn helg annars. Idag vann Anna-Carin Olofsson masstarten i skidskytte, strax före Kati Wilhelm, Tyskland, och Linda Grubben, Norge. Grattis, superbra gjort!
Björn Ferry hamnade lite längre ner i sin masstart, men det berodde på att han hade känning av magsjukdom.
Har också tvättat och Gummi har städat lite. Gulli är på besök, han ska på intervju imorgon.

Inte mycket mer att skriva för stunden. Ny vecka i morgon.

Bæjó!

fredag, januari 12, 2007


Det är sååå underrated att dricka läsk med sugrör... Nostalgi, jawohl!

torsdag, januari 11, 2007

Äntligen!

Fick nästan en hjärtattack vid lunchtiden idag när postmannen ringde på dörren för att leverera ett paket till mig som inte fick plats genom brevinkastet. Det var ett stort och mjukt inrikeskuvert och jag blev genast mycket förväntansfull. Mina skor hade kommit! Jag betalade 86 kr för dem (inkl. frakt) och de satt helt perfekt! Inget kläm någonstans! Weeee!

Har annars pluggat och kollat på Skidskytte, herrarnas stafett, där Sverige slutade på en fjärdeplats. Tycker synd om Mattias (Nisse) Nilsson som fick en straffrunda i stående, annars hade Sverige fått tredjeplatsen som sämst. Övriga svenska skyttar sköt felfritt, det var bara David Ekholm på inledande rundan som fick ta till ett extraskott. Vann gjorde Norge, strax framför Ryssland. Tyskland kom trea.

Jaja, återkommer väl med blogg senare. Kanske.

Bæjó!

onsdag, januari 10, 2007

En massa skolarbeten är inte kul

Nu börjar vi få struktur på arbetet, som tur är. Träffade Lina i skolan och gick igenom uppsatsen bit för bit. Ska lägga till lite nya saker och så, men det gör jag imorgon lätt som en plätt ;-) Men det är osäkert om man slipper skolarbetet på helgen, tyvärr lutar det åt att lördagen flyger in favour för korrekturläsning och genomgångar. *suck*

Nå, över till något mycket roligare. Pelilla fyller 24 år idag! Grattis grattis! Puss! Hoppas din dag varit bra och att du fick mms:et jag skickade. :)

Annat kul är att jag hämtade mitt H&M-paket igår! Weeee! Det innehöll:

  • Ett par svarta finbyxor
  • En puderrosa tröja
  • Ett par svarta mjukisbyxor med band i midjan (tänk byxkjol lite - gauchopants heter de på engelska)
  • En ljusgul cardigan med ärmändarna något innåtsydda (typ som om man skulle kunna sy på en mudd)
  • Ett grått träningsset som man fick gratis till
Nu väntar jag bara på ett par solglasögon jag beställt och som inte kommer förrän i februari. Men, allt passade superbra och jag kunde vara mer nöjd... Jo, jag blev än mer nöjd idag när jag kom hem. På golvet låg både en VeckoRevyn och klänningen jag ropade hem från Tradera. (Klänningen satt jättebra, btw).

Annars? Har pluggat, handlat och fixat med mitt träningskort. Jag fick byta min sista månad från aerobics till gym pga min fot. Men, jag har faktiskt inte känt av min fot (smärtan dvs.) sen i fredags, så förhoppningsvis ska det bli bättre nu.

Jaja... Ska slappa lite nu.

Vi hörs!

Bæjó!

tisdag, januari 09, 2007

You Should Stay in Shape With Running

Chances are that you're already in fairly good shape
Why not challenge yourself with a run from time to time?
Running will give you that lean, toned body you desire

måndag, januari 08, 2007

Skor, skor, skor...


Surprise, surprise, surprise... Knudan has done it again... Köpt ett par skor! ;) Ropade precis hem dessa för 51 kr. Förhoppningsvis ska de väl passa mina fötter.


Skvalp skvalp

Förutom en lousy start på dagen så har den faktiskt blivit helt ok. Katten var superstörig i natt så det blev inte mycket sovande. Gummi glömde sitt passerkort hemma så jag fick köra in till Lund strax innan åtta i rusningstrafik. Sen var det dags för tvätten. Det brukar vara ganska lugnt med tidsbyten och så, men så klart var alla andra tider den här veckan upptagna...

Men, sen vände det. En liten powernap mellan två tvättomgångar fick mig igång igen. Har pluggat idag också, gjorde en superlyckad fisksoppa till middag och så fick jag post-avi till mitt H&M-paket idag. Weeee... Ska hämta det imorgon eftersom det regnade idag. Visst, jag har bilen, men jag går hellre.

Vad mer? Jo, jag har lovat mig själv att göra to-do-listor. I morgon ska jag:

  • Fixa med arbetet, putsa debattartikeln
  • Handla
  • Hämta paket på Hemköp
  • Ordna med mitt träningskort
  • Dricka vatten lika duktigt som idag (Har druckit drygt två liter)
Provade lite ny musik idag: The Fratellis skiva: "Costello Music" - kul indie- meets 60's-music. Riktigt bra och rekommenderas varmt.

Nå, nu ska jag leka med katten.

Bæjó!

Ps. Har länkat till Gummis son - Daníel Viðar - bland mina länkar. Ta en titt! :) Ds.

söndag, januari 07, 2007

Nyårslöften

Oh ja... Hur kunde jag glömma? Fy skäms på mig för att ha glömt att publicera mina nyårslöften. Asså, inte för att jag är så himla originell jämfört med alla andra svenskar, men... here goes:

  1. Träna mer (men, jag har faktiskt lovlig "frånvaro" i form av skadad vänsterfot, så... Men, dags att prioritera träning jag kan utföra ändå...
  2. Dricka mer vatten - ett ständigt återkommande nyårslöfte, undrar varför ;-)
  3. Dra ner på onyttig mat - dvs. inte äta som jag gjorde under julhelgen. Nemas problemas...
  4. Vara snäll kompis - Check!
  5. Shoppa mer! - Weeeeee! :) - och satsa på plagg som är odödliga stilmässigt. Prioriterar gärna originella vintagefynd - ex. babydollklänningar från 60- & 70-talet.
  6. Blogga fler onödiga inlägg...
  7. Vara duktig i skolan
  8. Prioritera mig själv och min hälsa
Nå, kommer inte på fler nyårslöften. Här är en kille som verkligen gått ut stenhårt. Heja, heja! :)

Bæjó!

Traderavinst

Har precis vunnit och betalat en auktion på Tradera.

Resultat ser ni här bredvid. Det är en H&M-LBD (= Little Black Dress) i storlek 38. Perfekt. Tjejen som sålde fick den i julklapp men ville inte ha den, så... Nu är den min! :)
Har ju varit ute efter en LBD hur länge som helst och den här är ju perfekt.

Mer uppdatering följer...

Bæjó!

tisdag, januari 02, 2007

Listan 2006

Hihi... Snodde den här listan lite fräckt av Soffi...

Årets bedrift: Gjorde dokumentärfilm som examensprojekt i Skövde
Årets beslut: Att skaffa lägenhet utan att veta om vi skulle ha två inkomster
Årets kris: Höstens förkylningar
Årets nyhet: Gummi har fått jobb!/Jag kom in på journalistutbildningen i Lund
Årets resa: Ísland i september
Årets höjdpunkt: Flytten i juli
Årets plagg: Svarta Cheap Monday-jeans och vita linnen
Årets högtid: Julen
Årets minus: Höstens alla förkylningar
Årets plus: Sommarjobb på Nilson
Årets låt: "Ring of Fire" - Johnny Cash
Årets viktkurva: 58,5 kg i januari, 60,5 kg i somras och nu ca. 65kg...
Årets inköp: Sängstomme och byrå
Årets pryl/present: Presentkort
Årets bebisar: Karitas Guðrún Jóhannsdóttir och Karl Ingvar Viggo Eriksson
Årets förlust: Sverige-Tyskland
Årets tv: Bones, Turin-OS, the Triangle, Bullshit och Top Model 6
Årets föda: Smågodis, marabou mjölkchoklad med daim, makaroner och ost, jordgubbar
Årets fika: med Anna och Jenny på Espresso House medan Nanna blev sminkad (möhippan)
Årets tjejgrej: Ovan nämnda möhippa
Årets backupplan: Fick filma en extra omgång i Skåne i påskas
Årets motion: Step-Up och Step-Up intervall i Skövde, aerobics i Malmö, powerwalk
Årets tillskott: Viggo, min kusin Gunillas lille sötnos och Karitas, lilla solskenet i Värsås
Årets jubileum: 2 år tillsammans, 5 år med körkort