onsdag, maj 24, 2006

Golden Globe!


På väg till Golden Globe-gala + sittning! :)

Exjobbet inlämnat

Halleluja! Lämnade in mitt exjobb ca kvart i tio, och det känns lite märkligt, måste jag säga. Som om man lämnar ifrån sig ett barn, eller något i den stilen.

Träffade Anders B och Tyrone precis efter jag lämnat, snacka om sammanträffande.

Men, vad ska man göra nu? Slappna av? Hur gör man det, efter nästan fem månaders arbete med uppstigning kl. 7 på vardagarna? Skum känsla... Kanske jag borde studera katten? ;-)

Om en vecka (31 maj) har jag screening mellan 11.15-11.45... Håll tummarna då.


Posted by Picasa
Åh, jag vill ha "Matador"-dvdboxen! En av tidernas bästa tv-serier och jag vill titta på den... Nu!!! ;-) Det kommer säkert att dröja minst ett år innan TV4 sänder den igen...

Vi hörs!

Bæjó!

Tsunami i Skåne

Godmorgon!
Hittade följande nyhetDN idag.

Vi hörs!

Bæjó!

tisdag, maj 23, 2006

Jag lever...

... i alla fall... ;-)

Har ju varit riktigt dålig på att blogga på sistonde. Men, that´s life när man haft ett exjobb som krävt uppmärksamhet sedan man kom tillbaka från Skåne.
Ringde mamma igår; syrénhäckarna håller på att slå ut... Åh, nu skulle man varit i Skåne - doften är helt underbar!

Jaja, nog med dagdrömmeri.

Som jag nämnde i mitt förra inlägg (det där superlånga om Eurovision Song Contest) så var jag ute med jobbet och red islandshästar i söndags. Det var så himla kul. Eftersom jag är erfaren ryttare (ca 11-12 år) så fick jag tilldelat mig en häst som heter "Jakur", en urgullig fux-/och skimmelpinto. Han var inte världens lättaste, precis. Kunde han slippa anstränga sig till att tölta eller galoppera långa sträckor, så var det bra. Efter ett litet tips så fick jag honom att tölta riktigt bra. Men, jag fick, som sagt, kämpa för det. Inte slappna av en enda sekund - då började han trava.
Det var så himla kul, vill göra om det mycket snart. :) Men, helst vill jag ha egna islandshästar.

Igår och idag har jag fixat det sista på mitt paper, gjort om det till .pdf, samt fixat och skrivit ut omslag till min dvd. Så, all set för inlämning imorgon. Vad skönt det ska bli att få bort det. Sen är det party-party som gäller på kvällen. Kanske jag hinner med ett, eller två, avsnitt av "Grey´s Anatomy" där emellan.

Fick med mig upp min gamla balkjol, och oj! vad den är alldeles för stor! Den ska sitta i midjan, men sitter idag löst och ledigt på höften. (Jag vägde ca 15 kilo mer då än vad jag gör idag, så...)
Blir det kris, så får jag ha med en säkerhetsnål, men det ska nog ordna sig. Eftersom kjolen är så lång redan när den sitter som den ska, så ska jag ha mina kilklacksskor (från Ísland) på mig - så kommer jag upp en liten bit i alla fall. Ska bli så kul med "Golden Globe"! :)

Jaja, sängdags snart. Ska upp tidigt imorgon och har lite att läsa innan det är dags att sova.

Vi hörs!

Bæjó!

söndag, maj 21, 2006

Schlagerbloggen 2006

Hej!
Här kommer en (lång) blogg om gårdagens äventyr; Eurovision Song Contest!

Värdparet (Maria & Sakis): Ett par som verkligen gjorde sitt allra yttersta, men misslyckades. De fick aldrig egentligen med sig publiken. Maria bytte klänningar ett antal gånger och inte där heller klarade hon sig. I en kort-kort, silvrig kreation trodde jag att hennes högra (från tv-soffan sett) bröst skulle hoppa ut. Kunde svära på att jag såg vårtgården...

Det nya poängsystemet: Gillar jag skarpt. Äntligen blir det lite fart i tävlingen, i och med att man bara visar på en tavla, poängerna 1-7. Bra gjort!

Schweiz: Bra låt, kul intiativ med artister från olika länder. Tyvärr var det nog alltför sakta för min smak, men Andreas Lundstedt klarade sig alldeles utmärkt.

Moldavien: Ett av årets skummaste bidrag "Loca". En tjej som byter (tar av sig) kläder oftare än, till och med, Silvía Nótt! Bara det är en prestation. Som Gummi sa: "Tjejen e snygg, men låten suger".

Israel: Låten helt ok, killen som sjunger ledstämman också. Däremot borde han investerat i en annan kör. Den han hade nu sjöng falskt lite här och där. Snygg vit kostym hade han.

Lettland: "The Real Group" meets "Queen", eller nåt. Början katastrofal, sen blev det bättre. Killarna borde även satsat på en annan garderbob; kostymer hade kanske varit bra?

Norge: En låt som inte klarade sig så bra, men jag tyckte mycket om den. Sångerskan sjöng klart och vackert och ett extra plus i kanten för att hon sjöng på norska. Tyvärr kanske den inte platsar i tävlingen som sådan.

Spanien: Nej, nej, nej. Las Ketchup is back, och det låter fortfarande inte bra. Det låter som om de sjunger på en och samma ton hela tiden, pratar och sen avslutar med "Una Bloody Mary, por favor". Tyvärr lär den här låten hamna på någon radiokanals topplista i sommar. Ett plus för deras snygga scenkläder.

Malta: En kille som hade fått en låt skriven av svenskar. Det hördes! Låten påminde om Fame´s "Give me your love", ABBA och Charlotte Pirelli´s "Take me to your heaven" hade parat sig och blivit den här låten. Bra framfört, men killen borde skippat smoking-bältet i midjan.

Tyskland: Inhyrd australiensiska i snygg, rosa puffklänning som sjunger ett countrybidrag. Var i allt detta är det "tyska"? Well,well... Låten var bra och svängig, påminde lite om "grand 'ol opry" i USA och gav en känsla av 50-tal.

Danmark: Äntligen en låt i min smak! 60-tal, handklapp och svängigt. Jag gillade även färgen som de valt på sina kläder, guld. Men, en fråga bara: Varför tog hon in en breakdansare?

Ryssland: Kille i hockeyfrilla, som bytt linne med nummer sedan semifinalen. Låten helt ok, men inte min smak. Är han Rysslands svar på Darin?
Och så den obligatoriska frågan: Varför en kvinna i ett piano och två ballerinor i bakgrunden?

Makedonien: Tjejen igår såg ut som en Jessica Simpson i "The Duke of Hazzards" wannabe, i korta jeansshort och korsettop. Det enda som skiljde var det bruna håret. Låten var bra, men hennes röst lämnade mycket att önska. Stundtals var det falskt.

Rumänien: Snygg kostym, men varför Converse-skor till? Bra danslåt som kommer att stanna kvar på dansgolven hela sommaren. "Tornero, Tornera"... Jag kommer nog att nynna på den ett tag framöver. Gillade den här starkt.

Bosnien&Hercegovina: Snygg, vit kostym. Bra och oerhört vacker ballad som jag faktiskt tyckte om. Synd bara att det var så uppenbart att musikerna fejkspelade i bakgrunden.

Litauen: Kul låt som tyvärr (och osportsligt) fick burop. Skönt att åtminstone ett bidrag som driver med tävlingen gick vidare. De hamnade visst högt upp också. Skrattade var gång de fick höga poäng. Lite retsticka-skvallerbytta-bing-bong över hela låten. Killarna var snygga i sina kostymer, men mitt i allt, får han som ser ut som en hybris mellan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt, ett psykbryt och bara dansar loss... Kul nummer...

Storbritannien: Skoluniform? Nej, nej, och åter nej! Vit kille som försöker, liksom Britney Spears man (Kevin Federline), sig på en raplåt. Det funkar inte. Kul idé... men... nej...

Grekland: Förhandfavorit vars röst lät sliten. Nådde tonerna, men hon var inte i toppform. Borde även skippat smokingdelen på sin topp och kanske satt bältet i midjan, där den ska sitta i år. Låten var bra, speciellt i refrängen där det var bra krut. Fick lite känsla av Bonnie Tyler.

Finland: Kvällens vinnare med de coolaste kostymerna. Många plus för att de haft dem på sig hela tiden i den värmen som finns nere i Aten. Grattis Finland! Rätt låt vann! "Sagan om Ringen" meets "Heavy Metal". Snygg pyroteknisk show och ett litet plus för finlandshatten som sångaren bar och att han lyckades gå omkring på platådojjor.

Ukraina: Bra, dansant bidrag med en sångerska som ser ut och låter som Shakira, klädd i en minimalistisk Marilyn Monroe-klänning. Under semin, och även igår, satt jag och höll tummarna för att hennes högra bröst skulle stanna kvar i klänningen, med tanke på allt hennes hoppande. Bra pipa på damen och låten stannar nog kvar under sommaren.

Frankrike: Typisk, fransk schlagerballad med lite upptempo. "Titanic"-varning på kläderna och håret och stundtals sjöng hon falskt. Kanske berodde det på att hon var nervös. Hade jag också varit. Kanske hennes röst hade mått bra av lite skolning på de höga tonerna?

Kroatien: En låt om sångerskans höga klackar som är urkass, tja, förutom refrängen, som är lite trallvänlig. Sångerskan har, troligtvis, investerat i ett storpack läppennor som inte matchar henne och till utseende påminde hon, igår, om karaktären "Monica Geller" i "Vänner". Snygg ovandel på klänningen. Drar av underdelen i sluten av låten och genast höjs betyget för klänningen. Gruppdansen kändes lite "Grekland 2005".

Irland: Han ser ut som en typisk, brittisk, fotbollsspelare. Snygg kostym, även den rosa skjortan. Hiskelig blondering på killen i kören. Bra ballad med en av följande fyra, typiska, irländska schlagerinnehåll: "barn, fred, kärlek och ljus". Bra sång, även av kören.

Sverige: Allt prat om Carolas pipa i kvällstidningarna, och hon lät faktiskt hes och sliten, trots att rösten höll. Snyggt med guld och påklätt, med tanke på alla mini-strippor som förekommit i årets tävlingar. Stör mig på hennes hakdarr, men det är nog så inövat att det inte går att ta bort. Bra show och ok energi. Däremot var jag mer nöjd med hennes framträdande i semifinalen, där hon verkligen gav allt. Kändes som att det inte riktigt var samma energi igår.

Turkiet: Klänningens färg passar henne inte. Borde valt en med mer färg till hennes ljusa toner. Cool, darrig röst, som höll hela vägen. Låten inte bra, men kan dock hålla sig kvar ett tag till. Härligt med en kvinna med former, och som vågar visa fram dem!:)

Armenien: "Ruslana" meets "Turkiet"? Jo, det kan jag hålla med om! Killen verkar sakna stylist, med blandning mellan tajt tröja och munkväst. Låten är ok men inte hans röst, som får G- av mig. Konstiga snören i dansarnas koregrafi. Jag får en annan blandning av kommentatorn: "Sertab" meets "Magnus Carlsson"... Tja... Hm... Kannski...

Ja ni. Ursäkta den långa bloggen, men I had to. Hoppas ni orkat ända ner hit. Detta är mina åsikter, och om ni inte håller med så är det lugnt. ;-)
Ha en fortsatt trevlig helg! Jag ska snart iväg och rida islandshäst med jobbet. Weeee...

Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, maj 18, 2006

Hemma i Skövde igen

Kom hem igår eftermiddags med tåget. Sofie hämtade oss på stationen (jag och Fred), det var verkligen jättesnällt av henne. :)
Gick senare och handlade på ICA, fixade lite med mitt paper och tog det sedan lugnt resten av kvällen.

Idag har jag suttit i skolan halva dagen och pillat på min film. Har exporterat "Axatorp"-biten och haft handledning idag. Det gick bra och Tyrone verkade nöjd.
Köpte biljett till "Golden Globe"-sittningen och gick sen hem vid lunch. I eftermiddags arbetade jag en hel del på mitt paper och mailade in det till Tyrone igen. Körde till MAXI (tack, Axel och Ingibjörg för lånet av bilen) och köpte DVD-skivor och fodral... Ska bränna till en massa nu... Hehe...

Imorgon är det upp tidigt, liksom idag. Ska gå igenom min film igen och kolla småsaker. Det är tänkt att min film ska exporteras och brännas nämligen. Målet är att vara klar imorgon eftermiddag... Usch, känner mig helt nervös bara över det...
Ska även skriva ut ett DVD-omslag som jag suttit och arbetat med idag. Det blev bra, ska bara se om det passar fodralen.

Jaja, slökikar på semifinalen i "Eurovision Song Contest"... Áfram Silvía Nótt! :)

Vi hörs!

Bæjó!

tisdag, maj 16, 2006

Catfights och ösregn

I en och en halv vecka har vädret varit strålande, solsken varenda dag och endast temperaturen har skiljt dagarna åt... Men, så kom dagens datum... Med regn! Min sista heldag i Skåne - med regn. Fy tusan vad trist, men inget jag kan göra något åt.

De här nästan två veckorna har gått sakta och varit trevliga. I lördags skrev jag mitt andra intagningsprov, (det första var i Lund - 6 maj) till journalistlinjen vid folkhögskolan i Skurup. Det gick bra, tror jag, jag gjorde mitt allra bästa.

I söndags sjöng jag med kören på den årliga vår- och sommarkonserten i Fuglie kyrka. Det var mycket trevligt, en hel del publik och mycket fin musik. Speciellt en vårvisa ("Vårvindar friska"), som Göran och hans dotter framförde. Otroligt bra och trollbindande. Göran på gitarr och Nina på fiol och sång. Wow, säger jag bara! :)

Igår var jag och Gummi först nere hos mormor och rensade i hennes rabatter, sen körde vi till Malmö, där Gummi skulle skriva kontrakt med Academic work för tre dagars provjobb (mer info senare) och så avslutade vi Malmösessionen med att köra förbi vår blivande lägenhet på väg ut till IKEA - Heaven on Earth... Eller nå't... ;-)
Kul att kolla på saker som vi båda vill ha! Längtar så tills vi flyttar!

Idag skulle jag varit hos mormor och rensat klart i rabatterna, men due to heavy rain, så lär det inte ske idag. Ikväll ska jag iväg till Hammarlövs församlingshem för terminsavslutning med kören. Maten bjuder de på, ska bara ha med egen dricka.

Och så slutligen... Imorgon åker jag och Fred hem, med tåg, inte bil. Gummi behöver bilen när han är här nere. Blir hämtade på Skövde station och så ska jag spendera min onsdagseftermiddag med att plugga på mitt paper och träna.

Så, what to do? Har två katter (Min Fred och mamma och Ann-Margreths Sotis) som leker/busar omkring. Helt tokiga små djur som, så småningom, kommer att däcka på varsitt håll... Hehe... ;-)

Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, maj 10, 2006

Vår fina lägenhet

Nu har jag varit och tittat på lägenheten i Malmö dit jag och Gummi ska flytta i juli. Wohoo... Längtar så mycket efter att flytta.
Har skrivit på kontraktet och tagit foton. Jag har precis lagt ut dem här.

Annars är allt bara bra här i Skåne. Har mailat in paper till Tyrone idag och arbetat lite i trädgården.

Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, maj 04, 2006

Skåne igen

Så bär det åter igen ner till Skåne den här våren. Känns som att man är där hela tiden eftersom det blivit så ofta... Hehe... Men, det ska bli kul och de har det dessutom mycket varmare än sommarvärmen här uppe, så skönt ska det också bli. :)
Har packat lite flyttlådor som vi ska ha med oss... Ja, jag sa "vi". Det var ju egentligen bara jag som skulle ner, eftersom jag ska skriva intagningsprov till journalistutbildningarna vid Lunds Universitet och Skurups Folkhögskola, men nu blev det lite ändrade planer. Bara kul det, slipper ju köra ensam imorgon... Hehe...

Väl nere i Skåne ska vi titta på lägenheten, skriva kontrakt, jag ska sjunga med kören, jobba lite i trädgården, plugga lite paper, skriva prov och sen ta det lugnt. Ska bli skönt att slippa stressa runt som man alltid gör... Men, det kommer säkert att sluta med att man stressar runt ändå... Hehe...

Jaja, får väl ta och kolla DN en sista gång och sen gå och lägga mig. Upp tidigt imorgon...

Vi hörs!

Bæjó!

tisdag, maj 02, 2006

Good news, everyone

Ja, äntligen kan man presentera lite goda nyheter.

Projektet: Går framåt. Sofie hjälpte mig att bränna min första DVD-version idag. Blev mer nöjd med ljudet än vad jag trodde jag skulle bli. Hittade lite småsaker som jag ska pilla med imorgon eftermiddag.
Har handledning kl 13.30 imorgon, och jag hoppas att Tyrone bara har bra saker att säga om mitt paper... Hehe...

Den goda nyheten: Har tackat ja till lägenheten som vi har haft på G sedan början av april. Visst, Gummi har inte fått jobb än, men vi har råd med de första månaderna, så lite gambling är det allt... Hihi... Klicka här, så ser ni på en karta vart i Malmö det är vi ska bo. Weee... Me, happy-bappy! :)
Om ni väljer "flygfoto" så kan ni se huset och även hur nära vi ligger Triangelns köpcenter (På den vanliga kartan ligger Triangeln snett ner till vänster om texten "Lugnet", vid den grönfärgade halvcirkeln). Kanonläge till billigt pris. Me likey!
Mer info: Det är en trea, 84 kvm, balkong & badkar, garage och gång- och cykelavstånd till allt.

Mer: Bakar för ögonblicket, har tittat på "Grey´s Anatomy" och ska surfa lite innan sängdags. Ska upp tidigt imorgon, har ett ärende att fixa i stan innan redigering och "StepUp".

Vi hörs!

Bæjó!