måndag, april 25, 2005

mycket att göra den här veckan!

flytten: kom på idag att jóna och drengur inte kommer tillbaks till skövde förrän lördagkväll och lägenheten ska vara tömd till dess, så vi får ordna det själv med lite frivillighjälp från andra (kanske). ikväll har jag och gummi packat alla drengurs saker i plastpåsar och flyttat in allt i det andra lilla rummet. imorgon ska jag ringa skövdebostäder och be dem fixa ett par saker åt oss, t.ex. hål i en dörr och spackla och måla över gigantiska hål efter hyllor och högtalarhållare.
imorgon ska vi försöka fixa mer saker.

skolan: idag har vi fotograferat en ung mamma med en liten dotter på 15 månader. det gick hur bra som helst. det gällde en bild som representerar spel och lotterier. imorgon kl 14 ska vi fotografera linda hemma hos ann. det gäller bilden "ät dig smal". det går framåt och nästa vecka ska vi sitta och arbeta på hemsidan till projektet.
vecka 17: hela veckan är vigd åt två saker: flytt och skolan. flytten får egentligen prioritet 1, men skolan är också viktig. på fredag kommer mamma och ann-margreth och då ska vi ha så mycket som möjligt klart.
what else? inte ett enda dugg!!! hihihi... ska ta och slappa nu!
ha det så bra!
bæjó!

söndag, april 24, 2005

överlämning och fest och bilder!!!

bilder: det finns nya bilder från gårdagens fest!!!

flytten: städade min lägenhet i fredags och lämnade över nycklarna till anna (hon som ska ha den) igår kl 15. det var lite sorgligt att släppa taget, men det är värt det, definitivt! :)
bara gummi kvar nu... hehehe...

fester: det var fest igår. villi (binnas pojkvän) fyller år imorgon, men hade fest igår. det var mycket trevligt. träffade jóis fru, anna, för första gången. hon var jättetrevlig! :) vi var ett par stycken som samlade ihop till en present och av oss (binna var med på den också) fick han en boxsäck med ett par handskar. han fick också ett "homer simpsons"-ölglas av óli och hanna (tror jag) och en lasse åberg-tavla av ari, guðni och elli.
det dracks friskt, snackades mycket och allt som allt var det hur gött som helst. jag blev lite trött vid kvart över tolv, men vi tog oss ändå till ett dött kåren där jói bjöd på starkare drycker.
kom i säng vid tre... *gäsp*

bakismat: det var nästan bestämt att det skulle bli mcdonald´s (som vanligt), men gummi kände för apu-pizza, så det var dit vi gick. jag fick mig en kycklingsallad (apus kycklingsallad måste vara en av världens godaste...) och gummi en kebabpizza med strips... mmmm.... men, inte riktigt bakismat. man måste nästan "komplettera" med godis eller nåt... hehehe...

nu: ska jag slappa!!!

ha en bra söndag allesammans!

bæjó!

torsdag, april 21, 2005

dags för update

flytten: tja, det går framåt i alla fall. tömde ur lägenheten häromdagen. igår och idag har det varit målare där och målat om. varför kunde de inte gjort det när jag skulle flytta in där? hehehe... imorgon ska jag fixa ett par bananlådor och packa ner kökssakerna. ska också börja städa. på söndag ska anna ha nyckeln.
har också fixat flytt av min telefon till nya lägenheten. från och med 1 maj så gäller mitt nummer! och så har vi ordnat adressändringarna också. :) snart, snart, snart... men, än så länge bor jag i en resväska hos gummi. han blev glad när jag tog ner mina kylskåpsvaror till honom. "vad? detta är inte min kyl!" innan hade han bara ett paket smör och lite skinka där, nu är den full!!!

viktväktarna: usch, det gick inte bra. hade gått upp 1,6 kilo (!!!) på 10 veckor. ja, jag vet att det egentligen inte är mycket, men ur mitt perspektiv så är det mycket, särskilt med tanke på att jag passerade min övre målviktsgräns med 0,3 kg... :( *snyft snyft* nu är det skärpning som gäller! har skrivit ett "kontrakt" med mig själv att jag ska gå ner minst de 2,3 kg som jag behöver innan sommaren! är jättemotiverad! heja mig! heja mig! :)

skolan: idag fotograferade vi gummi och det gick jättebra! tänker inte avslöja för mycket kring detaljerna, men det verkar coolt i alla fall! :) imorgon ledigt, men vi ska kanske träffas till helgen.

helgen: fixa klart min lägenhet. villi fyller år på måndag, om jag inte har helt fel, och ska ha fest på lördag. ska dit är det tänkt. får se om vi drar över lite av gummis saker också till lägenheten.

övrigt: kisse trivs enormt mycket här hos gummi. han har redan tagit soffan som gisslan och sover sött där var dag och natt (om han inte busar). nu ska vi spela lite spel kanske... men först... en dusch!!!

ha det så bra allesammans!

bæ bæ i bili! bæjó!

tisdag, april 19, 2005

jag är så trött...

1) på att spela "headquarters" på "call of duty"! är jag den enda som vill spela "deathmatch"? det enda vi spelar är "headquarters" och jag tycker att det är tråkigt. man får dessutom vänta urlänge på att få vara med efter att man dödats... *suck*
2) på att vänta på att flytten ska bli klar! jag längtar halvt ihjäl mig efter att få sova första natten i vår nya lägenhet, men allt går så sakta! dessutom bor man i en resväska, bildligt talat!
3) på byråkratin i detta landet! alla statliga institut verkar verkligen för att man som student inte ska få ha ett liv eller kunna tjäna extra pengar! tjänar man en endaste krona för mycket så sänks alla bidrag drastiskt och man får snåla än mer... argh...

så, nu har jag klagat av mig ordentligt. vet inte egentligen varför jag är på detta otroliga dramaqueen-humör, men jag antar att det beror på att man har så mycket att vara irriterad över i dessa dagarna, halvt ihjälstressad som man är... :þ
sen är det ju viktväktarna imorgon, och jag är väldigt nervös... hoppas, hoppas, hoppas...

annars går allt annat fint. vi har avverkat två produktiva fotosessioner och projektet går framåt. i lägenheten finns endast kökssaker kvar och lite i en av garderoberna. behöver bara skaffa två-tre bananlådor till så är allt borttaget. hela ena rummet i den nya lägenheten är snart fullproppad med mina saker. det är otroligt vad mycket man har. imorgon kommer en målerifirma till min gamla lägenhet och ska måla om, så vi har fixat lite till ikväll inför detta.

men, nu ska jag se om något roligt händer. ha det så bra!

bæjó!

söndag, april 17, 2005

flytt och sånt

bostad: oh yes, knudan är på väg till annan bostad, sakta men säkert... weeee... idag flyttade jag, gummi, guðni och gulli över nästan alla mina saker till drengurs lägenhet. han har inte riktigt tömt den, så vi fick sätta allt i ett av de små rummen. har bara några sista saker att packa, men det behöver jag bananlådor till. ska också städa min kattinhårade lägenhet... hehe... förhoppningsvis får jag gummi att hjälpa mig... hihihi...

skola: imorgon börjar fotosessionerna. ska börja hemma hos ann imorgon och fotografera johanna, och så tror jag att vi skulle fotografera john också. fick låna binnas kamera också med 6 megapixlar så allt ska nog gå bra!

vikt: hu och hä, vad jag känner mig onyttig... hehehe... på onsdag geht´s alles los och jag är måttligt nervös. får köra stenhårt dessa sista två dagar! :) ska också köra stenhårt fram till sommaren, är ganska trött på kroppen man har för närvarande... heja mig! heja mig! :)
hihihihihi...

nu: ska jag kanske spela "call of duty", the one who lives, shall see... have fun!

bæjó!

lördag, april 16, 2005

aktiviteter

en massa aktiviteter har vi framför oss och bakom oss också. var iväg och tränade lite i förmiddags. träffade ann och henrik där och vi pratade lite om grupparbetet. jag och gummi körde sen till maxi och rusta. köpte, bland annat, hårfärg på rusta för 10 kr (!!!!!!!!) paketet. helt otroligt vad billigt! jag har dessutom använt produkten innan, så jag vet att den är helt ok.
jag och gummi gick hem till binna och villi sen. binna rakade av lite av gummis hår och hjälpte mig med att färga mitt. mycket bra resultat! :)
till middag var det hemmalagad pizza *mums & slurp* mycket god!

vid halv nio gick vi till skolan och spelade lite kubb med elli, guðni, jóna, drengur, gulli och ari. mycket skoj var det. vi vann! wohooo! sen sparkade elli eller drengur upp fotbollen på en av de lägre balkongerna på G-huset, så guðni fick klättra upp (med hjälp av ari och ett picknik-bord) och hämta ner den. sen sparkade vi runt bollen lite. jag skulle göra mål på drengur och lyckades... och träffade gummi rakt i ansiktet eftersom det var en hög boll och han stod bakom drengur. hahahaha... det var roligt, men det tyckte inte han... ;-) han skadade sig i alla fall inte som tur var.

har också fått ena nyckeln till lägenheten idag, så vi ska väl börja få över mina saker imorgon är det tänkt. mest eftersom jag lovat tjejen att hon ska ha min lägenhet nästa helg, så är det kanske lika bra att få det iordning... hm... men, det är inte utan sorg som jag kommer att lämna ifrån mig min lägenhet... *snyft snyft*

men men... ska göra nåt annat nu... ha det så bra!

bæjó!

torsdag, april 14, 2005

update

hm... ja ni, mitt liv är inte så värst innehållsrikt för stunden, men här kommer likväl en liten update:

skola: alles in ordnung, dvs. vårt projekt går vidare. vi har fastställt datum för fotografering, fått tag i personer som vill vara med och planerar för fullt. imorgon är det också sista dagen att lämna in ansökan till höstens kurser. vi har 20 fria poäng nästa termin som vi kan göra vad vi vill med, jag har valt en del kurser som såg roliga ut. det enda problemet är att nästan alla börjar v. 34... hm... men, det ska nog gå bra... hihi... :Þ

liv: allt går sin gilla gång. har viktväktarna om 6 dagar, börjar bli lite nervös, men det ska nog gå bra. gummi krokade ihop med jóna i söndags när de spelade fotboll och fick en spricka i ett av de övre revbenen på höger sida och har jätteont. han går på alvedon och något annat, morfinliknande preparat som gör honom jättetrött.

träning: tränar på som vanligt, kör mycket pass och varvar med styrke-/ och konditionsträning.

framtiden: det var lite klydd med mitt sommarjobb på ísland. det gällde, som tur var, inte om jag fick det eller ej, de ville mer än gärna ha mig, men det var visst lite klydd med anställningen och hur jag skulle gå tillväga för att fixa det + ett isländskt personnummer... jæja... allt är löst och nu längtar jag!!! och så ska vi mycket snart flytta och jag har ordnat allt med försäkringskassan och ska snart fixa adressändring, och flyttning av telefon och så vidare, och så vidare... hehe...
mamma och ann-margreth kommer upp hit till valborg och ska skämma bort oss... eller det var kanske vi som skulle skämma bort dem... hehehe... i alla fall... roligt ska det bli! :)

så mycket som ska hända att jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men det är spännande i alla fall. nu är det crime night på discovery! ha det så bra allesammans! vet inte nästa blogg kommer, men den kommer...

bæjó!

söndag, april 10, 2005

nya bilder

hej igen! det finns nya bilder från gårdagens alternativa damsittning. så det är bara att check them out! :)

bæjó!

söndag eftermiddag...

inte mycket att skriva.. jo, lite mer än förra bloggen. igår var det damsittning på kåren, men jag och mina vänner (lisa, emy, sara, ellinor, ida och en tjej som heter margarita) hade en alternativ damsittning hemma hos emy och magnus. vi var uppklädda och allt. fick en trerättersmiddag för 40 kr, mycket överkomligt och det var jättegott! vid elva gick vi till kåren och dansade loss.
efter min lilla joggingtur med gummi tidigare igår så var det inte så konstigt att man hade träningsvärk idag... hehehe...
har fått klartecken om att börja arbeta den 4 juni, ska bara ordna ett isländskt personnummer så är allt ready to rock n´roll!!! :) har till och med börjat göra en packelista... hihi... :þ
fredagen var lugn, spelade "call of duty" halva kvällen.

jaja, veckan som kommer blir nog helt ok. ska vara supernyttig, träna mycket, göra skolarbete och bara slappa! jo, ska flyttpacka också. snart dags att flytta... wohoooo!

men, nu ska jag fortsätta med kycklingsalladen... ha det så bra i lingonskogen!

bæjó!

torsdag, april 07, 2005

inga direkta nyheter...

men, jag skriver här ändå. jag har faktiskt uppdaterat min skolhemsida, så den ser helt okej ut. tack vare hekurans hjälp så har den blivit bättre och enklare. ska imorgon (eller nästa vecka) lägga till en gästbok... :)
idag har jag tränat, som vanligt, lämnat in lite viktiga papper och ändrat inställning till en sak som jag måste åtgärda så snart som möjligt... hm...
fred är väldigt skum ibland, springer runt och busar så in i... ibland gör han saker han inte får och ligger och kikar på mig så att jag ska reagera så som han vill... hehehe...
imorgon är det fredag och ännu en vecka går till avslut. ska träna "step" imorgon, som vanligt. på lördag blir det en alternativ damsittning hos lisa och på söndag ska jag inte göra mycket.

får väl snart ta och beställa flygbiljett till ísland... :)
ha det så bra!

bæjó!

tisdag, april 05, 2005

isländska för nybörjare...

inga problem alls... jag förstår en del isländska och kan göra mig någorlunda förstådd, men jag använder mig av detta för att lära mig grammatiken och så. den är ganska svår, men jag har försprång eftersom jag läst tyska och tysk grammatik.
annars är allt ok, mitt liv är hur bra som helst just nu, det enda som kunde varit bättre är vädret... hehe... lite kallt och molnigt idag... :(
har inte riktigt kommit igång med projektet, men det blir fart på det också så småningom... däremot har jag kommit igång med min motion och nyttiga mathållning. två veckor till vägning... :-/
jaja, snart träning och sen slappedags! :) har inte mycket mer att skriva, allt är som det ska vara! :)
ha det så bra allesammans! vi ses!

bæjó!

söndag, april 03, 2005

weeeeeeee...

dagen har varit hur bra som helst. vaknade inom en rimlig tid, åt brunch på mcdonald´s, köpte ett par nya promenad-/vardagsskor, har spelat basket med gummi och ari, och solat på gummis balkong. jag har också börjat med balkongträning för min katt, det gick jättebra, han är redo för fjärde våningen i ettan! :)
efter basket så gick jag och gummi till apu och köpte mat. gummi köpte en kebabpizza och jag en kycklingsallad... mycket god kycklingsallad! heja apu!!! ;-)

jo, och så var det en sak jag glömde nämna... hehehe... jag har fått jobb på ísland!!! wohoo! på sundlaug i akureyri! fatta vad lilla jag är överlycklig! jag slipper vara utan gummi i sommar och jag får återigen komma till ísland, två flugor i en smäll!!! hihihi... denna veckan har varit alldeles underbar. de ska ringa mig den här veckan och ge mig mer detaljer. jag ser så mycket fram emot detta och vill åka nu! :þ men, först ska vi flytta, och det ser jag också fram emot, enormt mycket!!!

yeye... dags för "CoD" (= Call of Duty) ... ha det så bra allesammans!

bæjó!

födelsedagsfest!

det hade vi ikväll för min gummi. det var jättekul! :)
allt som allt så var det jag, gummi, kristjón, ari, guðni, gulli, elli, drengur, jóna, óli, hanna, axel, ingibjörg, villi, binna och grétar där... dvs. nästan alla! alla tyckte min kaka var god, så ni har receptet här!
har lagt in bilder från ikväll, kolla här!
efter festen hos gummi gick vi till kåren och dansade och söp. det var salsa i stora salen så jag och gummi dansade, sen jag och binna och sist, jag och ari. sen dansade vi uppe i victoriasalen och gummi skadade knäet :( hoppas det blir bättre tills imorgon!

nu ska jag ner på efterfest! ha det så bra allesammans och godnatt!

bæjó!

fredag, april 01, 2005

nyheter från skövde

tja, har egentligen inte mycket att skriva... det händer inte så mycket här. sedan sista bloggen så har jag varit i skolan och börjat med medieprojektet, jag har tränat en del, slappat och inte så mycket mer.
idag har vi grillat för första gången. det var jag, gummi, óli, hanna, stebbi, sofie, drengur, jóna, axel, ingibjörg, villi och ari. binna kom lite senare. vi grillade korvar och hamburgare, hur gott som helst.
idag firar jag och gummi sex månader!!! wohooo! grattis till oss, gummi! jag älskar dig så himla mycket! :)
imorgon fyller gummi dessutom år, så det är dubbelt upp med fest och firande. jag har bakat kladdekakor idag och imorgon ska jag lägga på lite godis och blåsa ballonger och dekorera gummis lägenhet med... hehehe...
fick ett uppmuntrande telefonsamtal idag, och jag hoppas verkligen att det var som de sa för om det är så, så är jag världens lyckligaste flicka!!! :)
nu ska vi kika på tv, snart kommer ett program på discovery om den egyptiska drottningen, kleopatra.
ha det så bra allesammans!

bæjó!