torsdag, november 30, 2006

Countdown to December...

December i morgon! Det betyder:

  • Julsånger får börja spelas
  • Julklappar får packas in
  • Julpyntet får komma fram
  • Glöggen och andra jultillbehör får förtäras
  • Julkorten får skrivas
  • Julstämningen får slå ut i blom till fullo! Wohoo!
Jag har längtat så. I morgon bitti öppnar jag den första luckan i min chokladkalender. Måste påminna Gummi om att göra detsamma.
I går ringde Anna, Gummis mamma, och berättade att de hade skickat ett paket hit med mat, godis och julklappar. De är så snälla och skämmer bort oss hela tiden. :)
Det är dessutom bra att vara ute i god tid, med tanke på den skumt långa tid det tar för paket att färdas hit.
Vi får ta och bli klara snabbt med vårt paket och skicka snarast. Senast den 8 dec ska paket inom Europa vara på väg.

Annars? Kören i tisdags var jättekul, som vanligt. Gummi kom hem så att jag hann ta bilen istället för att få skjuts.
I går var det skola för första gången sedan förra fredagen. Hade kursintroduktion till MKV-delen (= Media- och Kommunikationsvetenskap) och fick genast en uppgift att göra, vilken jag redan är färdig med. Det ska tilläggas att det känns som att jag åter är ute på djupt vatten. ;-)
I dag har jag varit i Trelleborg och fått min fot tejpad. Bakade Stollen (= tysk julvetekaka med mandlar, russin, torkad frukt och rom) och hade med pappas bit till honom.

Tja... Skola i morgon mellan 10 och 12. Hem sen igen. Ska börja plocka undan inför julstädning och städa ett rum så att julsakerna kan komma ner från vinden inför lördag. Då kommer Nanna hit och hjälper oss julstäda. På söndag blir det först medverkan vid adventsgudtjänst (ska sjunga) och sen gåsamiddag i Fuglie.

Har inget mer roligt att skriva förutom att Gulli kommer i kväll och ska sova över. Han ska till Skövde i morgon för att skriva en tenta.
Annars lever livet vidare.

Vi hörs!

Bæjó!

måndag, november 27, 2006

After weekend...

Helgen över, till min stora sorg. Jag tycker om helger. De är tecknet på att ännu en vecka gått och vi magiskt kommit närmare julen. Men, nu är det snart December. På fredag vänder jag fram till årets sista månad på min isländska hästkalender. Dessutom åker våra chokladkalendrar fram. Vi har varsin, i olika färger för säkerhets skull ;-)

Well. Gårdagen var superbra. Fredrik hämtade mig vid tolv och så åkte vi ut till pappa och Gunilla. Blev bjudna på middag, efterrätt och fika och godis. Körde upp till stan och gick på julskyltningen. Det var kul att gå med pappa eftersom han typ känner halva stan genom sitt jobb eller i sin roll som aktiv i S-partiet, ordinare i socialnämnden och dessutom aktiv inom mycket annat. Det var "hej" hit och "hej" dit och "hej + detta är min dotter"... *fniss* semi-kändiskap... Eller inte. ;-)
Träffade en av pappas kollegor, även gammal vän till honom och Gunilla. Han hade sin sambo och hennes föräldrar med sig. Jag kände igen fadern och det visade sig att han sjunger i kören. Tyckte väl att jag kände igen honom... Hehe...

I dag tog jag en powerwalk till Mobilia och inhandlade tre julklappar. Två till mina kära svärföräldrar och den tredje till en kompis. Powerwalkade tillbaka och sedan dess har jag inte gjort något mer av värde. Såg Jane Austen's "Persuasion" på VHS också, eftersom jag håller på att läsa den nu på engelska. Det var länge sedan jag såg filmen. Även och jag föredrar "Pride and Prejudice" framför alla andra av hennes romaner, så är "Persuasion" också väldigt bra.

Nå, kör i morgon. Ska åka dit med Veronica i soprankören och tillbaka med Köran. Otroligt snälla människor som ställer upp när Gummi har bilen i Halmstad.

Ska inte vara alltför långrandig nu...

Vi hörs!

Bæjó!

lördag, november 25, 2006

En vecka kvar...

Om en vecka, förhoppningsvis, ska årets julstädning vara avklarad och de flesta julsakerna uppsatta. Nästa söndag är det nämligen första advent, och som jag har längtat! Jag är ett riktigt julbarn och älskar allt som har med julen att göra.

Redovisningen gick bra i går. David räddade situationen med två läkerol (det kittlade som tusan i min hals). Jag fick även hemlånat två böcker som jag ska ha läst stycken ur, men som jag inte vill köpa.

Har läst ut Ian Fleming's "Åskbollen" (Thunderball) och Agatha Christie's "Mord per korrenspondens" - har glömt det engelska namnet, något med "hand"... Två bra böcker med snabbt tempo.

I går eftermiddag hämtades Gulli på Svågertorp. Han stannar över tills imorgon och det är riktigt kul att träffa honom igen. Vi tre åt fondue hemma hos Nanna och Bubbe i går och idag har vi bara tagit det lugnt.
I morgon blir det julskyltning i Trelleborg och sedan kanske julbak på kvällen.

Äh, orkar inte skriva mer här. Ska ta en bok ur hyllan och läsa...

Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, november 22, 2006

Grupparbete klart

Vi blev klara med vår uppgift i går vid kl 13. Med tejp, sax och god vilja så fick vi ihop ett mittuppslag som ser helt klart acceptabelt ut. Det är ju ingen redigeringsuppgift, så resultatet blev över förväntan. Vi såg också att folk gjorde som oss när de såg att det funkade. Kopierade upp varsin kopia och hängde upp mastern på Stefans dörr.
I förrgår blev jag klar med den enskilda uppgiften och jag mailade in den för ungefär tjugo minuter sen. Det var en skum uppgift med ett mycket skumt resultat ;-)

Nå ja. Redovisning på fredag och sen ledigt till och med onsdag nästa vecka. Skönt, då kan man hinna planera julen och kanske läsa lite av de olästa böckerna som står i min hylla - och - som inte är kurslitteratur. Har två Arnaldur Indriðasson-deckare, en Ian Fleming (Thunderball), en Agatha Christie (Mord per korrenspondens), en Oscar Wilde (The portrait of Dorian Gray) samt någon till. Bara till att välja. Jag tror att julen kommer att bli en bokmalshögtid. Hehe.

Ska först äta lunch och sen ska jag ner till stan för att köpa lite julklappar. Börjar närma mig slutet på julklappsshoppingen.

Över till något annat: Blev smått chockad i måndags. Jag hade precis stigit ur badet och kammade ut mitt blöta hår när jag såg att jag redan hade utväxt. Ojsan! Jag fick håret färgat förra tisdagen och det har redan växt drygt halva centimetern! Vad kul med ett hår som växer, då kommer mitt hår att vara långt inom no time. Wohoo!
Provade samtidigt min nya inpackning (REF 5.5.1) och jag är mycket nöjd med den. Håret känns luftigt efteråt, som om man precis kommit ut ur frisörsalongen. :)

Det var också kör igår. Min röst hade mirakulöst repat sig så jag körde dit trots allt snack om att jag inte skulle. Men, det är ju så kul. Samtliga i mellanstämman var förkylda och halvkassa på något sätt, så jag kände mig i gott sällskap. Övningen gick bra, julkonserten kommer att bli så himla bra. Vi sjöng "Julestjärna, ros i snö", bland annat. En gammal favorit som jag sjungit vart år. Nanna, vi fick som ville. ;-)

Usch, ursäkta. Det här lär bli ett långt inlägg, så jag slutar nu. Kommer jag på något mer så dyker det väl upp en uppdatering så småningom.
Om ni scrollar ner lite så ser ni en slideshow jag satte ihop av hur det var i Skövde vid den här tiden, förra året. Nostalgi, nostalgi...

Vi hörs!

Bæjó!

måndag, november 20, 2006

Slideshow

Monday blues...

Man hinner knappt njuta av helgen innan den är över.

I lördags hjälpte jag Nanna och Bubbe. Jag och Gummi gick hem vid tio på kvällen och då hade jag varit där drygt tolv timmar.
I går var det tvättdag och vi hann i väg till Willy´s innan det var dags att bege sig ut till min faster. Min farmor hade födelsedagskalas och jag fick träffa lille Viggo för första gången. Han är min kusin Gunillas första barn och är en riktig charmknutte. :)

I dag har det varit studier för hela slanten. Skrev min lilla recension/artikel om boken jag berättade om förra veckan. Gruppen ska träffas i morgon för att sammanställa mittuppslaget, men det är lite osäkert om jag kan vara med eller inte. Mår halvkasst. Vaknade i går morse med rinnande näsa. Det känns som att man har bomull i skallen, vilket skulle betyda att jag påbörjat min femte, seriösa förkylning för hösten. *Snyft* Men, en bra sak mitt i eländet är att den kom när tejpen inte satt bra på foten. Så, jag har till på torsdag på mig att bli bra så att jag kan börja träna igen. :)

Jaja, ska väl ta och ordna ett par saker innan läggdags. Gummi köpte en Allers (= tidning för äldre damer) åt mig i helgen fylld med julrecept. Har börjat planera mina julbak. Det blir:
* Stollen (=tysk fruktkaka med rom och nötter)
* Lussekatter
* Pepparkakor
* Klenätter (eventuellt)
* Chokladrutor
* Vaniljkransar
och
* Kokostoppar

Vi hörs!

Bæjó!

söndag, november 19, 2006

Ulla-Bella sekreterare...2

*Fniss* Hittade den här länken om ni känner för en liten nostalgitripp.

fredag, november 17, 2006

Helg!

Oh ja, jag är helgledig från och med tio minuter sedan. Då mailade jag nämligen ut en bakgrundbeskrivning på ca 5000 tecken till min grupp. Det vill säga: min del av arbetet är skrivet. Nej, det är inte klart, men första versionen är på upptäckarfärd bland ettorna och nollorna.
Nu har jag kvar att läsa ut en bok, skriva en recension och så ska allt in senast onsdag kl 12.
Så, nu är det helg.

Har också varit i stan i dag. Gick först till herr Skomakare och hämtade mina älskade kragstövlar som varit på omklackning. Skönt att få dem fixade eftersom de är ett av (alla... *harkel* *rodnar*) mina många favoritpar. Har för mycket skor nu... Om jag kan det, dvs. Hehe. Jag har en hel garderob enbart till mina skolådor och skor. Jösses, tror där är omkring 20 par, om inte fler. Well, man ska ju ha en last. ;-)

Däremot blev jag inte omtejpad idag. Gummi blev skickad till Blekinge så det är bara att glömma all träning till och med torsdag (Noooooooooooooooooooooooo!)

I morgon ska vi hem till Nanna och Bubbe på födelsedags-öppet-hus. Har fixat och trixat present. Sen ska man väl slappa resten av dagen.

På söndag ska vi till faster Ingrid där Farmor ska ha sitt födelsedagskalas. Även där är present fixad och inpackad. Duktigt jobbat.

Känner mig superduktig, huslig och engagerad i vad jag gör. Men, det kan också vara tröttsamt. Yeah right, säger ni nu. "Var glad över att du får saker och ting gjorda". Jo, visst det är skönt, men samtidigt vill jag bara kunna slappna av och inte känna hur det kryper i kroppen av att vilja/behöva göra något.

Yeye... Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, november 15, 2006

Trevlig onsdag...

Dagen började med ett sms.
Eftersom jag halvsov och var osäker huruvida smset tillhörde drömvärlden eller verkligheten så vaknade jag inte ur min sömndvala förrän kl 8 för att se om jag fått något. Jo, det var Gummi som sa att om jag ville ha bilen så kunde jag hämta den 9.30 när parkeringstiden gick ut.

Jo, sagt och gjort. En powerwalk till Värnhem och så slapp jag den anskotans leiðinda strætó. (=h****tes tråkiga bussen). Passade på att köpa fyra snurror på Franckes bageri innan jag begav mig upp till Lyftet för att bli omtejpad om foten.
Fick lov till två träningspass i veckan (wohoo), men det gjorde ont idag när jag tränade Low/High, antagligen för att tejpen släppte något... *Suck* Får ringa dit i morgon och be pappa fråga Jonas om eventuellt fortsatt tränande den här veckan.

Nå... Försökte läsa boken vi (helst) ska ha läst till imorgon, men efter sju sovpauser insåg jag att det var bättre att försöka innan sängdags.
Är supernöjd med mitt hår, älskar den blonda färgen och nu ska det helst växa så att det knakar också... Hehe...
Har provat en mixtur mot förkylning som pappa tipsade om: varmt vatten, rom och honung. Hoppas nu det funkar. :)

Torsdag och skola i morgon. Ska få vår sista grupparbetsuppgift för den här kursen. Antagligen blir det jobb över helgen, men det är inget man inte klarar av.

Vi hörs!

Bæjó!

tisdag, november 14, 2006

Ulla-Bella sekreterare...

Bry er inte om rubriken, den känns bra men har inget med innehållet att göra... Som Aftonbladets löpsedlar vs. innehållet i tidningen ibland...

Hade genomgång på analyserna idag, vilket gick mycket bra. Bestämde mig på vägen hem att gå inom "School of Hair", som ligger bredvid Länsrätten i Malmö (Kalendegatan). Var så trött på min lugg och min utväxt att jag fick en tid kl 14 som någon annan avbokat.
Linda, som min elev/frisör hette, färgade utväxten superbra och nu är jag både jämnblond och jättenöjd. Dessutom fixade hon till snedlugg. Allt detta för... Hör och häpna, med tanke på priserna i den här stan, 150 kr!!! Men, det beror på att det är frisörstudenter, och inget annat. Hennes lärare var mycket nöjd med jobbet eftersom ljus utväxtfärgning visst ska var ett av de svåraste momenten och det ger höga poäng på examensprovet. Hon ska använda mig som examensmodell i mars och ska dessförinnan klippa/färga mig igen - gratis! Klart som korvaspad så tackade jag till att vara hennes "examenshår".

Blev klar vid fem och det var lite stressigt med att hinna göra mat, äta och hämta bilen innan kören. Fixade det dock galant och kom till Skegrie fem i sju. Vi sjöng två gamla julgodingar: "Bereden väg för Herran" - Moraversionen och "Oh, Helga Natt". Visst kom jag ihåg mina stämmor. Och kul var det! :)

Nå... Ska till Trelleborg imorgon och besöka pappas jobb... Eller rättare sagt: Besöka Jonas, sjukgymnasten. Han ska tejpa om foten. Sen blir det hem igen... Med buss... *Suck* But watcha gonna do? Resten av dagen ska spenderas bakom en bok.

"Farið ekki langt, því næst á dagskrá er..."

Vi hörs!

Bæjó!

fredag, november 10, 2006

Jippie-jej!

Experimentet hade lyckad utgång. Jag fick inte ont på träningen idag och behövde inte avbryta. Jonas har verkligen lyckats att tejpa foten bra. Wohoo! Och därmed har jag också lyckats med min veckomålsättning: att träna tre gånger i veckan. Känner mig oerhört stolt över mig själv.

Skolan har också gått bra. Arbetet blev klart, redigerat och inlämnat. Har inte skola förrän tisdag, då vi ska ha genomgång av analyserna.

Var på IKEA idag och handlade lite julsaker. Hade ett presentkort liggandes plus 200 kr som jag glömt jag hade. Saknade lite väsentliga saker inför julen. Köpte ett duschdraperi med hakar (äntligen, typ), knoppar till gardinstången i vardagsrummet, batteriladdare och batterier (både AA och AAA) så nu slipper vi förhoppningsvis att köpa nya stup i kvarten. Köpte presentband till julklappar, pepparkaksformar (ska be mormor att göra lite extra deg till mig i år), två gästhanddukar med julmotiv, reflexer och nya grytlappar.

Och till er som är intresserade, jag har påbörjat sida 10 av min berättelse. Jag säger till och länkar till sidan när jag bestämt mig för att publicera.

I morgon blir det till Willy's och sen till Hörby på kvällen. Daniel, Tobbes nästkustin, fyller 20 år och vi ska alla dit. Mamma och Ann-Margreth ska hämta oss här.
På söndag är det tvätt och städning som gäller.

Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, november 09, 2006

Tejpad och glad

Kan ju börja med grupparbetet för att bli av med en sak att berätta. Vår krigsuppgift är klar, det vill säga: vi har analyserat färdigt om Vietnamkriget och gjort färdigt vårt paper.

Pappa ordnade en akuttid åt mig idag hos en av sjukgymnasterna, Jonas. Han sa att det var tur att jag kom så snart efter att smärtan uppstod för första gången så att det inte riskerade att bli kroniskt.
Han undersökte min vänsterfot och upptäckte en liten slitning vid fästet mellan vadmuskeln och hälsenan som antagligen uppstått tidigare men inte visat sig förrän nu. På grund av denna slitning har jag sen felbelastat min fot att senan i foten blivit infekterad vid fästet i hälen samt att jag gått ner mitt fotvalv något. Som tur är så går det att åtgärda. Jonas tejpade upp mitt fotvalv och tog bort belastningen på de ömma delarna. Dessutom bad han mig träna ett pass imorgon för att kolla hur foten fungerade i tejpad form. Jag ska ringa honom på måndag med resultat.

Annars är allt bara superbra.

Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, november 08, 2006

Det blev ingen mer uppdatering i helgen. Orkade inte och dessutom satt jag fast på FanFiction.net, världens bästa site för fanfiction. Eftersom jag skriver sånt själv så är det alltid kul att läsa andras och få idéer. Jag började skriva en ny fanfiction i söndags och har nu skrivit till och från i tre dagar. Just denna berättelse skriver jag på engelska eftersom inspirationen och karaktärerna är engelsktalande. Känns dumt att översätta.

Jaja... Skolan går också bra. I måndags hde vi föreläsning om källkritik. Därefter blev vi indelade i grupper om fem för att kolla källkritik inom krigsbevakning. Min grupp ska analysera mediebevakningen av världens första tv-krig, Vietnamkriget.

Igår hade vi skuggövning. Jag hamnade i Skånskan-gruppen och blev kommunreporter. Jag och Camilla, som var kommunreporter åt Sydsvenskan-gruppen, sprang omkring på stan och letade nyheter. Men, det var ingen rolig post som inkommit/utgått hos varken kommunstyrelsen eller universitetsstyrelsen. Fick två handlingar som ledde fram till två notiser, men det var också allt.

Idag har gruppen gjort hemmaarbete och i eftermiddags träffades vi hemma hos David för att kolla hur långt vi hunnit. Jag hann med min del i förmiddags och ska skriva om en annan sak imorgon. Dessutom har jag tagit på mig att redigera den slutliga analysen.

En annan sak: min fot gör ont... Igen! :( *suck* Tränade "BodyCombat" i måndags och märkte ingenting efteråt. Igår var det promenader runt centrum och då märkte jag lite ömhet, men det gick snabbt över på kvällen. Idag, på "Low/High-aerobics" fick jag ont, dock inte lika mycket som första gången. Smärtan kom och gick i omgångar och jag kunde fullfölja passet, som tur var.
Ringde pappa när jag kom hem eftersom han jobbar på "Lyftet" i Trelleborg, ett rehab-företag. Ska ringa imorgon bitti och se om någon av deras sjukgymnaster har tid att kolla foten och eventuellt tejpa den.
Jag vill inte ha ont! Det känns som att man blir motarbetad.

Hämtade även böcker till nästa delkurs idag.

Så, det var allt från mitt "intressanta" liv för den här gången. Vi hörs!

Bæjó!

fredag, november 03, 2006

Fredag

Vintern har definitivt kommit till Skåne. Eller kylan i alla fall. Snön lär väl inte dyka upp förrän januari eller så. Ända sedan onsdag har det varit bitande kallt om man jämför med tidigare veckor. Men, de säger att det ska bli varmare till helgen, så...
Nå ja. Bytte däck igår kväll. Tog inte lång stund alls och det var lika bra att få det gjort med tanke på att Gummi är i Smålandsstenar idag och jobbar.

Idag har jag inte mycket att göra. Har lovat Gummi att lämna ett par papper hos Academic Work, vilket jag tänker göra i eftermiddag. Sen ska jag och Nanna åka norrut i kväll, till Hässleholm närmare bestämt. Om det blir med bil eller tåg är inte bestämt än. Allt beror på Gummis e.t.a* i Malmö.

Fick min första bok för nästa kurs idag. Den heter "Rosengård i medieskugga" och ser intressant ut. Läste ut "Källkritik" igår kväll. Den ska vi ha läst till på måndag men jag har inte haft någon annan kvällslektyr i veckan än den, så...

Annars? All Helgona-helg med allt stängt. Nå, inte allt får jag hoppas. Vill till Willy´s imorgon och kanske Lidl.
Tänkte kanske klämma in ett träningspass i morgon förmiddag, men vi får se vilket humör jag vaknat på. Hehe. Har tvättid också i morgon (= motion i trapporna).

Jaja... Tiden flyger. Ska föra över min nyinköpta julmusik till datorn innan lunch. Har ordnat en egen mapp till julmusiken på servern. Så slipper man bläddra runt som en galning bland alla musikmapparna när man kör via xboxen. Och nej, jag tänker inte börja spela julmusik eller göra något juligt här hemma förrän datumet är 1 december. Allt annat är "#blasphemy, blas-for-you, blas-for-everybody...#" ;-)
Well, kören räknas inte. Ska börja öva julsånger på tisdag och det är enda gången jag sjunger julsånger innan jul. Har ju julkonsert i mitten av december.
Nanna, du ska få låna mina skivor. Lovar. Där är gammeldags amerikanska julsånger. Lite Ella Fitzgerald och Frank Sinatra etc.

Oj, detta blev visst långt. Men, ville bara låta er veta att allt är bra. Jag antar att det lär väl poppa upp en och en annan blogg i helgen.

Sjáááuuuuuuuuuumst! ;-)

Bæjó!

* e.t.a = estimated time of arrival

torsdag, november 02, 2006

Tingsrättsbevakning...

Alltid något nytt och skojsigt på gång på journalistutbildningen i Lund. Idag har vi varit uppdelade i halvklasser. Halva klassen ska göra en skuggtidning till Skånskan och Sydsvenskan medan andra halvan (jag, med flera) ska bevaka en rättegång och skriva en artikel.
8.35 stod jag innanför dörren till Tingsrätten i Malmö. Det var svinkallt ute och jag var bra påpälsad. Gick upp en trappa till brottsmålsrättegångarna och där hängde en lista med hur mycket som helst att välja mellan. Jag valde en huvudförhandling med åtalet "våld mot tjänsteman". Det lät intressant och varade inte heller alltför länge. Kom hem vid elva, skrev min artikel och skickade in den för en dryg timme sedan. Cirka 1500 tecken och kort och koncis. Jag är nöjd.

Well... Ska ta och läsa lite nu. I kväll ska vi till Fuglie och byta däck på bilen. Gummi ska köra norrut imorgon och det har börjat frysa till där ute. *Brrrrrr*

Vi hörs!

Bæjó!