lördag, juli 30, 2005

Bilder! Bilder! Bilder!

Hej!
Är precis hemkommen från Jólahúsið, dvs. det där huset jag tidigare berättat om där de har jul året om. Tog en hel del bilder inne och ute och ni hittar dem här!
Är, som tidigare sagt, ledig idag och imorgon, men jag tänker nog inte göra något speciellt after all. Känner mig lite kass i halsen och ska nog ta det lugnt... *suck*

Gummi ska snart iväg till jobbet och efteråt ska vi "andra" köra till Hagkaup. Jag tror att han vill ha datorn nu... Vi ses! :)

Bæjó!

fredag, juli 29, 2005

Helgfri!

Wohoooo! Så har jag äntligen kommit i helgfri, för att skriva vad jag menar med isländsk grammatik. ;-) Jobbade 6.30-15 idag och det var stor lättnad när jag stämplade ut. Det bästa är att jag inte ska jobba i helgen när det är den s.k. Verslunarmannahelgin (= stor partyhelg. Alla islänningar åker till lite olika ställen och super och umgås... typ)... Hehe... Akureyris befolkning ökar rejält den här helgen och det har varit mycket att göra på jobbet idag. De har sagt på vädret att det ska bli regn, så Gummi får kanske inte lika mycket att göra på sitt jobb som han skulle fått om det vore sol... Men, den som lever får se. :)
Idag var det också fjärde morgonpasset i rad som jag jobbade och jag har bara tre kvällpass kvar innan jag slutar helt på Sundlaug Akureyrar. Det är med blandade känslor, ska säga. Jag har trivts hur bra som helst, jobbet är glassigt osv. Men, jag har saknat Sverige mycket och det ska bli skönt att komma hem igen och träffa nära och kära.

Ja, jag vet egentligen inte vad jag ska skriva mer. Ska försöka ta lite bilder i helgen av det galna folket nere i stan och så ska jag försöka ta bild av julhuset, om vi kommer iväg dit imorgon. *Hoppas*.
Nu ska jag strax kolla på "Mythbusters" på Discovery. Ha det så bra allesammans!

Bæjó!

måndag, juli 25, 2005

Godnatt i stugorna

Här kommer bara lite nytt från fronten.
Idag var, som tidigare nämnt, min lediga dag och den spenderades, bland annat, på en liten miniutflykt norrut, närmare bestämt förbi Dalvík och upp till Ólafsfjörður.
Vi körde hemifrån vid halv två-tiden och det gick ganska snabbt att köra dit. Dalvík är ett litet samhälle som ligger ca 35 km norr om Akureyri. Kör man dryga 15-20 km till så kommer man till Ólafsfjörður som på ytan verkar vara världens ände. Ett samhälle isolerat i en dal, det verkade så öde men vi såg folk och de hade faktiskt både badhus och fotbollsplan, samt en skidbacke, ett Samkaup:Úrval och en bensinstation! :) Nej, nu är jag taskig, men det var verkligen mitt ute i ingenting med en vacker liten fjord. Vi körde runt lite grand och utforskade och tog lite bilder. Klickar ni här så får ni se dem. Kanske inte så många, men det var inte mer än vad bilderna visar.
Vädret var helt ok, mycket bättre än vad det brukar vara när jag är ledig... Nej, skämt åsido...

Imorgon är det så åter arbetsdags... Har fyra morgonpass framför mig, dvs. stiga upp 5.45 och vara på jobbet 6.30... Men, det är bara att bita ihop och ta sig upp, jag slutar ju kl 15. :) Gummi är ledig imorgon till och med fredag. Ikväll fick han ett telefonsamtal av Jóhanna (mamma till hans son) och hon sa att de var i Akureyri. Så... Gummi ska träffa Daníel imorgon och jag ska få träffa honom lite kort efter att jag slutat jobba.

Men, jag ska ta och sova nu strax... Får jag hoppas i alla fall, är trött men inte jättetrött...

Godnatt! Vi hörs!

Bæjó!

söndag, juli 24, 2005

jobbat klart!

wohooooo! klar för den här omgången! började ju så "trevligt" med två kvällspass (torsdags och fredags) och avslutade med "the weekend from hell" (25 timmar uppdelat på två dagar - lördag och söndag). med "the weekend from hell" åsyftas otroligt fint väder, en massa folk och för få medarbetare... hehehehe... dagen har precis avslutats med domino´s pizza, jättegod och svindyr pizza, men det var erbjudande (köp en pizza, valfri storlek med brödstänger och få en pizza, samma storlek, på köpet.)
men... jag är ledig imorgon och jag ska sova till 11. sen ska jag och gummi köra på utflykt! :) dalvík och ólafsfjörður - here we come! så, imorgon lär fler foton komma online...

nu ska jag slappa lite till... vi ses!

bæjó!

lördag, juli 23, 2005

fler bilder! :)

och ja... idag tog jag med mig kameran till jobbet och förevigade hur det ser ut där jag jobbar för er alla där hemma. :) så, klicka bara här... varsågoda!

har jobbat idag, det var hur mycket som helst att göra. var två man minus. en av dem hade jobbat många dagar i rad och ska jobba nästa helg istället medan den andras semester är över och skulle börjat jobba igår, men hon dök varken upp igår eller idag... inte ens kiddi visste var hon var... hm... så det var jättestressigt idag och vi fick verkligen jobba häcken av oss när solen till slut kom och folket strömmade till...

men, nu ska jag slappa... vi hörs!

bæjó!

torsdag, juli 21, 2005

nya bilder

äntligen har jag fått tag i ett par batterier! wohooo! tog direkt ett par nya bilder av klänningen jag köpte förra helgen. klicka här för att se dem. jag tog inga bilder med klänningen på, det får ni vänta på tills efter bröllopet. lite spännande och mystiskt ska det få vara kvar tills festen. :)

ska jobba 15-22.30 idag, så jag får ta och äta snart.

ha det så bra idag!

bæjó!

onsdag, juli 20, 2005

ledig, skuldfri och sommarväder i akureyri!

allt på en och samma gång! jippie!

jag är ledig idag, ska jobba kväll imorgon och fredag, samt helg. kollade mitt svenska bankkonto och såg att pengarna jag fört över kommit in! :) betalade genast av det sista på min skuld till mamma (ann-margreth egentligen). så, nu är jag skuldfri och har med ens 500 kr extra i månaden som jag kan göra något för! wohooooo! :)

har varit på hagkaup idag och handlat mat till jobbet och vi har också ätit glass. nu sitter jag och väntar på klockan. jag ska till badet och solbada när vi släppt av gummi på sitt jobb. han ska jobba kväll och jag ska få en liten mer brun ton på huden... yeah right, ungefär... men, man ska ju alltid prova att bli brun ;-)

nu ska jag ta och surfa vidare... har fortfarande inte hittat felet på min blogg, men det kommer väl det också... ha det så bra i sommarhettan!

bæjó!

måndag, juli 18, 2005

jobbat

ja ni... lilla jag är så trött... *gäsp* gick och la mig kl 23 igår och trodde att jag skulle somna ganska snabbt, men först mellan ett och halv två somnade jag... åh, vad trött jag var på jobbet idag!
jobbade morgonvakt och det var inte mycket folk på jobbet pga trist väder. nej, det regnade inte, men det var kallt och blåsigt. efter jobbet simmade jag lite och satt en liten stund efteråt i en av de varma småpoolerna.

ni får ursäkta om min blogg ser lite skum ut, men det är inget fel på min kod utan det har bara blivit så på något konstigt sätt... mina länkar hittar ni om ni scrollar längst ner på den här sidan... *suck* gummi hittade inget fel...
han jobbar kväll idag så idag och imorgon ser vi knappt varandra... men, det är helt ok. vi kommer ju ha ganska mycket ledig tid om tre veckor typ.

nu ska jag snart kolla på "mythbusters" på discovery. ha det så bra!

bæjó!

söndag, juli 17, 2005

sista lediga dagen

den här veckan... imorgon är det back to work! 13 arbetsdagar kvar innan det är dags att packa ihop och åka hem till sverige igen... 13 and counting ;-) nej, så hemskt är mitt jobb inte, jag tycker mycket om mitt jobb, men det ska bli skönt att komma hem och njuta av den svenska sommarvärmen också.

bloggen är lite konstig. fick höra igår att den funkade alldeles utmärkt, men jag ser varken min bild eller mina länkar... hm... ska se hur den ser ut efter jag har lagt upp detta...

men men... idag är det fortfarande slappedag så det är också allt jag ska göra. gummi ska jobba på den andra esso-stationen idag, så han ska iväg vid halv tre.

nu ska jag få upp honom ur sängen. önska mig lycka till, han var uppe halva natten och kollade på boxning ;-)

bæjó!

lördag, juli 16, 2005

mission accomplished!

yeps! knudan/stína köpte så äntligen klänningen som hon ska ha på sin kusins bröllop. det är en enormt fin klänning i 20-talsstil (midjan på höften), halterneck vid halsen, slutar strax ovanför knäet och den är turkos (våren och sommarens färg)... jättefin! den kostade 6990 isländska kronor, vilket är 835 svenska kronor räknat i dagens kurs. klänningen och skorna kommer att passa jättefint ihop! :) jag är jättenöjd. köpte mig en cosmopolitan-tidning också, uk-edition... den kostade mig hyffsat mycket, men jag treatar mig lite den här helgen då jag fick värsta kanonlönen... lite treat måste man ha. men, jag ska inte köpa mycket mer, bara lite presenter hem... oh, glömde nämna... får 950 isländska tillbaka i tax-free för klänningen, det är 113,60 svenska kronor, så ni kan ju ta klänningens pris och dra ifrån tax-free... ;-)

nå nå... bild kommer senare (pga batterilös tillvaro)... *snyft*

vi körde ut till julhuset idag... ett litet gulligt hus proppfyllt av julsaker (plus en trädgård med tomtehus, spel, världens största julkalender också...) batterierna tog slut när jag skulle fotografera, men gummi lovade att vi skulle åka dit igen så att jag kunde ta bilder... :)

men, nu ska jag lördagsslappa... köpte goda blåbär idag...mmm... och så är det ju godisdag idag. har köpt lite som vi ska tugga på ikväll. vi var också och köpte godisglass... tänk: mcflurry-liknande glass. en liten glass innehåller följande: dubbelt så mycket glass som i en mcflurry och nio matskedar godis... (man får välja tre sorter som de tar tre matskedar var av). sen mixar de allt och serverar det i en mugg... detta var en liten jag just beskrev... hehehe... jättegott, men jag orkade bara hälften... :-þ

ha det så bra!

bæjó!

fredag, juli 15, 2005

en helt underbar dag! :)

ja ni... inte bara det att jag är ledig nu i tre dagar, nej, idag fick jag min första lön och antagningsbeskedet från skövde! för det första så har jag aldrig sett så mycket pengar på mitt konto någonsin som jag gör idag (tänker inte avslöja summan här, men den är stooooooor!) och för det andra så betyder det att jag snart är skuldfri! wohoooo!
jo, och så var det antagningsbeskedet också...hehehe... jag har kommit in på de kurser jag ville ha och ska läsa dramaturgi, lite könsroller inom film, james bond och actionfilmens utveckling samt kreativt skrivande!!! weeee... knudan är lycklig! :)
dessutom blev gummi ledig på lördag så vi ska försöka hitta på något... kanske köra till julhuset eller så kör vi längs västra stranden av eyjafjörður... we´ll see about that...

men, nu ska vi se vad vi kan hitta på idag. det är jättevarmt ute, men ingen sol... hm... gummis bror med familj är på besök, mycket trevligt. och jo, mormor, jag har äntligen en bild på gummis föräldrar. för att komma dit, så får ni klicka här!
tyvärr så kan jag inte servera fler foton just nu eftersom jag måste köpa nya batterier till kameran... men, jag ska försöka fixa det innan nästa utflykt! :)

nu ska jag vara social hade jag tänkt mig... vi ses ute i skogen... ;-)

bæjó!

onsdag, juli 13, 2005

jobbar och står i...

ja, både jag och gummi sliter och tjänar stålar i veckan. men, den enda skillnaden är att efter imorgon kväll så är jag ledig t.o.m. söndag och det ska bli så skönt för att jag vill bara sova... hehehe... ;-) men, det är redan onsdag. de första arbetsdagarna har gått snabbt! gummi jobbar tio kvällar i rad (kanske lite ledig på lördag) så han är inte så värst ledig, tyvärr.
men men... det kunde varit värre... jag kunde varit hemma i skåne och jobbat på mcdonald´s... *spykänsla* nej, tack! tycker faktiskt om jobbet jag har här. :)

vädret är fint, men det blåser skånsk storm ute, dvs. enormt mycket. det är helt ok, är det varmt i luften så ser jag fram emot att vara ute på backen och vakta barn ;-)

ska kanske till julhuset i helgen, ska bli skoj att se ett hus som har jul året runt (tänk: vellingeblommans julutställning året om, fast i mycket mindre skala).

annars? jag är en datanörd som bara sitter och surfar när jag inte jobbar... hehehe... gummi pluggar statistik för fullt inför sin omtenta den 13 augusti. vad synd att han måste skriva den då, han missar min kusins bröllop. på tal om det, imorgon är det rea på den enda "coola" klädaffären i stan, ska dit och kolla om de har nån fin klänning på rea som jag kan ha på bröllopet. :)

nu ska jag surfa vidare... vi ses!

bæjó!

lördag, juli 09, 2005

äntligen ny update!

hej hopp!
så var det äntligen lördag och jag är ledig! weeee! ska bara säga att det är enormt trevligt att vara ledig.
jag och gummi har varit på utflykt idag, vi körde ut mot húsavík och förbi. fortsatte ut till ásbyrgisskógur och kollade på den enormt vackra dalen. sen körde vi till en kiosk nära och fyllde på vätskedepån och handlade glass... mmm... körde sen tillbaka mot akureyri och körde inom laufás, som är en gammal prästgård byggd i bara torv. jättefint! första kyrkobygget var på 1000-talet, men grunden till huset har funnits sen 1500-talet. den sista ombyggnaden av huset skedde 1870. det var bebott till 30-talet.
efter utflykten körde vi till greifinn och åt en jättegod middag som gummi bjöd på. jättegott!

nu sitter vi hemma och slappar... imorgon ska vi köra till dalvík och ólafsfjörður, så då kommer det mer bilder in här.
men jag har faktiskt satt in jättemånga bilder, i två album. så ni får klicka här, eller klicka här, för att komma till dem båda. mycket nöje!

jag och gummi flyger hem på eftermiddagen den 9 augusti, det var då vi fick billigast flyg. så, om en månad står vi på skånsk mark igen!

ha det!

bæjó!

tisdag, juli 05, 2005

bio och ledig

ja ni... arbetsnarkomanen är ledig idag! wahoooo! :) äntligen fick man sova, vilket jag gjorde till klockan 11... mmmmm... mysigt att bara ligga i sängen och slösova... hehehe... nu sitter jag här vid datorn i vardagsrummet och bara surfar på. har inte lust att göra något mer "avancerat" idag eftersom det är min alldeles egna lilla latdag. :)
har en urgullig liten kattunge på en stol bredvid mig (gummis systerdotters katt). jättesöt och han spinner entonigt som en liten motor... hehe... klói är ute någonstans och lever rövare. de båda katterna börjar väl att acceptera varandra så smått, men de fightas i alla fall inte. ;-)

imorgon är det åter dags att kravla sig upp 5.45 och det ska jag göra t.o.m. fredag, sen har jag en ledig helg. vad skönt det ska bli att få slappa i två dagar! det känns som att det var längesedan sist jag fick göra det.

igår kväll var jag, gummi och gulli på bio och såg "war of the worlds". som underhållning var den helt klart godkänd. snygga datoreffekter och så, men det var också det enda. storyn började lovande, men den knöts ihop på ett typiskt hollywood-slut, dvs. ett lyckligt slut. visst lyckliga slut är bra, det säger jag inte... men, i detta fallet var det så ologiskt att jag bara skakade på huvudet åt det. en annan sak jag också reagerade på var tom cruises rollkaraktär... hm... varför blir inte han skraj som alla andra i början? alla skriker och springer huller om buller... utom tom cruise som bara måste studera saken/sakerna närmare... ibland kan faktiskt huvudrollen reagera som en vanlig människa, tycker jag... men, nog sågat... filmen var faktiskt också riktigt spännande i mitten och skrämmande (surprise! steven spielberg har gjort den, mästaren av rysare...hehe...). jag höll gummis hand ganska hårt ett par gånger.
mitt slutliga betyg(femgradig skala): tre kattungar (kunde varit fyra om slutet varit mer realistiskt).

men, nu ska jag slappa vidare! ses!

bæjó!


söndag, juli 03, 2005

puh, vilken helg!

ja du... det var två fotbollstävlingar i stan i helgen, vilket medförde extra mycket folk hos oss. alla dessa snorungar som inte lyssnade på en, åkte som man inte fick i ruschkanorna och som förde en massa liv... *suck* det kvittade vad man sa, så fort man vände ryggen mot dem, så var de igång och gjorde som de själv ville igen... ögontjänare... :(
idag hade de flesta åkt hem. de som var kvar kom till badet med sina föräldrar, så idag vågade de inte göra mer än att sköta sig. vi jobbade 20 min på backen, 20 min i tornet och övrig tid i omklädningsrummet/ha raster mm.
att jobbar 12 1/2 timme per dag under helgen och fyra kvällar tidigare i veckan, sliter på kroppen. jag är jättetrött. har bara ett dagspass kvar imorgon så är jag ledig på tisdag... wohooooo!
gummi jobbar också mycket nu. jag brukar hälsa på honom efter jobbet. han är ledig nästa helg, om han inte ska ta något extrapass för en av medarbetarna. han är också ledig helgen därpå, samma lediga helger som mig... för en gångs skull... hoppas han inte behöver jobba... :-P

det var bra väder igår men idag har det bara regnat. det betyder: mycket kläder utomhus. gummi sa att det var 6 grader "varmt" ute... hehehe...
han har förresten skaffat ny mobil, en urläcker sony ericsson... jag är bara liiiiiite avundsjuk ;-)

nu ska jag bada och sova så småningom... ska upp 5.45 imorgon...

see ya!

bæjó!