torsdag, augusti 31, 2006

Body Butter

Det bästa jag vet är ett varmt bad med tillhörande insmörjning efteråt. Just nu smörjer jag in min kropp med BodyShop´s "Passion Fruit - Body Butter" (som jag fick av Fredrik och Elin i födelsedagspresent).
Detta är en kräm som jag rekommenderar varmt, man luktar supergott och får en bäbismjuk hud.
Dock tycker jag att deras "White Musk - Body Lotion" är snäppet bättre.

Mitt betyg: 4 spinnande kattungar av 5

Nygammal blogg

God eftermiddag!

Började leka lite med min bloggs utseende imorse och nu har jag både fixat om och installerat "Beta"-funktionen. Resultatet blev över förväntan och det är skönt att slippa fixa om, manuellt, bland mina templates.

Idag mår jag bättre, vilket jag tror beror mer på den bedövande effekt ibumetin kan ha på huvudvärk och sjukdom, än att jag är fullt frisk. Är helt slut, fysiskt sett, men huvudet går på högvarv.
Tvättar för fullt, med en full tvättkorg och skolstart imorgon så har man inget val. ;-)

Men, nu ska jag leka vidare här. Ni får ursäkta den dåliga bilden på mig, men jag har alla andra bilder på den stationära datorn. Tänkte sätta mig vid den senare idag.

Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, augusti 30, 2006

Snart dags...

På fredag börjar jag äntligen min journalistutbildning! Och, så fyller jag år också! :) Vilken bra dag det kan bli... Om jag blir helt frisk tills dess då.
I morse vaknade jag med en ömmande, och svullen hals. Hosta, feber och yrsel medföljde som "bonus". Skulle ha jobbat 10-19 idag, men vid 11.30 fick jag gå hem.

Annars? Har varit på 30-årskalas, jobbat, slappat och sett klart på "Matador".

Men, nu ska jag lägga mig ner igen, så att världen omkring mig kan sluta snurra ;-)

Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, augusti 23, 2006

Nicole Richie kicks Paris´ a**!!!

Oh, ja, det gör hon. Klicka här och se/lyssna själva!

Bæjó!

tisdag, augusti 22, 2006

Möhippa is da shit

Oh yeah...

Igårkväll blev det bestämt till 100% att vi skulle anordna möhippa åt Nanna. Så, idag kom Anna hem till mig vid halv elva, och så gick vi tillsammans bort till Nanna - där vi mötte upp med Jenny. Först gick Anna in till Nanna medan vi gömde oss, sen ringde vi på och överraskade henne rejält. Hihihi.

Ner till stan bar det, med ett paket som hon skulle leverera (hon jobbar på posten) till ett ställe hon inte hade mer info om än en adress. Vi hade spökat ut henne i krokodilhatt, skylt med texten "Jag gifter mig 24 augusti", en "svans" med burkar och paketet. Gick lite på gågatan innan Nanna, till slut, levererade paketet till rätt mottagare, dvs. "Make-Up Store" på centrat på Storgatan. Hon fick 50 minuters sminkning (konsultation) + smink til värde av 495 kr. Under tiden hon blev sminkad, tog vi en fika på Espresso House och jag fick, seriöst, världens största latte med en supergod, grov scones.
Efter sminket gick vi inom vårt (för att byta om och ta foton), för att sen köra till Nanna, via pizzeria "Marathon", vid Dalaplan. Kollade på "Sex and the city" och käkade lite snacks.

Bilder lägger jag upp imorgon, just nu orkar jag inte - fysiskt. Mådde bra innan idag och har varit någorlunda pigg, men nu är jag helt slut och känner mig sjuk. Får se om jag orkar jobba 10-13, som jag tackade ja till innan ikväll.

Men, nu ska jag surfa här lite och så hörs vi någon gång... Peace out!

Bæjó!

måndag, augusti 21, 2006

Småsjuk

Blev förvånad i morse när jag vaknade - jag mådde inte bra... Första gången på länge som jag är sjuk, men förhopnningsvis är det bättre imorgon.

I fredags städade jag lägenheten, Nanna hjälpte mig att handla på Willy´s och sen, efteråt, körde vi hem till henne och tittade lite på "Sex and the City".

I lördags gick jag och Nanna på Malmöfestivalen och smakade fudge, kvalitetschoklad och subway ;-) Har inte ätit något annat där... än...

Igår hade jag min födelsedagsfest, vi lyckades klämma in 21 personer i lägenheten och allt flöt superbra. Gick upp kl 8 och vid 11 kom Nanna. Vi var klara med maten vid tre-halv fyra och sen var det bara kvar att göra sig iordning och invänta gästerna.
Mycket lyckat var det också, maten blev jättegod och räckte - viss mat mer än annan ;-)

Idag vaknade jag och mådde väldigt skumt, men iväg till tandläkaren kom jag. Det gick bra, hade inga hål och, som vanligt, påpekades mitt känsliga tandkött och plack på tänderna i underkäken. Har haft de problemen i nästan hela mitt liv.
Maten har bestått av rester idag, men tyvärr tror jag inte att det blir så imorgon. Visst, allt är gott, men jag börjar bli trött på det.

Men, nu ska jag kolla vidare på tv.

Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, augusti 17, 2006

Snart är det lördag igen...

... Men, först fredag - imorgon ;-)

Klipptes hos Pernilla igår - tog topparna och färgade den, nästan osynliga, utväxten. Skönt att bli av med lite slitna toppar, har ju inte blivit klippt sen i påskas. 350 kr tog hon för klipp + färg - misstänker släktrabatt, men det är hur uppskattat som helst med tanke på de hutlösa priserna de tar här i Malmö.
Körde sen ut till Fuglie och sorterade lite saker, innan jag körde hem och tog det lugnt. Träffade Nanna och Bubbe i centrum och vi tittade runt på lite ställen.

Idag har jag organiserat lägenheten, så nu är den redo för storstädning imorgon. Hoppas vädret håller sig så att jag och Nanna kan komma ut på powerwalk.
Imorgon ska Nanna hjälpa mig handla inför festen, så en inköpslista har jag också fixat till idag. Kisi har legat i skinnfåtöljen hela dagen och sovit. Min lille latmask ;-)

Så har jag nöjet att berätta att resan till Ísland blir av, som planerat, i slutet av September. Dock åker jag hem en dag före Gummi eftersom jag ska skola på måndagen den 25. Vi ska dit för att träffa svärfamiljen och gratulera svärmor (tycker att det isländska ordet låter mycket trevligare, "tengdamamma") som fyller 55 år den 23.

Jag har också fått tag i mitt schema för hösten och redan hittat och beställt all kurslitteratur för delkurs 1. Tur att man läst mycket i sommar så att racerlästempot är inställt i huvudet. "Ska bara" hinna klart med Selma Lagerlöfs "En herrgårdssägen" först, så att jag kan lämna den och John Steinbeck´s "Öster om Eden" tillbaka till Ann-Margreth på en och samma gång. Har fått ordentlig läslusta nu och det är bra, med tanke på all litteratur man ska plöja i skolan.

Men, nu kommer snart Gummi hem och jag ska väl fundera på att börja tänkas förbereda maten... Hehe...

Vi hörs!

Bæjó!

tisdag, augusti 15, 2006

You Are Most Like Carrie!

You're quirky, flirty, and every guy's perfect first date.
But can the guy in question live up to your romantic ideal?
It's tough for you to find the right match - you're more than a little picky.
Never fear... You've got a great group of friends and a
great closet of clothes, no matter what!


Romantic prediction: You'll fall for someone this year...

Totally different from any guy you've dated.

Slut på Väla

Då har jag jobbat klart på Nilson skobutik på Väla. Är "ledig" nu fram till 30 augusti, men har lite att göra innan skolan börjar
Sista arbetsdagen gick bra, hade en del kunder, fick leverans - men, det var inget som vi inte klarade av. Köpte mjukglass med daimkulor som avslut + ett par gråa, långa, varma tränings- och slappebyxor. Det är lite för kallt nu för att powerwalka i piratbyxor... *huttra*

Imorgon ska jag (äntligen) klippas. Ska till Pernilla (min kusins fru) och bli klippt - ska trimma topparna och färga. Ska bli skönt att få håret iordning.
Sen ska jag hem till Fuglie och kolla igenom lite saker som de hittat på loftet. På eftermiddagen ska jag och Nanna shoppa hårspolar och sen ska vi powerwalka. Skulle gjort det idag, men vädret är väldigt spooky... Inte pålitligt för fem öre :(

På torsdag ska jag städa lägenheten, på fredag förbereda lite inför festen + "Sex and the City" hos Nanna.

Jaja, ska inte tråka ut er mer... Ska ta och ringa Pelilla...

Vi hörs!

Bæjó!

lördag, augusti 12, 2006

Då var det helg igen

Ja, ännu en arbetsvecka över på Väla och det börjar bli trist att pendla tre timmar och 20 minuter om dagen. Man kan tro att man blir uppvilad, men tvärtom, man bli trött.
En klar fördel är självklart läsningen; nu har jag inte mycket kvar av Steinbeck´s "Öster om Eden". En annan fördel är personalrabatten man får om man jobbar där. Jag går omkring med min "Nilson"-bricka och får en massa rabatt. :)

Idag ska vi ta det lugnt, kanske ta oss in till stan och köpa lite som jag ska ha med mig till "SatC"-kvällen ikväll. Men, då får det minsann sluta regna!

Imorgon ska vi borra lite, köra till IKEA och fixa några småsaker och sen njuta av vad som är kvar av helgen. Jo, vi ska tvätta också, men det ordnar sig.

Vi hörs!

Bæjó!

måndag, augusti 07, 2006

Ny vecka, tredje arbetsveckan på Väla...

Sí, sí... Sex arbetsdagar kvar på Väla, vara fyra ligger i den här veckan. Jobbar tisdag-fredag, ledig helg och jobbar sen måndag och tisdag i nästa vecka. :)

Helgen har varit bra, har dock innehållit för mycket choklad... Hehe... Men, det kan man väl inte få för mycket av, eller? ;-)
Igår tvättade vi, packade upp lite, satte upp saker på vinden och slängde en massa skräp. Sen körde vi ut till pappa, via Fuglie, och drack kaffe och åt gräddbullar och snacks. Trevligt att bara ta en fika så där. :)

Har beslutat att ändra datum för födelsedags-& inflyttningsfesten. Söndagen 20 augusti är det nu. Orkade inte klydda med lördagar, så det blir kvällsmat och kaffe/kaka istället. Och det bästa av allt? Än så länge kan alla! :)

Sussie, på Nilson (Triangeln) ringde precis och gav mig arbetstider inför september. Har fått en massa helger! Weeeeee! Ser så himla mycket fram emot att få börja jobba där! :)

Så, ska snart titta lite på friidrott. Elís kommer på besök ikväll och så ska jag och Nanna äntligen börja powerwalka runt stan. Perfekt sätt att lära sig hitta! Har tänkt en liten runda vid Kungsgatan och Sofielund.
Ringde "Enighet" idag och kollade rabatter och priser. Man får 20% studentrabatt och så kan man slå samman gym och aerobics till ett mellanpris. Schysst! Får bara se vad mitt skolschema tillåter.

Ska även besöka Ímon, som är islänningaföreningen i stan. Ligger ganska nära där vi bor och de börjar med sina "öppet hus" samma vecka som Malmöfestivalen. Snilld!

Jaja, vi hörs!

Bæjó!

söndag, augusti 06, 2006

Höstmodet

Klicka här för Style.com´s guide till höstmodet :)

Vi hörs!

Bæjó!

lördag, augusti 05, 2006

Shopping, shopping...

Weee! Har köpt nya träningskläder! :) På rea! :)
Köpte ett par nya tränings-/ och dansbyxor (mina gamla andas sina sista andetag), ny träningstop och ny träningsbh (ni vill inte veta i vilket tillstånd mina gamla var...) Som komplement fick jag ett par jogging-/walkingskor av Gummi som tidig födelsedagspresent! Tack, älskling! *Puss*
Nu ska jag börja träna ordentligt igen, och kan slänga mina gamla Nike.

Gummi köpte nya byxor, träningskläder och träningsskor - och vi slängde en hel del söndrigt när vi kom hem. Man behöver byta ut gammalt (och håligt) ibland.

Jaja, imorgon är det hemarbete, tvätt och sorteringsdag. Ska bli skönt att bli av med saker, fixa andra och bära upp på loftet.

Nu är det dags för godis :)

Vi hörs!

Bæjó!

Helgsysslor

Igår var det den andra "Sex and the City"-kvällen hos Nanna. Det var Nanna, jag, Lana, Jenny och Anna, som dök upp och vi hann igenom en hel del avsnitt och en del "Cosmopolitans"... Hihi... Tack för en underbar kväll, Nanna, när är nästa gång?

Idag ska jag och Gummi åka till Väla. Varför just dit? För att där finns allt, på en enda yta! (med superbra slutrea, dessutom). Ska ta kaffe på Robert´s café, mat (antagligen på Graffitti Café), kanske en glass och sen en massa shopping. Har redan min radar inställd på ett par träningsbyxor. Tittade på mina gamla igår och konstaterade att efter sommarens användningsområde som flyttbyxor, så liknar de mer en sad excuse för ett par träningsbyxor. ;-)
Så, ska vi hitta jeans och andra kläder till Gummi och kanske något litet mer till mig. Kanske ett par nya jogging/walkskor till mig. Ska nämligen...

...powerwalka för första gången, med Nanna på söndag! :) Skönt att äntligen komma igång med något, och till hösten ska jag börja träna på klubb Enighet, där de, förutom alla kampsporter, även har yoga, pilates, aerobics, step up mm. Och Skövde-billigt är det också! :)
Ska städa imorgon också och hälsa på hos pappa. Det var tänkt att jag skulle sjunga med kören, men jag fick låtlistan och beslöt att inte vara med. Kan bara en av de låtar vi ska sjunga, och då är det inte så kul...

Jaja, ska göra mig iordning nu, snart dags för bussen till centralen!

Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, augusti 03, 2006

Äntligen en update!

Ja, ni... Augusti inledd och mindre än en månad kvar till 1) min födelsedag och 2) jag börjar läsa till journalist vid Lunds Universitet. Lite småångest, men det kommer nog att bli bra.

Veckan som gått har varit helt ok. Gulli kom på besök i söndags och stannade till tisdag morgon. Han hade visst intervju i Köbenhavn och då är det ju smidigt med boende i Malmö - nära till tåg , bussar och allt! ;-)

Jag har jobbat måndag - onsdag och pendlat som en dåre. Läste ut Selma Lagerlöfs "Löwensköldska ringen/Charlotte Löwensköld", ganska snabbt, eftersom den var så himla bra. Nu är jag mer än halvvägs i del 1 av John Steinbeck´s "Öster om Eden". Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Vissa delar är jättebra och andra... Långsamma... Men, helhetsintrycket är, i alla fall, godkänt.
I tisdags blev jag försenad hem pga. en dödsolycka vid Landskrona. En kvinna blev påkörd av tåget och dog direkt, så de var tvungna att dirigera om trafiken via banan vid Teckomatorp. Varannat tåg blev inställt och jag kom hem vid halv sju, istället för kvart i sex. Var helt slut och struntade i kören.

Idag är det min första lediga dag, och jag har hämtat ut paket på Hemköp vid Triangeln, träffat min blivande chef (Sussie) på Nilson skobutik på Triangeln (jättesnäll tjej) och gett henne ungefärliga tider som jag kan/vill jobba. Har redan fått min första tid, men har bestämt att vi får jobba minst ett pass samman innan dess, så att jag får in rutiner.
Efter mötet gick jag ner i stan för att köpa lim till min morbrors modelltågsbyggande, fick två småflaskor ice-tea (utan socker) gratis... Mmm, vad gott! :) Köpte en sub på Subway (supersmaskig!!! I love Subway!) och gick hem, via Netto. Kul att gå i stan själv och titta.
Ska till Väla med Gummi på lördag. De har superbra rea just nu och vi ska shoppa loss lite billiga saker! :)

Jaja, ska ta och bläddra i nya IKEA-katalogen (som kom i går) och sen ska jag packa upp lite av det som är kvar att packas upp.

Vi hörs!

Bæjó!