söndag, oktober 30, 2005

Lite till

Jaja, helgen har varit helt ok. Började i fredags kväll med att jag såg "From Russia with love", Bondfilm nummer 2 i ordningen. Den var helt ok, men "Goldfinger" är så mycket bättre.
Gummi var hemma hos Ari och drack och spelade X-Box, vilket ledde till en inte lika rolig baksmälla igår... Hehehe...
Gårdagen var lugn, vi såg en massa olika dokumentärer och sånt på X-Boxen och hade nammidag. Och, ja, vi kom ihåg att ställa tillbaka klockan natten till idag. Det var nice att få en extra timmes sömn, sånt säger man inte nej tack till direkt. ;-)
Idag har vi varit hemma. Vi har städat lägenheten och bytt däck på min bil. Så, nu rullar bilen på dubbade vinterdäck... Bring it on, vinter, bring it on! Har sett "Fahrenheit 9/11" idag och lite various avsnitt av "South Park" och "Mythbusters".
Well... Imorgon, kl 9.15, ska jag ha examinationsseminarie i "Kreativt Skrivande" och jag har en novell kvar att läsa som kom igår.

Vi hörs!

Bæjó!

Nya filmer jag vill se

1) Pride and Prejudice, 2005, ny filmatisering av Jane Austens bok
2) Walk the line, 2005, Film om Johnny Cashs liv
3) The Corpse Bride, 2005, ny Tim Burton-film i sann "Nightmare before christmas"-anda.
4) Wallace & Gromit in the curse of the were-rabbit, 2005, engelska lerfigurer - helt underbart!
5) The Da Vinci Code, 2006, Ohh - hoppas att den blir minst lika bra som boken. Heja Ron Howard!

Så, återkommer senare.

Vi hörs!

Bæjó!

fredag, oktober 28, 2005


Fred Astaire Posted by Picasa

torsdag, oktober 27, 2005

Den lataste dagen på terminen...

Ja, jag tror faktiskt att det var det. Gick upp halv tio och fick hjälp av mamma med att fixa det sista på min arbetsansökan. Efter det avslutade jag min andra hemtenta i "Dramaturgi", och även om jag känner mig så där löjligt superstolt, så känns det som att det inte blev riktigt bra... Men... Det är bara jag som oroar mig för mycket. :)
Annars har jag bara tagit det lugnt idag och inte gjort för mycket. Beställde kurslitteratur till "Genusperspektiv på film" som kostade drygt 1300 kr... Huh och blä! Men, böckerna måste jag ha, även om det bara är en 5-poängskurs. Hoppas nu att de är värda det. Annars blir jag ledsen i ögat! :(
Har fin-fin träningsvärk i mina yttre lårmuskler efter min halvtimmes löpsession igår... Och ändå stretchade jag *suck*. Imorgon är det dags för en timmes "Step Up", det ser jag jättemycket fram emot. Såg klart på en dokumentär om Atlantis, som jag påbörjade för ett par veckor sen, men jag var alldeles för trött då för att se hela. Ikväll har jag sett "Du är vad du äter", även om den brittiska versionen är mycket, mycket bättre!
I helgen ska vi, förhoppningsvis, ut och slå runt. Det är "Halloween"-fest på kåren och jag vill gärna gå. Det var längesedan sist.
Något annat som jag också längtar efter är julen... Mmmm... Har kollat en massa recept på julkakor och julgodis... *Längtar*...

Vi hörs!

Bæjó!

onsdag, oktober 26, 2005

Jag är sååå duktig! :)

Här har ni den duktigaste tjejen i Skövde! Eller, jag känner mig som det i alla fall.
Gick upp halv tio, skrev lite på hemtenta del2 i "Dramaturgi" och stack sen iväg och tränade. När jag kom till FeelGood så var de två nyaste löparbanden upptagna *grrrr* så jag fick först springa 6 minuter på det gamla (utan stötdämpning... *grrrr* igen) innan jag fick tillgång till ett av de nya. Sprang i 25 minuter till och det var en underbar känsla att "komma i mål" efter 31 minuters löpning... :)
Handlade lite småsaker på Willy´s efteråt och körde sen hem igen.
Skrek nästan klart min hemtenta och har 100 ord kvar på den sista frågan. Duktiga, lilla jag!
Gummi har också varit superduktig idag. Han gick upp tidigt och har pluggat nästan hela dagen. Han har tenta nästa vecka, så han sitter just nu i skolan och har påbörjat tentapluggandet.

Såg "Top Model" idag, bra avsnitt, som vanligt. :) Senare ikväll kommer "Mythbusters", men det är två timmar tills dess. Vad ska göras? Lata mig!!! Så...

Vi hörs!

Bæjó!

tisdag, oktober 25, 2005

Do you want to know a secret?

"Do you promise not to tell?" :)
Bra musik de där beatlarna gjorde...
Har lite slappekväll idag, har haft sista föreläsningen i "Kreativt skrivande" idag, samt en föreläsning i "Actionfilmens utveckling"... med Stefan Ekman, vår föreläsare i "Dramaturgi". Mycket intressant föreläsning! :)
Redan tisdag, tiden bara rusar iväg från mig. På tal om Stefan Ekman, jag lämnade in hans del av hemtentan i "Dramaturgi" idag... *puh* One done, a few to go! ;-) Nemas problemas, jag är på grymme humör och det känns som att jag kan conquer the world ensam idag!
Önskar bara att vädret matchade mitt humör också... Regnet har stått som spön i backen idag och jag gick ordentlig chans att inviga mitt paraply "på riktigt" idag. Detta var enormt mycket regn om man jämför med det jag utsatte det för i helgen.
Oh, helg... Jag vill på halloweenfesten på kåren på lördag! :) Länge sen jag drack till senast, får bli lite ändring på det den här helgen. Längtar också efter att klä ut mig!

Så, ja... Slutflummat för dagen!

Vi hörs!

Bæjó!

söndag, oktober 23, 2005

What a difference a day makes...

Helgen snart över och ännu en vecka förbi... Grrrr... Tid, gå sakta! Helgen har varit helt klart godkänd. I fredags var jag på jobbet och fick nya arbetstider för november. Det är bra med extraknäck. :) På kvällen såg jag på "Goldfinger", bondfilm nummer 3. Mycket bra faktiskt, kul att hitta lite intertextualiteter till den första filmen, "Dr No". Lite rolig kuriosa är att omslagen till dem är ganska identiska med varandra. Båda har Sean Connery, hållandes en pistol med dess myning pekande snett uppåt och med handen lutad mot axeln. Blicken tittandes snett bort från oss. Coolt. Jag är skadad av min utbildning, jag vet... ;-)

Igår jobbade jag från halv tolv till halv tre - mycket skoj. Sålde hur bra som helst och köpte hem sushi som belöning åt mig själv. Jag och Gummi hade filmkväll och lyckades avverka fyra filmer. Snyggt jobbat. Vi började med "Starsky & Hutch", fortsatte med "Mr & Mrs Smith", sen tog vid "Dodgeball" och avslutade mitt i natten med "The Aviator". Wow. Somnade strax efter fem, jag är så himla trött nu. Gick nämligen upp kl 11 för att kunna börja plugga på en vettig tid.

Idag fick jag gjort Stefan Ekmans del av hemtentan i "Dramaturgi". Jag är stolt över mig själv. Börjar kännas som att jag faktiskt gör enormt bra ifrån mig... För att vara jag... Hehehe

Glömde nästan... I torsdags fick jag slutligen till min sista blondering, så nu är jag äntligen nöjd med resultatet, vilket ni, för övrigt, kan se här till höger... Me - Blondie...

Så, snart dags för dagens dos av "Mythbusters". Imorgon ska det handlas, tränas och pluggas.

Vi hörs!

Bæjó!

lördag, oktober 22, 2005


Lat och go' :) Posted by Picasa

torsdag, oktober 20, 2005

Äntligen blondin!

Nú nú... Så har "da redhead" förvandlats till "blondes have more fun"... Eller nåt. Idag satte jag i den sista blonderingen och nu ser det faktiskt naturligt ut... :) Bild kommer lite senare.
Next mission: Låta håret växa ut igen.

Imorgon är det föreläsning i "Dramaturgi" som gäller och sen ska jag ner till jobbet för att ha schemamöte. Jo, jag ska träna "Step Up" också... Höll på att glömma det.

Orkar egentligen inte skriva mer, så jag ska göra mig iordning för sängen... "Mythbusters" klockan midnatt, som vanligt. :)

Vi hörs!

Bæjó!

The Simpson mot arabländerna!

Jajamensan! Nu har "The Simpsons" blivit araber också!

Bæjó!

onsdag, oktober 19, 2005

Onsdag

Nu börjar mitt förråd med fyndiga bloggtitlar att sina... Hm... Jaja, enklast är oftast bäst. Idag har jag jobbat för Caroline. Det var kul, men tyvärr sålde vi inte så bra eftersom det är dagen innan barnbidrag och en dryg vecka innan csn/lön. Folk har väl inte råd att handla ursnygga skor för stunden. ;-) Men, vackert väder har det i alla fall varit. Solsken och kyla. Jag använde mina lurviga vantar för första gången i höst, de var varmare än vad jag trodde. :)
Gummi hämtade mig utanför Krikelin efter jobb och han var nästan död, så trött som han var. Han köpte varsin sallad hos Apu åt oss och så kikade vi lite på "Futurama".
Ikväll har jag kollat på "Top Model", som vanligt.

Igår var jag hemma hos Binna halva eftermiddagen och fick mitt hår avfärgat igen. Vi satte i avfärgningsvätskan 3 (!!!) gånger och nu är mitt hår äntligen avfärgat (till 95% i alla fall), så imorgon (eller fredag) ska jag sätta i min nya färg. Weeee... Men, hundan vad det röda satt! Ska jag ha rött igen så ska det vara för resten av livet, det var alltför jobbigt att färga av. Hehehe...

Imorgon är det föreläsning i "Dramaturgi" och efter det ska jag se till att börja plugga lite. Helgen kommer jag definitivt att viga åt mina studier (finns inget alternativ) och åt att jobba. Ska jobba lördag. :)

Men, nu ska jag joina Gummi i sängen. Vi har den nya TV:n där, LCD-skärm, som vi lånade av pappa. Så, ni får ha det så bra så länge...

Vi hörs!

Bæjó!

måndag, oktober 17, 2005

Återkomsten...

Told ya I was coming back... ;-)
Har fixat lite med länkarna och lekt lite med datorn. Har blivit beroende av ett spel som heter "Mah Jong". Det var Ann-Margreth som introducerade mig inför det i lördags. Hur kul som helst!
Idag har jag varit hur duktig som helst. Jag har varit på FeelGood och sprungit 4,5 km på 30 minuter (med cooldown inräknat = 5 km på 35 minuter). Mycket duktig flicka! Efteråt handlade jag och sen körde jag hem. Skönt att ha veckans mat inhandlad.
Det blev risotto med tonfisk till middag, ett nytt recept jag hittade i mina äldsta viktväktar-böcker.
Mmm... Kanske lite för mycket salt i receptet, ska försöka skärna ner mängden till nästa gång. :)
Imorgon kl 12 ska jag till Binna och vi ska avfärga håret igen. Hoppas det nu löser sig. Fjärde gången gillt... Eller nåt...
Har också tvättat idag och den sista tvätten blev klar för några minuter sedan. Pratade lite med "svärmor" ikväll, det var kul. Har inte pratat med henne sedan i somras. Det har varit Gummi som ringt dem, och inte tvärtom.
Annars? Imorgon har jag också föreläsning i "Actionfilmens utveckling", men det är inte förrän kvart över sex, så kanske hinner jag plugga lite imorgon också.
Veckan verkar bli lugn, så jag kommer nog hinna med att påbörja hemtentan i "Dramaturgi" och skriva klart novellen i "Kreativt skrivande" på nolltid.
Caroline, på jobbet, ringde ikväll och ville ha någon som kunde ta hennes arbetspass på onsdag och eftersom filmvisningarna inte är obligatoriska så tackade jag "ja" till det. Kul att jobba lite extra. :)
Jag fick en film idag också. Jag betalade för 6 nummer av tidningen "Hennes" förra månaden och fick därför filmen "The Aviator" på köpet. Weeee... Vi ville båda ha den, så det blir nog veckans fredagsfilm eller nåt. Snart är det "Mythbusters"...

Vi hörs!

Bæjó!

Bondbrudar

Nya rykten gör gällande att Angelina Jolie kommer att spela mot Daniel Craig i den nya bondfilmen "Casino Royale". Kan bli intressant, världens vackraste kvinna mot en blond James Bond... Hehehe...

Återkommer...

Bæjó!

Helgen är över

Vi hade besök i helgen. Mamma, Ann-Margreth och Sotis kom på besök i fredags kväll. Jag hade förberett med nybakade bullar, pålägg och kaffe och en äpplekaka med vaniljvisp till efterrätt... Mums, vad gott! :) Blev väldigt nöjd med resultatet eftersom det var a) första gången jag bakade bullar med dinkelmjöl och b) första gången jag använde just det receptet till äpplekakan. Mmmmm...

Igår steg jag upp lite före de andra, halv nio, och förberedde frukost. Efteråt så körde vi ner i stan och gick i lite affärer. Vi avslutade stadsrundan uppe på "Erikshjälpen" och körde sen hem. Väl hemma slappade vi oss och katterna fortsatte busa/smyga på varandra. Senare på eftermiddagen gick jag ner till Binna för att fortsätta "projekt: blondin". Efter en omgång avfärgning + blondering så är håret blont/guld/apelsingult. Binna har gett sig den på att det ska bli blont så vi ska höras imorgon igen... Hehehe... Skam den som ger sig! ;-)
På kvällen spelade vi "Carcasonne", ett jätteroligt brickspel som vi fick av mamma och Ann-Margreth (vi har spelat det tidigare - en hel del). De skulle ta med sig sitt, men överraskade oss med vårt alldeles egna exemplar. Tack så mycket än en gång! :)
Idag var det upp lika tidigt och de körde hem vid tio. Jag och Gummi har slöat i soffan och kollat på "Futurama" och "The Hitchhiker´s Guide To The Galaxy". Fred har sovit hela dagen. Det tar på krafterna att vara alert kisse hela tiden... hehehe...
Gummi har också spelat fotboll och poker idag och jag har sprungit i 20 minuter.
Imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter...

Men, jag har satt in lite bilder från helgen, så titta och njut.

Vi hörs!
Bæjó!

torsdag, oktober 13, 2005

Inte mycket händer

...så jag letar förtvivlat på expressen och aftonbladet efter något att skriva om... *argh*... Men, det är inget jag kan göra något åt, blogg-skrivkramp kan alla drabbas av, gamla som unga.
Veckan har varit lugn, jag har haft mina föreläsningar samt en handledning med Anders B. inför examensarbetena till våren. Jag visste inte hur jag skulle bära mig åt när jag gick in, men efter en halvtimmes snack om allt mellan himmel och jord (okej, men om allt "söder om landsvägen" - dvs. Skåne, söder om 101:an)... Från och med detta möte i morse, så har hela mitt huvud bubblat (och det bubblar fortfarande) med idéer som väntar på att få fast form på ett papper. Otroligt inspirerande möte och jag var dessutom 150% säker på att jag valt rätt mellan uppsats och praktiskt arbete. Skönt. Nu kan jag koncentrera mig på min brainstorming.

Annars? Igår sprang jag 30 minuter utan att stanna och svetten rann av mig när jag var klar. Det var helt klart värt det! Mådde som en drottning efteråt och stolt som en tupp var man över prestationen. Vem hade trott det om en tjej som hatade allt vad löpning hette för 10-12 år sedan?

Imorgon kommer mamma och Ann-Margreth på helgbesök med sin lille kisse, Sotis II av Fuglie... Hihi... Vi och namn. Min bil heter ju, som bekant, Goffe II. Skum familj... ;-)
De skulle egentligen komma nästa helg, men det blev problem med nissen som skulle hjälpa dem att göra klart deras nya garageportar, så det blev den här helgen istället.
Så, jag ska inleda morgondagen med en timmes "Step-Up". Sedan ska jag, på väg till bilen, handla på Willy´s, köra hem, städa, baka och slappa.
Mycket att göra, men man sparar lite pengar på att baka och dessutom intalar jag mig om och om igen att jag ska göra det, men jag kommer aldrig till skott... Bara bra att vi får besök, då får jag ändan ur vagnen i alla fall... Hehehe... Och ja, Gummi ska hjälpa till med städningen! ;-)

Men, nu ska jag ta och slänga mig i sängen och zappa till "Discovery"... "Mythbusters"-dags!

Vi hörs! Ha det så bra allesammans!

Bæjó!

Ps. Detta blev mer än vad jag trodde det skulle bli... Skrivkramp, my ass... :þ Ds.

tisdag, oktober 11, 2005

Bond, James Bond

Här har ni den nye Bond, nr 6 i ordningen, Daniel Craig.

Bæjó!

söndag, oktober 09, 2005

Något nytt

Helgen har varit bra. I fredags var Gummi ute och festade med pojkarna och jag gjorde "läxan" här hemma, dvs. såg "Tomorrow never dies" och käkade popcorn. Mmmmm.
I går var Gummi bakis... surprise... Hehe... Vi köpte hem mat från "Apu" och satt här hemma och gjorde nadda. Klockan sex träffade jag tjejerna och åt på "Santa Lucia", restaurangen bakom Willy´s. Jag åt en plankstek som var hur god som helst och efteråt körde vi hem till Emy. Det var kul att träffa alla igen och speciellt Malin som var på besök från Norrköping. När de andra tjejerna gick till kåren så åt jag, Emy och Malin glass med maräng, chokladsås, kiwi, bananer och strössel... Åh vad gott! :)
Idag sov jag gott till elva. Jag har rensat en massa idag och hämtat upp lite saker från förrådet så att jag slipper leta efter det i slutet av november. Gummi dammsugade och våttorkade under tiden.
Jag lagade lax till middag, hur gott som helst, och jag har dessutom provat något nytt idag... Yoga! Laddade hem en 30 minuters yogasession som jag provade via x-boxen. Kul, men jag var svettig när jag var klar, så de som säger att yoga inte är svettigt... Ni har fel! ;-)

Jaja, ska kolla på "Mythbusters" nu på Discovery och dricka lite kaffe till.

Vi hörs!

Bæjó!

torsdag, oktober 06, 2005

Mysig höstkväll med tjejerna.

Jag tror att jag har världens bästa extraknäck. Vi är 6 stycken underbara tjejer som arbetar på Nilson sko i Skövde och vi har en helt otrolig sammanhållning. Idag samlades vi hemma hos Christel (butikschefen), alla utom Caroline (hon är i Florida), och käkade pizza från "American Style". Vi skulle diskutera lite saker om och omkring jobbet. Pengarna fick vi som belöning för att vi har haft en enormt bra försäljning på sistonde. De andra drack rödvin, jag höll mig till alkoholfri päroncider (jag hade kört ner i stan eftersom jag inte gillar att gå ensam hem när det är mörkt, och... Efter klockan 18 är det ändå gratis parkering på Sandtorget som är 150 m från Christel).
Kvällen var hur mysig som helst och vi snackade om allt. Tack tjejer för att ni är så underbara! :)

Tja, annars har veckan varit bra hittills. I måndags pluggade jag, i tisdags hade jag "kreativt skrivande" + "actionfilmens utveckling", igår hade vi snack med de olika ansvariga för examensarbetena och sen filmvisning i "actionfilmens utveckling". Men, eftersom jag har James Bond-filmerna, så sparar jag "Tomorrow never dies" till imorgon kväll eller söndag kväll... Får se. Idag har jag haft föreläsning i "dramaturgi" med Anders B. Ska ha föreläsning nummer 2 imorgon, men innan den så ska jag till FeelGood och köra ett pass "Step-Up", så att jag får igång hjärnan ordentligt... Hehehe...

Men, nu ska jag lägga mig i sängen med ett glas kaffe, en kelsjuk katt och ett varmt täcke och kolla på mitt inspelade avsnitt av "Du är vad du äter".

Vi hörs!

Bæjó!

måndag, oktober 03, 2005

Ny vecka, nya möjligheter!

Ja, det är så man ska se på saker och ting. Dr Phil säger att man, var morgon när man vaknar, ska tänka "vad kan jag göra idag för att göra min dag så bra som möjligt för mig och min älskling?" (Kanske inte ordagrant, men innebörden är sådan). Det är måndag, alltså: "ny vecka, nya möjligheter"...
Jaja, idag har jag handlat mat, tränat (5 min gång, 15 min löpning, 5 min gång och 5 min löpning) på FeelGood och pluggat. Imorgon är det dags för "Kreativt Skrivande", fick uppgiften tidigare idag av Dan, men det var en lätt uppgift så det tog ingen tid alls få inspiration och skriva. :)

Igår var det bakisdag, precis som jag hade planerat. Tog det otroligt lugnt, slappade i soffan och kollade på en massa på x-boxen. Vi åt bakismat (Jag - kycklingsallad, Gummi - kebabpizza med strips - båda rätter från "Apu".) och snaskade godis till efterrätt... Mmm... I love sundays! ;-)
Vi hade förfest i lördags som var hur trevlig som helst. Efteråt gick vi till kåren, som halvt planerat, och det var ganska kul - trots att det inte var så mycket folk där. Vi stack sen till McDonald´s och fick lite fyllemat, och det var nog det som gjorde att jag mådde halvbra vid 11-tiden igår förmiddags...

Annat kul? Hm... *funderar* Kommer inte på något för stunden, men var god kom tillbaka senare. :) Nu ska jag kika vidare på "Extreme Makeover: Home Edition".

Vi hörs!

Bæjó!

lördag, oktober 01, 2005


Vi :) Posted by Picasa

1 år idag!


(En gammal bild på oss från i mars)Posted by Picasa

Ja ni, jag lovade mer info idag. Natten till idag, för exakt ett år sen, kysstes jag och Gummi för första gången och snart, om någon timme, blev vi officiellt tillsammans.
Jag älskar dig hur mycket som helst, ástin mín. :) *Puss* *puss*
Ikväll ska vi till Voda och äta och sen ska vi ha förfest. Så, kanske man avslutar kvällen på Kåren?! Den som lever får se... Hehehe... Morgondagen är redan inplanerad till att bli bakisdag. ;-)

Well, jag ska dricka mitt kaffe och surfa vidare.

Vi hörs!

Bæjó!