torsdag, juni 29, 2006

Gestapo?

Wow, vilken DDR-övervakningskänsla man fick av den här artikeln i Expressen. Vårt moderna samhälle är kanske inte så modernt.

Hm...

Har jobbat tre dagar nu, ska jobba 9.45-15 idag, 9.45-18.15 imorgon och 11-16.15 på lördag. Det må vara heltid, men det märks inte på mina tider. De är överkomliga och jag trivs som fisken i vattnet. I´m in shoe-heaven!

Vi hörs!

Bæjó!

måndag, juni 26, 2006

Hej

Denna lilla sak "lånade" jag från Ida som har "Legally Blonde"-bloggen:

Din ålder: 22
Födelsedag: 1 september, 1983
Syskon: Två styvbröder, Fredrik och Andréas
Hårfärg: Mellan-/mörkblond - för stunden blonderat till ljusblond
Ögonfärg: Blå-grå-gula
Vad shoppar du helst: Skor!!! Och kläder!!! ;-)
Har du några tatueringar eller piercings? Har "Den heliga solen" från Margit Sandemos bokserie "Legenden om Ljusets Rike" intatuerad i svanken.
Hur många skor har du? Många! Säkert fler än 15 *blush*
Hur många par byxor har du? Ett par svarta Cheap Monday, ett par blå Diesel, ett par svarta jeans - omgjorda till långa shorts, ett par svarta cityshorts, ett par baggy jeans, ett svart velour-set, två par slappebyxor, två par vanliga shorts, ett par svarta finbyxor och ett par svarta träningsbyxor i piratmodell.
Har du några smycken som kostat över 1000 kr? Vet inte, mina pärlor kanske?
Färg: Svart, rosa, vitt, rött, grönt, blått, gult... Allt jag tycker att jag passar i... Hehe
Mat: Grillspett, libanesiskt, sushi, spaghetti & köttfärssås etc.
Sport: Fotboll, hästsport, Formel 1, Friidrott, Skidskytte mm.
Ord: Jösses, Really?! (ironiskt)
Snusat? Nej, men feströkt ytterst lite
Hoppat bungyjump?
Nej, och jag tror inte heller att jag skulle våga... Någonsin...
Brutit mot lagen? Ja (Gått mot röd gubbe, kört något snabbare än tillåtet)
Tar du droger? Nej
Vad använder du för schampo? Sunsilk´s "Lively Blonde" + tillhörande balsam
Vad är du mest rädd för? Spindlar, ormar, spöken, mm.
Vad lyssnar du på just nu? Serverns hummande... ;-)
Pizza eller choklad? Choklad är en flickas bästa vän!
Guld eller silver? Guld
Vilken film såg du sist på bio? "Varannan vecka"
Vad vill du helst av allt göra just nu? Läsa klart "Gösta Berglings saga", men det finns ingen tid just nu.

tisdag, juni 20, 2006

Det trodde ni inte, va?

Kristin kan faktiskt tänka sig en mac!!! Ja ni... Undrens tid är inte över... ;-)

Jag vill ha en sån (den i mitten), med en sån till! (den vita längst ner till höger) :)

Detta önskar jag mig pengar till i födelsedagspresent! :) Bara så att ni vet... Hehe...

Vi hörs!

Bæjó!

lördag, juni 17, 2006

Update...

... Pratade med Kalle (bilaskruvaren i Tibro) i förmiddags och han ska höra av sig på måndag när bilen kollats igenom. Han misstänkte att bromsklossarna var boven i dramat. Jag och Gummi tog oss en funderare i eftermiddags. Om det blir för dyrt så kanske man skulle investera i en ny bil... Men, det får vi se på måndag. En negativ sak med allt detta är den monetära frågan. Vi hade gärna investerat i en nyare bil... om vi haft råd! Och ingen har vi heller att vända upp-0ch-ner på och skaka fram pengar från... :(
Hittade en fin Volvo s-40 -97:a som vi så gärna vill ha... Men, var ska vi få 54 000 kr från? *suck*

Jag har postat mitt "ja tack" till Lund och ansökt om csn. Har även flyttat mitt teleabonnemang till mya adressen från och med 3 juli.

Idag är det nammidag... and I intend to use it! ;-)

Vi hörs!

Bæjó!

Off to Lunds Universitet

Jag kom tyvärr inte in i Skurup, så det blir Lunds Universitets journalistutbildning för mig i höst. En kollega till min mamma (utbildad i Skurup) sa att det märkligt att jag kom in i Lund och inte Skurup eftersom det är så mycket svårare att komma in i Lund. Hon var imponerad att jag lyckades komma in där och sa, att hade hon fått välja om, så hade hon valt Lund. Det eftersom den utbildningen har mer bredd, teoretiskt som praktiskt. Dessutom har den ett mer "humant" tempo. :) Så, kanske har man kommit in på "rätt" utbildning ändå? ;-)

Mindre trevliga nyheter: Min bil stannade igår i Skultorp. Gummi ringde och sa att något hade smällt och sen hade vänster bakhjul låst sig och bilen tvärstannat - som tur är på en 30km/h-sträcka... Usch, vill inte tänka på om det hänt på 90km/h-sträckan som de lagar. :(
Kalle (min bilaskruvare i Tibro) kom och bärgade bilen. Ska ringa honom strax och kolla läget.

Idag är det Íslands nationaldag, grattis alla islänningar! Ha en superbra dag! :)

Igår stängde jag butiken för första gången och det verkar ha gått bra. De har inte ringt och påpekat fel än... Hehe...

Ska flytta teleabonnemang på måndag och ordna med adsl så småningom. Enligt konsumentverkets hemsida så verkar Universal Telecom vara det allra billigaste, om man vill ha 28mb-adsl... Vilket vi vill! :)

Jaja, ska ringa Kalle.

Vi hörs!

Bæjó!

fredag, juni 16, 2006

Äntligen mål...

... och det tog Sverige nästan 89 minuter att få till ett mål. Tack, Fredrik Ljungberg, för att din nick räddade VM för oss svenska fans. Jag vågade inte se matchen, utan satt vid datorn och chattade. ;-)

Hittade följande "bön" på DN:s webbtidning:

"Forward vår som är i anfallet
Henke varde ditt namn
Zlatan din like
Se dina inlägg
Såsom i himmelen så ock på marken
Vårt dagliga mål giv oss idag och markera deras mittfält
Såsom vi ock markera att vi stötta de gulblå
Och inled oss icke i underläge
Utan fräls oss ifrån Roque Santa Cruz
Ty bollen är din och Mellberg och målvakten i evighet
Allbäck"

Kan ju inte låta bli att le fånigt... Sverige tar sig nog vidare ändå...

Jaja, jobb idag, men först frukost och lunch och nyhetsläsning.

Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, juni 15, 2006

Good news, everyone!

Dags att återvinna en gammal rubrik. Men, det har verkligen kommit bra nyheter med posten idag! Jag har blivit antagen till Lunds Universitets journalistutbildning!!! Jag är en av 30 personer som kommit in och jag är så lycklig!
Slet upp kuvertet i hissen på vägen upp och blev så glad och lättad när jag såg texten. Återigen har en enorm vikt lyfts från mina axlar. Nu väntar jag besked från Skurup innan jag tar nästa steg.

Dessutom har jag fått extraknäck till hösten, i en Nilson skoaffär på Triangeln i Malmö. Hur bra som helst, med tanke på att vi ska bo ca. 5 minuter därifrån.
Träffade regionschefen, Therese, på jobbet idag. Hon verkade mycket trevligt och tipsade om att butikschefen på Triangeln sökte Nilson-folk till hösten. Så, jag ringde henne ganska omgående... Vóila!

Vi städade lägenheten idag och så fick jag "Gösta Berglings saga" med posten idag.

Summa: En mycket bra och underbar dag!

Imorgon: Jobb 13-18.15, stänger själv för första gången och så kommer Gummi upp till Skövde imorgon kväll! Weee... Har saknat honom massor! :)

Jaja, nu ska jag kolla vidare på fotbollen!

Vi hörs!

Bæjó!

Persson & co får löneförhöjning...

...vilket jag tycker är rent för j*vligt. Läs själva!

De pengarna kunde de väl lagt i vårbudgeten på oss studenter som, fortfarande, efter de "generösa" 300kr/månaden vi fick nu, lever under existensminimum... Åh! Jag blir så förbannad!
Politikerna (kvittar vem eller till vilket parti de hör) har ju redan enorma löner, de behöver aldrig göra budget var månad för varje krona de spenderar... Ruttet!

Vi hörs!

Bæjó!

Intressant artikel i DN...

... hittade jag idag. Den handlar om digitala bilder och problemet med hur de representerar verkligheten. Som mediestudent fann jag artikeln mycket intressant, men jag hoppas att även ni andra finner den minst lika bra.

Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, juni 14, 2006

Listor

Längtar efter:

* Flytta till nya lägenheten/packa upp/köpa nytt/måla om
* Sommarjobba
* Mina antagningsbesked
* Heltidsjobb till Gummi efter sommaren
* Varmt badvatten i havet
* Sol var dag

Längtar inte efter:

* Packa inför flytt/flyttstäda
* Flyttkostnader (adressändringar, hyra, el, flytta telefon osv.)
* De vanliga sommarinsekterna
* Magknip till följd av för mycket glass... Hehe... :)
* Regn och kyla i juni
* Problem på jobbet

De två senaste dagarna har varit supervarma och härliga, men idag är det moln och ca 15-18 grader. Det ser även ut att bli regn, vilket många (djur, bönder, brandmän m.fl.) skulle uppskatta.

Fotbolls-VM är i full gång! :) Dagens matcher: Spanien-Ukraina, Tunisien-Saudarabien och Tyskland-Polen. Ser mest fram emot den första och den sista... Ska på säkerhetsmöte på jobbet och köra stängningsrutiner inför fredag, så jag missar match 2.

Gummi har det bara bra på jobbet, han får till och med bära vit läkarrock när han är bland människor som inte jobbar på sjukhuset. Coolt... Jag är faktiskt lite avis på honom... Hehe... Men, han trivs i alla fall och kan tänka sig jobba där efter sommaren. Jag hoppas så att de erbjuder honom fortsättning... men, med ordentlig lön då... Hehe...

Vi hörs!

Bæjó!

tisdag, juni 13, 2006

Åter i "Händelsernas centrum"

Då var man hemma i Skövde igen, efter ett par dagars besök i Skåneland. Sommarvärmen har verkligen slagit slint på sig själv och det är nu fruktansvärt varmt ute. Inte så att jag klagar, vintern har varit alltför lång, men man orkar inget. Det är en riktigt tryckande värme och konstant solsken... Det var redan uppemot 20°C i morse (vid åtta). Skulle inte förvåna mig om det blir åska idag eller imorgon... :)

I lördags var vi i Fuglie hela dagen, med fika hos mormor och middag hos mamma. Tobbe och Maria kom ner från Landskrona, och hela dagen var superlyckad.

I söndags var vi först på loppis på Skegrie Möllegård - där jag köpte en klänning (en sån 40-talsinspirerad man kan köpa på H&M nu i sommar) för 30 kr, en bok av Vilhelm Moberg ("Din tid på jorden") samt en "NilsJohan" brödskärare - en sån som man vevar en klinga och skär bröd och kött med. Superfin kvalitet för endast 20 kr. Har letat efter en sådan i ett par år - de finns inte längre att köpa och jag är dålig på att skära bröd... Hehe...
Efter loppisen körde vi till pappa, packade bilen och körde sen upp till Skövde, via E6:an. Det var så otroligt varmt att man egentligen inte orkade sitta i en bil i ett par timmar... Men, upp var vi tvungna att ta oss.

Igår var det allmän slappedag. Gummi packade väskan och körde tillbaka till Skåne vid tretiden. Vi andra tog det lugnt, hade tvättdag och jag färgade håret på kvällen.

Idag är det lika varmt som igår, även i Skåne. Gummi började sitt jobb kl 8 i morse så vi får hoppas att det går riktigt bra. Han ska visst sitta i möte hela dagen.
Jag ska ta det lugnt, har skickat in min komplettering till Anders B och känner mig ledig...

Vi hörs!

Bæjó!


Klänningen jag köpte:

fredag, juni 09, 2006

Skåneblogg

Hej allesammans! :) Sol och sommarvärme här nere i Skåne... Helt underbart!

Vi kom ner i onsdags eftermiddags och tog det sen lugnt resten av dagen. Igår åkte vi till Köpenhamn och hade det trevligt. Åt supergod mat på "Mama Rosa" (mitt emot "Illum"), promenerade längs Ströget, gick på Kongens Nytorv och Nyhavn. Gick sen bort till Amalienborg, tittade på båtar och sen tillbaka till Ströget. Fikade lite och åkte sen hem igen.
Köpte mig ett par superfina ballerinaskor (vita) för 250 DKK! Önskade mig en Mulberryväska av Gummi - när han blir rik... Hehe...

Idag har vi varit i Lund och tittat lite. Jag var på intervju inför journalistutbildningen, det gick helt ok - de såg nöjda ut med mina svar och sa att de var "intressanta". De frågade om vad jag ansåg om saker och ting inom journalistiken samt vad utbildningen gick ut på. Hoppas, hoppas...

Gummi var också på intervju, på universitetssjukhuset (i Lund) och han fick projektanställning från och med tisdag, nästa vecka, till 20 augusti. Han ska testa sjukhusets nya datakommunikationssystem.
Grattis älskling! :)
Förhoppningsvis leder detta till heltid inom Region Skåne, får man in en fot, kommer man inte ut förrän man ligger i kistan... Hehe... Enligt min pappa, då... ;-)
Sen fikade vi på "Grafitti" och åkte sen hem via Malmö, där vi visade var vår lägenhet är. Har precis avnjutit grillspett med grönsaker, nypotatis och vitlökssås... Mumma...

Imorgon ska vi ut till mamma halva dagen, fika med mormor och äta middag på kvällen. På söndag blir det loppis på Skegrie Möllegård och så åker vi hem (till Skövde) efter det.

Jaja, vi hörs!

Bæjó!

måndag, juni 05, 2006

Vecka 23 inledd

#Nu e det sommar, nu e det sol...# Eller något i den stilen i alla fall... :)

Här kommer en liten update sedan senaste inlägget:

* Jag jobbade i fredags
* Jag och Gummi blev bjudna på "Voda" och fick sushi... Mmm *slurp*
* Nammidag i lördags med tacos och isländskt godis.
* Utflykt till Läckö, igår, med guidad tur på slottet, samt fika i Lidköping efteråt

Idag har jag kompletterat det jag skulle i mitt paper och skickat i retur till Håkan, så får jag se om han tycker att jag är klar till att skicka "the final version" till Anders B, eller inte.
Hoppas det är klart, för i så fall är jag 100% klar och kan, så småningom, ansöka om min fil.kand. examen... Wohoo!

Gummi och Stebbi är, i skrivande stund, på väg till Varberg med en del av Stebbis saker i ett hyrsläp.

onsdag kör vi till Skåne.

Jaja, inte mer att skriva nu. Bilder hittar ni här.

Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, juni 01, 2006

School´s out... for this time...

Ja, då var man klar i Skövde... Nja, inte helt. Man får säkert retur på något, men föreläsningar och sånt är i alla fall över. Hur skönt som helst.
Screeningarna har gått bra, jag visade mitt igår och det gick bra. Det var lite jag tänkte på som kan förbättras, men i stort sett så var jag nöjd - med tanke på min enorma nervositet inför att tala inför folksamlingar.
Idag, efter den sista screeningen, fick vi rosor och cider och fick skaka hand/krama lärare. Torbjörn hade förberett ett "trevligt" bildspel av oss från ettan... Huh, mycket värre än passfotona... ;-)

Imorgon ska jag jobba, på lördag blir det "Step Up Intervall 75 min" och sen är resten av helgen ledig och slapp och god och skön och så vidare...

Jag har lagt upp bilder från "Golden Globe"-galan här, mycket nöje!

Vi hörs!

Bæjó!

/ Kristin Knutsson, filosofie kandidatexamen, Berättarteknik (- snart i alla fall... Hehe...)